skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
přední brzdy Felicia demontáž a výměna
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno
Zastavil:Juráš
werty - to máš pravdu, takže tim to považuji za uzavřené a děkuji za rady. Dneska už to dělat nebudu, ale příště se to už poddá.
-> Juráš: Pak se ti to vždycky šprajcne, protože nemáš píst s vývrtem v rovině. Když to hodíš do svěráku a necháš těsnění před tím aspoň hodinu v brzdovce (nejlíp ve zmiňovaném Breoxu) a taktéž vymažeš vývrt pak není možná aby ti tam nešel. Jinak už asi víc poradit nejde pač nic víc na tom není.
werty - přesně takhle jsem se to pokoušel dělat.*
werty - vydržim, možná to tam mám opravdu zrovna obráceně, ale myslim že vim jak tam přijde.
sklad.obrazku.cz/obr35131
0_01.jpg
sklad.obrazku.cz/obr35131 1_02.jpg
Nasazuješ manžetu na píst tak jak je na obrázku? Prvně se musí vnitřní břit zasadit do třmenu zasunout píst a pak zaskočí vnější břit do pístu.
sklad.obrazku.cz/obr35131 1_02.jpg
Nasazuješ manžetu na píst tak jak je na obrázku? Prvně se musí vnitřní břit zasadit do třmenu zasunout píst a pak zaskočí vnější břit do pístu.
-> Juráš: Vydrž pošlu ti screeny z DP. Nějak se mi zda že tu manžetu nasazuješ opačně než má při montáži být...
werty - díky za název. Taky mě to potom napadlo, musel bych to celý odpojit, takhle to dělat nepůjde, měl jsem k ruce jen stahovák mno.
Jak tu píší kluci bude to ono. Osobně bych tam tu brzdovku nelil zpět tolik nestojí. Ani jí tam tolik není aby tě to zruinovalo
ZdeněkH - to bych ti byl vděčen kdybysis vzpomněl, snad to tam půjde, skoro sem to tam měl, ten straej kroužek byl fakt špatnej, styřelej a skoro přetrhlej a vůbec se nehejbal. Ale pístek je dobrej, nebylo by potřeba ho měnit. Pak mě ještě zajímá, slyšel jsem že při odvzdušnění u aut s ABS, se musí předem odpojit baterka, jinak jak klesne hladina ve vyrovnávací nádobce pod min. že to zaznamená plovák a budou s tim problémy, že nebude možné systém odvzdušnit, a budu s tim muset do servisu ale podle mě je to v tomhle případě blbost, když nepracuju s celým hydraulickým systémem, na hlavní brzdovej válec nešahám. A brzdovka co mi vytíkala byla poměrně nová, udělám špatně když ji tam zpátky naleju? Já si myslim že ne.
-> ZdeněkH: Kapalina má název Breox Fluid. jenikovo.misto.cz/_MAIL_/
.../tipy_05.htm
Lepší je dělat to ve svěráku jelikož osa pístu musí být naprosto přesně s osou vývrtu jinak se ti to šprajcne což takhle položený se stane určitě. Taky je dobrý nechat těsnění pístu ponořený alespoň na hodinu v brzdovce aby trochu změklo a bylo poddajněší a píst šel snáz zastrčit. Vůbec nejlíp to jde s Breoxem (k dostání v sadě nového pístu, těsnění a manžety od Lucase).
Jo o tohle jsem se jednou pokoušel na favu když jsem ho měl. Nakonec jsem koupil celou sadu kde byla gumička, ten pístek a jakési mazadlo a po namazání to tam šlo jak po másle i do té drážky. Jen nevím co to bylo za mazadlo, ale bylo to mnohem lepší než brzdovka či olej
Saky - promazaný jsem to měl právě dostatečně ale já nevim jakym stylem to tam dát. To se nedalo pod to dostat. Takhle ten kroužek dopadl.
namaz to brzdovkou a jde to normalne nasadit, bez sroubovaku
Zdravím. Pustil jsem se do demontáže předních brzd abych zjistil jejich stav, poněvadž se mě nelíbil brzdný účinek, zvuky při brždění, přibržďování kol po puštění brzdy a vůbec bylo to potřeba. Kotouče a desky mám poměrně nové. Ale zajímá mě kdo máte zkušenosti s výměnou prachovky(toho velkého kroužku) viz obrázek. na tom pístu co je v tom brzdovém válečku. Těsnění nebylo těžký vyměnit, ty harmoniky co hejbou s deskama taky ne. Ale tohle mě nešlo. Dneska jsem se s tim sral celej den a vzdal jsem to, protože jsem ten kroužek nakonec zkurvil když jsem ho posadil do toho zápichu na válci a snažil se nějak dostat ten píst dovnitř. Rez co tam byla na tom náběhu jsem vyškrabal, pak jsem zkusil nasadit kroužek na píst zatlačit dovnitř a natáhnout to tam šroubovákem, ale celé se mi to nikdy nepodařilo. Zajímalo by mě jak to udělat, v servisu by asi vyměnili celej třmen s příslušenstvím, než by se s tim srali.
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno
Zastavil:Juráš