skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
brzdy a brzdy :-(
tak jsem udělal něco podobného jako říkal jerzy a zatím to drží 14 dní a asi 150km,takže snad dobrý
děkuji :-)

-> jerzy: : tak jsem neco takoveho provedl v patek a v sobotu projizdka super...ale uvidime co to bude delat za tyden no

-> T: musíte být 2. jeden našlape a drží a druhý s hadrem u válce lehce!!! a pomalu povolí a (po vysrčení vzduchu) utáhne šroub co drží trubku. nejdřív spodní a potom horní. je lepší udělat každý šroub víckrát.
takhle jsme to teda dělali my a fungovalo, jestli se to dělá jinak tak jsem otevřen kritice.
takhle jsme to teda dělali my a fungovalo, jestli se to dělá jinak tak jsem otevřen kritice.
-> jerzy: . a jak ho ovzdusnim?
kde jind by to přisávalo že? 

-> T: zkusit to můžeš, nebo spíš zkus nejdřív válec odvzušnit, a hned uvidíš jestli to je v něm...
-> T: Většinou to dělal brzdový válec
-> petr s: : ale kde ? :-(
-> jerzy: : je nový....takže sundat a zkusit dát nové gumičky jen?
-> jerzy: : je nový....takže sundat a zkusit dát nové gumičky jen?

-> T: toto mi dělal brzdový válec, že časem přisával vzduch.
-> T: Někde přisává vzduch
-> DuriQ: : tak ovzdusnit to zvladam
ale......
už to zase nebrzdí
po ovzdusneni super a dneska po 3 dnech jsem k tomu prisel a pedal je mekci a mekci :-( kde se to muze zavzdusnovat :-( ach jo :-( nejake napady? 

ale......
už to zase nebrzdí

a co tak pouzit odvzdusnovacku :) ta ti pekne pretiahne vsetko co mas v systeme :)
tak jsem udělal něco konečně a napíšu poznatky......
ze všech těch rad jsem si vybryl něco a to udělal
takže jsem vyměnil bubny,měl jsem doma , ty co byly původní a auto jsem znova ovzdušnil,bylo zavzdušněný a fest.....no a byl to projet tak 20km,auto konečně brzdí podle představ,tak teď se jen budu modlit,aby to tak bylo,až přijdu k autu za týden.....tak čekejte, jak to dopadne
a zatim dík za rady 
ze všech těch rad jsem si vybryl něco a to udělal

-> Eidy: My na našem eSku máme stejný systém umístění HBV i s posilovačem z eMka a auto brzdí a odvzdušnuje se stejně jako eRko eMko.Nikdy v tom problém nebyl, že by to něšlo pořádně odvzdušnit.
-> T: Zkus vyměnit HBV za jiný jen na zkoušku a uvidíš.Novej nemusí být bez vady.
-> T: Zkus vyměnit HBV za jiný jen na zkoušku a uvidíš.Novej nemusí být bez vady.
-> T: kdyz sem byl mlady a neklidny
a daval si na emko brzdy 130 tak se mi podarilo prohodit trubky na hbv... po odvzdusneni ok ale po chvily sem nebrzdil mekkej pedal jak prase a kdesi cosi.. prehodil sem to a bylo to ok..
a ted jak sem tu resil brzdy tak bylo odvzdusneno , novej hbv, novy desky, kotouce , pakny jenze hodne ojety bubny... auto brzdit brzdilo ale k ho*nu koupil sem bubny jel sem to project a div sem si nerozbil hubu o sklo
mel sem vzadu klasicky dlouhy chod prasatka no

a ted jak sem tu resil brzdy tak bylo odvzdusneno , novej hbv, novy desky, kotouce , pakny jenze hodne ojety bubny... auto brzdit brzdilo ale k ho*nu koupil sem bubny jel sem to project a div sem si nerozbil hubu o sklo

-> T: Tak jestli to jezdilo předtím v pohodě tak nevím.
Mno bez posilovače to chce trochu chlapský síly, nejde brzdit špičkou jako u novejch aut. Když přibržďuju je to takový tupý a nic moc se neděje. Ale když se do toho opřu víc, najednou to brzdí dost a dobře se to dávkuje. Jako pocit z pedálu není žádnej zázrak, ale pocit ze zpomalení je super.
Mno bez posilovače to chce trochu chlapský síly, nejde brzdit špičkou jako u novejch aut. Když přibržďuju je to takový tupý a nic moc se neděje. Ale když se do toho opřu víc, najednou to brzdí dost a dobře se to dávkuje. Jako pocit z pedálu není žádnej zázrak, ale pocit ze zpomalení je super.
-> Eidy: : nojo,ale jak vysvětlit, že když jsem to přivezl, tak tahle úprava už tam byla a brzdilo to jak mělo? 
to dopadne jako s chladičem...dam origo a bude pokoj :-/ ty tam taky nemáš posilovač? jaký to je bez posilovače? já s tim nikdy nejel....

to dopadne jako s chladičem...dam origo a bude pokoj :-/ ty tam taky nemáš posilovač? jaký to je bez posilovače? já s tim nikdy nejel....
-> T: Jenže origo erkovej má plnění vrchem, takže vzduch uteče do nádobky a v 742 je na stojato a pak stačí povolit šrouby a vypustit vzduch.
-> m8rinek: . to se dělalo,když se dával novej....
-> Eidy: : jak už jsem psal m8rinkovi....ale jak by se jinak ovzdušňoval? je to škodováckej normální válec 19mm :-(
nejlepší je použít co nejhladší povrch,takže PETka je dobrá volba
-> Eidy: : jak už jsem psal m8rinkovi....ale jak by se jinak ovzdušňoval? je to škodováckej normální válec 19mm :-(
nejlepší je použít co nejhladší povrch,takže PETka je dobrá volba

-> T: Jako formu asi použiju opět PET lahev
Teď koukám na tvůj HBV a podle mě ho nelze pořádně odvzdušnit, protože seshora nemáš díru ani šroub, kterým bys odpustil vzduch. Podle mě máš zavzdušněnej HBV.

Teď koukám na tvůj HBV a podle mě ho nelze pořádně odvzdušnit, protože seshora nemáš díru ani šroub, kterým bys odpustil vzduch. Podle mě máš zavzdušněnej HBV.
-> T: našlapeš a povolíš na vývodech na válci...
-> Eidy: : no proste to prijedu treba a dobry chvilku a proste po par brzdeni meko no :-( teda tak to bylo minule,ted to jeste zkusim ovzdusnit a uvidime no...
no ja pouzivam jako formu taky carbonou fórmu no...nebo myslis,co jako z toho udelat? :-P
-> fido06: : a to se dělá jak?
no ja pouzivam jako formu taky carbonou fórmu no...nebo myslis,co jako z toho udelat? :-P
-> fido06: : a to se dělá jak?
-> T: zkus odvzdušnit hlavní válec.....
-> T: Jak časem? Jako po x zabrzdění nebo ???
Tkanina čeká na poště, nestíhám se tam v týdnu dostat takže až v sobotu. Už se na ní těším. Přemýšlím co použít na formu, ale něco vynaleznu
Dík
Tkanina čeká na poště, nestíhám se tam v týdnu dostat takže až v sobotu. Už se na ní těším. Přemýšlím co použít na formu, ale něco vynaleznu

-> T: nevim jsestli to muze byt tim cim myslim, ale mas tam HBV z uzovky, tak bys to mel mit zapojene podle schematu do 7mesice 1983.
Tzn. vrchni vyvod na HBV na predni brzdy a spodni vyvod na zadni brzdy.
Tzn. vrchni vyvod na HBV na predni brzdy a spodni vyvod na zadni brzdy.
-> Eidy: : HBV je celej koupenej novej, bubny asi šišatý jsou a musim vyměnit,ale to by nemělo být tak měký ne?,vůle se dělala mezi čepem a posilovačem a bylo do dobrý,ale časem to změkne no:-(a co se zapojení týká nevim no...ještě zkusim jedonou ovzdušnit brzdy,jestli bude nějaká změna na chvilku...
jo a co tkanina? dorazila?
jo a co tkanina? dorazila?
-> T: Klid se 4P bejt nemusí, když nevíš kde je chyba. Co gumičky v HBV? Co samostavy? Nejsou šišatý bubny, když to cuká? Máš správnou vůli mezi čepem posilovače a HBV? Máš správně zapojenej HBV do okruhu. Vím, že se to lišilo podle typů, jen nevím jak.
-> aceboss: : má to co společného s tim bržděnim? je hozená v kufru prostě no....nějak.....

-> T: Kde máš danou rezervu když tam máš posilovač?
tak co žádný nápad? jediný,co neni šáhnuto je posilovač a třmeny jsou samo jen repas...
ale pořád to neni ono :-(
dneska sjem to vytáhl na projížďku a je to strašně měký a musim šlapat až na zem skoro :-(
hadice už se nerosí,vzadu jsou prasátka 19,vpředu jsem dal novej HBV 22 a jinak je všechno nový....tak kde je pořád chyba? :-( jinak jsem jel a zkoušel ručku a když jedu na neutrál a jen pomalu zatahávam ručku,tak to jakoby cuká :-O ach jo brzdy blby :-( ještě nějaký rady? co když tam prdnu 4p na propojku,bude klid? :-D
dneska sjem to vytáhl na projížďku a je to strašně měký a musim šlapat až na zem skoro :-(
hadice už se nerosí,vzadu jsou prasátka 19,vpředu jsem dal novej HBV 22 a jinak je všechno nový....tak kde je pořád chyba? :-( jinak jsem jel a zkoušel ručku a když jedu na neutrál a jen pomalu zatahávam ručku,tak to jakoby cuká :-O ach jo brzdy blby :-( ještě nějaký rady? co když tam prdnu 4p na propojku,bude klid? :-D
tak hadice by byly :-) diky moc ZdenoRovi
ale stejne to neni ono :-(

ale stejne to neni ono :-(
-> MATTESS: Máš pravdu skoda-virt.cz/cz/.../1200
32-m-o-r-a-v-s-k-o-s-l-e-z
-s-k-y?searchstr=...
-> T: hadice se tu řešily docela často
-> MATTESS: ,-> m8rinek: : zase jsem o neco moudrejsi no pro priste .-) takze budu hledat a shanet...do leta stjne jeste daleko

-> T: objednat z netu, nebo krám s hydraulikou
-> T: viz. kolegové. Bohužel to tak v autodílech prodávají. Některý věci je lepší kupovat ve speciálkách. Poptej se v obchodech s hadicema ve tvém okolí
-> ZdenoR: : nojo ale kde je vzít ?
-> Syny: . no to já mam ještě najeto prd,ale neni to navlhlý poprvé no....asi dam zatím teda radši nějaký starší originál a budu shánět nové

-> Syny: . no to já mam ještě najeto prd,ale neni to navlhlý poprvé no....asi dam zatím teda radši nějaký starší originál a budu shánět nové

-> T: Ono bezne v kramu davaj benzinovy, pac ty origosky uz se nedelaj... Jenze benzinovy tu brzdovku nemaj moc radi a zacnou obvykle tect... Me zacali tect cca po 14ti dnech...
-> T: Klasika problem potrebujes EPDM hadice (znacene modrym pruhem)
-> MATTESS: ,-> Syny: : když jsem je kupoval,tak s tim,že chci na brzdy,takže asi mam špatný co? 

-> T: Protoze nejsou na brzdovku typuju :)
-> T: co je to za hadice? Benzínový?
-> spartra: ja sem delal komplet go brzd na rapidu vcera dneska sem to projel to brzdi jak drak ...problemy s brzdama mam na sedanu... vsecko stejny jak na rapu jen ohoblovany bubny takze si koupim bubny a uvidim ...
-> 105: už se to vyřešilo, jen sem blbě čuměl.
dal sem zpátky fragokov, jěště vylepšil ruční brzdu, stejně je to na vraždu, ale seru na to už
by m má cenu kupovat nový samostavy, orginální těžko seženu.
dal sem zpátky fragokov, jěště vylepšil ruční brzdu, stejně je to na vraždu, ale seru na to už

-> spartra: proc si smazal ten nakres?
-> 105: další chudák co všechno vyměnil je z toho na mudr. chcholouška
3 sanitní vozy naám zničil než jsme ho dostali. Sem dneska rozdělal bubny, po 5tý zas, vyměnil samostavy, ne nový, seřídil ručku na krev, je to krapet lepší, náhradní hbv nejspíš propouští kapalinu, takže řeším jestli tam dát zpět fragokov

sednu dědkovi do auta, světě div se, to je učiněnnej zázrak

sednu dědkovi do auta, světě div se, to je učiněnnej zázrak

kluci prosim potrebuju rychle poradit....
toto je dlouha 120 trubka od hbv do zadu..
jenze na rapo se sehnat da (mozna jo ale v mojim okoli ne)
a ja potrebuju aby ste mi nakreslily kde ji mam nechat urezat protoze u nas v autodilech maj sadu na zaklepani dekuju
toto je dlouha 120 trubka od hbv do zadu..
jenze na rapo se sehnat da (mozna jo ale v mojim okoli ne)
a ja potrebuju aby ste mi nakreslily kde ji mam nechat urezat protoze u nas v autodilech maj sadu na zaklepani dekuju
ja mam ten sam problem....ale u me myslim to bude 100procentne hbv....samostavy mam novy... vse funkcni (niz bylo napsany ze mam ohoblovany bubny na 232 a 234 ale vypodlozeno, novy pakny desticky vsecko) dneska sem to jel project a ucinek nikde... zatahnu rucku a edal je tvrdsi...normalne je pri vypnutym motoru jak kdyz je posilovac v chodu.. ja na to uz seru