skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zapinanie sytica v teplom pocasi???
-> Billislav: čidlo zvykne byť v chybách hodené , treba skúsiť nejaké iné , očistiť ten konektor a uvidí sa
Klapka je druha,vylestil som ju ako zrkadlo,vsetko poriadne nastavil cez kabel,mam doma taku tu zakladnu diagnostiku,ziadne chyby nemam v pamati,vsetko sa tvari ze je ok...S tou klapkou vo filterboxe je to dobry napad,preverim ci funguje...To cidlo vzadu veru mi neda pokoj,keby nebolo take drahe uz davno je tam nove,ale mohol by som skusit niekde pozicat...Este ma napada,co by sa stalo,keby nejaky kablik od toho cidla alebo na klapku bol niekde zlomeny,ci je nejaky ktory ma na starosti tuto syticovu funkciu...
čidlo teploty nasávaného vzduchu na saní vzadu nemá zhnitý konektor ? vybrať von , vyčistiť , umyť benzínom
tiež skontrolovať filterbox či chodí klapka studeného vzduchu - nasávanie z nárazníku a od výfuku
tiež skontrolovať filterbox či chodí klapka studeného vzduchu - nasávanie z nárazníku a od výfuku
Ja se jen zeptam plynove lanko ma vuly nejaky ten mm? a pak kdyz jsi vymenil tu klapku predpokladam ze byla krasne cista nez si ji tam dal a hybala se v osicce tak jsi ji pak nastavil do zakladni polohy na pc?
Este som ale zabudol dodat,najhorsie na tej zavade je to,ze ten sytic mi takto nenaskoci vzdy v teplom pocasi,tak tri starty z piatich...A vtedy ked sa nahodou nezapne,tak nemam ziadny problem,to sa tesim potom :-)
Zdravim pani,uz som zufaly,potrebujem radu,uz som to tu kedysi aj marne riesil,a nic nevyriesil a odvtedy som na nic neprisiel...A az teraz dako,po tejto zime,a ako boli aj dake teple dni,ma "udrelo po hlave",ze v akej suvislosti sa tento moj problem vyskytuje...Strucne: Felicia `98,50KW MPi,115000km,od jej kupy sa neviem zbavit dusenia motora,straty vykonu a tahu,a zlych reakcii na plynovy pedal ked sa chcem rozbehnut,ale len a len vtedy ked bezi "sytic"...Ale..
.Ale uvedomil som si po tejto zime,ze ked hucali mrazy -15,mne sa v podstate ten sytic ani nezapinal,a ked aj,tak len tak hanblivo na tisic otacok,a vsetko bolo ok,ale ked slnko pripieklo,tak pravidelne,nastartujem,ot
acky sa drzia hned na tych tisic dvesto,par minut,a potom normalne spadnu na osemsto a auto uz ide normalne...Ale ked sa drzia na sytici na tych tisic dvesto a motam sa po meste,nie a nie to bez skacakania rozbehnut,pohyb plynu nejak pridusa motor,ale ked pristupim na podlahu,tak uz je rozbeh plynuly,len akosi bez nejakeho raznejsieho vykonu a tahu...No ak mi toto povie niekto kde hladat,tak mu udelim rad zlateho automechanika... :-) Este pre upresnenie,auto inak mimo toho chodi vyborne,taha,nezere nad limit,nesklbe,proste vsetko uplne v pohode...Uz som skusal vymenit: Cidlo teploty chladiacej zmesi,to je uz asi tretie,ziadna zmena,ina klapka,to iste,ine cerpadlo v nadrzi,to iste,filtre vsetky,nic,nova lambda,bez zmeny,pretesnenie sania a vyfukoveho potrubia,novy vyfuk komplet,a stale to iste :-( Co este vlastne ma vplyv na spustenie a funkciu sytica,ake komponenty,riadi to riadiaca jednotka,alebo klapka,alebo nejake cidla? Este som nemenil to cidlo tlaku vzduchu a teploty nasavaneho vzduchu,je do funkcie sytica nejak zapojene? Mne to pripada tak,ze ten sytic sa spusta uplne v nespravnych podmienkach,neviem co ho teda riadi takto divne,a potom sa uplne nespravne davkuje pomer vzduchu a paliva a preto sa to cuka a dusi....Nejake napady teda? Budem velmi vdacny...