skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pružiny Jom tlmiče felicia Problem !!!!
Tak jsem zase chytřejší, taky jsem na to koukal. V papírech samá pos*aná němčina, a pak nápis favorit/forman a co z toho. 2 litry za to chtějí, jezdí si to ve vw, a pak to nemají hloupě navrhnout, němčouři hloupí. Bude se řezat...díky bohu za toto vlákno, knorrovi a outkastovi obzvláště.
ok dakujem moc za rady všetkým zúčastneným hlavne teda outkast vdaka ešte raz
-> knorr: udelej to a uvidis, bude to ok, kdybys to tam dal tak jak to mas na tvych fotkach tak by ti zavity pruzin mlatily o sebe jak by tam byla ta pruzina skrivena
-> knorr: taky nechapu proc sou ty pruziny tak nahovno udelany, ale kdyz si je upravis tak sou dobry, ja sem snema spokojenej, ale ja uz je mam skraceny trochu vic
kdyz odrezes pul zavitu z toho konce kde jsou zavity bliz u sebe tak to nekleste skoro o nic, max centimetr, proste pul zavit, a i kdyz to odrezes tak pruzina nepada, bude krasne mezi miskama drzet
kdyz odrezes pul zavitu z toho konce kde jsou zavity bliz u sebe tak to nekleste skoro o nic, max centimetr, proste pul zavit, a i kdyz to odrezes tak pruzina nepada, bude krasne mezi miskama drzet
outkast presne takto som myslel ze to bude na hovno na tom aute ešte ze som to tak nedal no aj to ma už napado ze to odrežem len zasa či to nebude veľmina zemi bohača nepochopím toho čo to takto vymyslel ako keby nikdy nevidel tlmiče z fava/feldy boha
outkast pls koľko to ide dole ked odrežem toho pol zavitu??
outkast pls koľko to ide dole ked odrežem toho pol zavitu??
tady tak to vypada s urezanym pulzavitem
-> Jarda/felda: kdyz to udela bud ezas takovej problem
-> knorr: prostě tu misku natoč podle pružiny
nehledej problém tam kde nejni

-> knorr: musis urezat pul zavitu te pruziny pak to bude sedet jak ma, konce zavitu musi byt na stejne strane
ja takovy problem resit nemusel me to sedi krasne...jinak tu misku otoc
akože to som si zjavne všimol že na tom obr je to opačne ale v horných miskách to nesedí či to dám takto alebo opačne niekto kto to má na aute nech sa prosím vyjadrí a na obrázku sú HR pružiny -35 no iná značka inak sú robené majú o jeden závit viacej dakujem všetkým za každý názor
-> knorr: hm, ma v tych vyrezoch a este tam je ta pruzina aj naopak ... mas ju hore nohami
Pozri sa na obrazok svojich, tam kde su zavity nahusto mas navrchu, na obrazku co si sem dal je to naspodu ;)
Pozri sa na obrazok svojich, tam kde su zavity nahusto mas navrchu, na obrazku co si sem dal je to naspodu ;)
inak tu som našiel foto na pružiny HR sice sú opačne ale tiež ot vyzerá že tie vrchy pružín nemá v miskách v tých výrezoch
speedpro.cz/catalog/.../h r_podvozek_skoda.jpg
speedpro.cz/catalog/.../h r_podvozek_skoda.jpg
tlmiče sú ateso sú na feliciu nie sú nové majú cca 10 000
-> knorr: tlumiče jsou taky nový? co jsou zač?
ešte jedno info skušal som aj otočit pružinu opačne a aj to ma zajíma či to makke vynutie ma byt hore tak ako to mam ja alebo opačne???
ešte jedna vec horná miska na favorita a na feliciu je rovnaka??? no takže som našiel tie misky su rovnake kokos fakt netušim ako to mam dať nejaké návrhy?? hlavne od tých čo to maju na aute
ešte jedno foto ked je miska otočená ako na original strunu no nesedí to do toho zárezu lebo pružina končí na opačnej strane ako začína (pri originale je to tak že kde začína tam aj končí)
no fakt netuším s kade by som zohnal inú misku a kazdý hovorí že tam ma original
-> knorr: Nemá se k tomu koupit jiná horní miska?
ešte jeden detail ked je miska uložená ako original ma byt ale ukončenie pružiny je inde pre tých čo nechápu je do horná miska aj predchádzajúci obr je horná miska
akože je to zložené len tak na skusku viem že tam ma byt prachovka no a neviem čo by tam asi tak chýbalo je to komplet rozmontované z origo zložených tlmičov
Teda už je to dlouho co jsem skládal tlumiče, ale nechybí ti tam spíš něco? A chybí ti určitě prachovka co má být na té pěně
no a originalne su misky na pružine otočene takto myslím na originalnej pružine a myslim si že takto by to malo asi byt
takže takto to je a je to podla mna zle lebo ta pružina je uplne inak vykrutena a ide šikmo
-> knorr: jo tak 

o 18 00 večer??? to tu bude
-> knorr: nic nevidím
no sem to tohto vlákna
-> knorr: a kam?
no tak foto sem nahodim o 18 00 tak prosím pozrite sa mi tu potom na to dakujem moc
-> Eidy: řešili jsme to v SZ a prej mu to nesedí v tom výřezu.. tak nevím co s tím má
snad brzy nahodí foto..

Vždyť Tommyk ti řekl co s tím. Vrchní misku otoš o 180° a je to. Nahoře v uložení máš ložisko tak to otoč.
chlapy to nikto neporadí pol virtu to ma na aute a nitko nič??
tu misku otoč
Ahojte mam taký problém kupil som si puržiny jom -40mm klasika červene a chcel som ich hodit na tlmiče felicia zadné všetko v pohode ale predné je taký problém že v hornej miske pružina proste nesedí. Original pružiny majú začiatok aj koniec na rovnakom mieste ale pri týchto jom je ukončenie pružín presne oproti sebe. no a v podstate ide o to ze koniec pružiny mi v hornej miske nedosadne chcem sa spýtat či s tým nemáte niekto nejaké skúsenosti dakujem