![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Trhanie Felicia Mpi na sytici
Ja som skušal. Menili sme si traja na feliciach čidla na skúšku a každemu jedno čidlo ukazovalo inak. Mne čidlo ukazovalo presne v polovičke pracovnú teplotu..kamošovi moje čidlo 2 mm pod a druhemu kamošovi to iste čidlo ukazovalo 2 mm nad..tak teraz budme mudri ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
11Euro...Otazka ale znie,ci predtym budik ukazoval dobre,v podstate doteraz vzdy som za beznej jazdy mal cca 90 stupnov podla budika,a ked to suplo na dakych odhadom 95,to bolo maximum a potom zrejme po plnom otvoreni termostatu to islo zas na 90...Teraz mam za normalnej jazdy podla budika 95 az 100,a maximum je tak na 105...Ale vrtulu na chladici nezapina,tu zapne az na 110 ked je rucicka...A este jedna vec ma myli,predtym dost dlho trvalo,kym sa vysplhala ta rucicka na 90,par km,teraz ide hore rychlejsie...Tak uz neviem,uz som z toho jelen,este jedine skusit cidlo z nejakej ine feldy,najlepsie originalne keby bolo hadam...
-> Billislav: tak už ak neukazuje budík správne asi to čidlo dobré nebude , koľko to stálo?
Kupil som SWAG,s modrym kruzkom,nebral som nejake uplne najlacnejsie...Sprava sa to nastudeno tak isto ako s povodnym,ten isty problem,jedine ma myli ze podla pristrojovky toto cidlo ukazuje o 5-10 stupnov viac ako povodne,neviem ci sa s tym mam zaoberat alebo nie...
-> Billislav: a aké si čidlo kúpil? bežne som vystriedal 5 kým išlo , však nekupuj a zober nejakému známemu na skúšku
Dnes som sa bavil s mechanikom v autorizovanom škoda autoservise...problem je v čerpadle.... treba vymeniť
No cidlo uspesne vymenene,a sklamanie,sprava sa to tak isto...Cize cidlom to nebolo...Tak asi len ta lambda,alebo mozno samotna klapka,len ma myli ze sa to sprava tak len nastudeno,ked je v akcii "sytic"...Inak vsimol som si jeden rozdiel,oproti povodnemu cidlu mi teplomer na pristrojovke ukazuje inak,vyssie,povodne sa to za jazdy drzalo na 90 podla ukazovatela,teraz je to ale niekde pod stovkou tesne,je to normalne?
Ja mam ten istý problém a neviem mu nájsť konca. Dnes som skusil to čidlo vypojiť a tak naštartovať....nič sa nezmenilo...motor chytol...na volne otáčky všetko ok...samozrejme , ked som sliapol na plyn...začal vynechavať...zdochynať, kychať akonáhle som prestal pridávať bežal normálne na volnobeh...ked som mu troška popridával..spočiatku cukal ale potom to šlo normálne... každy boži den ked naštartujem...(ked vychladne) ten isty problem.... može to byť aj čerpadlom??? Da sa nejako čerpadlo vyskúšať...či tlači tolko kolko má???
-> Billislav: jo, nový je kovový a ten kroužek tam může zůstat
Tak som kupil to cidlo teploty,a isiel som ho vymenit,ale mierne ma zarazilo ze vypada nejak inak ako povodne,namontoval som to vobec spravne? Povodne malo taky koniec ako srobovak,potom tam bola gumicka a nad nou zlty plastovy kruzok,nad ktory sa zasuvala ta poistka co to cele drzi v termostate...Tento novy diel je ale nejaky taky kovovy a ineho tvaru,a usudil som ze plastovy kruzok ktory je na nom nema ziadnu ulohu,dal som ho dolu,gumicku navliekol odspodu,cele to zatlacil do termostatu a ta zavlacka plastova sa zasuva a opiera nad ten horny kovovy okraj snimaca.Dufam ze som to urobil spravne...Tyzden pojazdim,a uvidim aky bude vysledok,ci tie problemy co som mal zmiznu...
-> Billislav: to treba dať niekomu kto sa vyzná a príde na to že pozrie a bude vedieť takto na diaľku ťažko
Aha jasne,chapem...No ved tak ak sa toho nezbavim,tak to budem musiet nechat takto premerat a odsledovat,lebo vsetko len tak skusmo menit hore dole a hladat,to by ma vyslo pekne draho...
-> Billislav: diagnostika nie je čítanie chýb ale zobraziť namerané hodnoty a sledovať ich
Bolo to teraz naposledy,ked som tu klapku dal nastavit,nejaka chyba na lambde bola,ale po vymazani sa uz neobjavila,no ktovie,mozno aj ta lambda uz ma dost...
-> Billislav: chcelo by to ale mrkať diagnostiku ako pracuje lambda bolo by to lepšie
Ok,dik zatial za rady,vymenim to cez tyzden a napisem spatnu vazbu,info ci to pomohlo,mozno sa to niekomu tiez zide...
-> Billislav: žlté aj modré sú na mpi , modré je ako náhrada ... zelené je diesel to má úplne inú charakteristiku
Aha jasne,logicky to moze teda tak byt,to je pravda,skusim ho vymenit...Inak ako je to s kupou nahradneho,mam v tom nejaky chaos,su nejake zlte,modre,ake su tam rozdiely? Ja mam tusim zlte,ale bohvie ci je tiez povodne original,ci tam niekto predo mnou nejake nespravne nezalozil...A ak to nebude tym,ake mozne pravdepodobne priciny by mohli byt,mohla by to samotna klapka robit,alebo lambda?
-> Billislav: teplotné čidlo na mpi /a novších BMM/ je dvojité , polovica je pre budíky a polovica pre riadiacu jednotku takže ak je jedno ko druhé môže ísť
Hmm,mozem vyskusat vymenit,to nie je velka investicia,mohlo by byt vadne aj vtedy ak teploty podla teplomera na pristrojovke ukazuje spravne?
-> Billislav: čidlo teploty ?
Zdravim,ak by ste vedeli poradit,najake pravdepodobne priciny tejto zavady,co hladat najskor ak niekto s tym ma skusenost...Felicia 99,50kW MPI,100000km mi robi taky problem,ze vzdy ked nastartujem a ostane v prevadzke "sytic",cize nejakych 1000 az 1200 otacok,tak auto nema tah,a rozbieha sa velmi trhane,a aj ked sa uz rozbehnem a idem povedzme plynulo 50km/h a drzim nohu jemne na plyne,tak to mierne sklbe,citit to...Take bezne veci ako filtre,sviecky,vycistenie klapky a jej nasledne nastavenie som skusil,nemalo to ziadny vplyv...Avsak akonahle prejde elektronika na normalny rezim,cize otacky pod 1000,normalny volnobeh,alebo ked auto dlho nestoji a nastartujem a sytic sa nezapne,tak je vsetko absolutne v poriadku,taha a ide bez jedineho zavahania,bezchybne...Vop
red dakujem za rady