skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tlak oleja Felicia Mpi
-> Eidy: to je vcelku tá ironia , každý pičuje na svoj olej a pri tom takáto nepodložená porucha a ja ju chcem zvaliť na Q8 :-D
-> suri: ok, beru zpět.

-> Eidy: A kto ? bol to vtip samozrejme ale vidíš ako to je , celý život Magnatec a no problém a zrazu toto ...
-> suri: Q8 za nic nemůže.
-> Tommyk: to je trošku problém keď som od rána do večera v práci a nechať nepojazdné auto nemôžem ...
-> suri: tak rozebrat a vyčistit no
-> Tommyk: čidlo som menil , a čidlo by snáď nespôsobovalo to že ak trošku pridám plyn o pár otáčok tak to zhasne ... jebnutá Q8 zničila mi motor !
ako vravím pri testovaní za tepla 1,3 baru tlaku oleja , čo je hooodne ďaleko od 0,5 čo spína kontrolku ,,,
ako vravím pri testovaní za tepla 1,3 baru tlaku oleja , čo je hooodne ďaleko od 0,5 čo spína kontrolku ,,,
-> suri: to je fakt, kdyby to bylo zlamany tak by to mohlo i za studena blikat. a co čidlo?
vyndavals ho? tam zkus zašťourat jestli tam neni nejakej bordel "pod ním"
vyndavals ho? tam zkus zašťourat jestli tam neni nejakej bordel "pod ním"
-> Tommyk: nie , a zase blikáme a svietime za tepla
-> suri: ted nevim jak to presne funguje, ale nemuze to byt zlamanyma kabelama k čidlu třeba?
-> Tommyk: Ja myslím že je to hodne slušné , ale neviem prečo to maže keď to predtým zohriate blikalo ako jebnuté , jedine ak by zalepilo guličku na pretlakovom ventile a ostal pootvorený
-> suri 24.02.13 15:53:18: tohleto by mělo být podle mě v pořádku, ačkoliv přesná čísla nevím.
nemyslíš?
nemyslíš?
-> kovinko: Z osobní zkušenosti můžu říct,že pouhá výměna oleje Ti nepomůže. Bude to chtít opravit olejové čerpadlo,konkrétně přírubu sacího koše.
-> suri: Spustit motor a poèet otáèek pomalu zvyšovat.
Pøi tlaku oleje 0,4...0,6 bar musí svìtelná dioda
zhasnout, nezhasneli musí se tlakový spínaè
oleje vymìnit.
-Poèet otáèek dále zvyšovat.
~.øi.3000 ot.~min.a.pø~ pr~vozní teplotì motoru má . clnlt tlak oleje mlnlmalne 3,8 bar.
-Pøi zvýšeném poètu otáèek nesmí tlak oleje
pøekroèit 5,8 bar.
.
Na horuci volnobeh mám 1,3Baru , v otáčkach to prakticky od 1500 vyššie ide na rovné 4 bary kde sa to zastaví , tak neviem čo si o tom myslieť ... nemá niekto zmeraný tlak oleja na 800 ot volnobeh ?
Pøi tlaku oleje 0,4...0,6 bar musí svìtelná dioda
zhasnout, nezhasneli musí se tlakový spínaè
oleje vymìnit.
-Poèet otáèek dále zvyšovat.
~.øi.3000 ot.~min.a.pø~ pr~vozní teplotì motoru má . clnlt tlak oleje mlnlmalne 3,8 bar.
-Pøi zvýšeném poètu otáèek nesmí tlak oleje
pøekroèit 5,8 bar.
.
Na horuci volnobeh mám 1,3Baru , v otáčkach to prakticky od 1500 vyššie ide na rovné 4 bary kde sa to zastaví , tak neviem čo si o tom myslieť ... nemá niekto zmeraný tlak oleja na 800 ot volnobeh ?
Vie niekto reálne čísla tlaku v baroch pre 136 motor ? Potrebujem hodnotu na teplý voľnobeha hodnotu pri ktorej bliká kontrolka . Ďakujem
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Jo takhle, ja se ztratil v ty diskuzi... no to je jasny ze bez vymeny to dopadlo takhle 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: minerál jako každej jinej, at to bude cokoliv tak jestli tam ten olej je 3roky nebo 50tis km tak to bude podobný
kupodivu u toho motoru problém s tlakem oleje nebyl (auto bylo nepojízdné odstavené kvuli rozsypané převodovce), ale jelikož musela i převodovka ven tak jsem to celé rozebral, vyčistil, dal nové ložiska, rozvody, vodní pumpu, vahadla a motor šlapak krásne dál .. najeto cca 220tis ..
kupodivu u toho motoru problém s tlakem oleje nebyl (auto bylo nepojízdné odstavené kvuli rozsypané převodovce), ale jelikož musela i převodovka ven tak jsem to celé rozebral, vyčistil, dal nové ložiska, rozvody, vodní pumpu, vahadla a motor šlapak krásne dál .. najeto cca 220tis ..
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: "...a co stím? No to se pak prodá" 

-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: To je haj milaz takova sracka?

kovinko 15.12.10 18:37:49 napsal:
Dnes som to skusil natocit a mazanie uz svieti stale a tlaci na 0,5 baru tak
som dal dole viko a vyzera to podobne ako na fotke od Tom.t ale nie az tak
katastrofalne a na vicku je emulzia. Takze asi je motor k.o. co?asi určite ..
Dnes som to skusil natocit a mazanie uz svieti stale a tlaci na 0,5 baru tak
som dal dole viko a vyzera to podobne ako na fotke od Tom.t ale nie az tak
katastrofalne a na vicku je emulzia. Takze asi je motor k.o. co?asi určite ..
na Castrol High Mileage ...
a né já ale prase od kterého jsem to auto odkoupil ..
a né já ale prase od kterého jsem to auto odkoupil ..
-> kovinko: ak to tak vypada tak skorej bude megazasraty saci kos, olej von, vana dolu a vycistit
Dnes som to skusil natocit a mazanie uz svieti stale a tlaci na 0,5 baru tak som dal dole viko a vyzera to podobne ako na fotke od Tom.t ale nie az tak katastrofalne a na vicku je emulzia. Takze asi je motor k.o. co?
ty kravo,takhle zasranej motor? tam byl misto oleje asfalt,ne?
-> Tomaso435:
takze odporucas kupit

-> castrol: to víš kvalitní vůz 

-> Tomaso435: sa to same opravilo 

-> castrol: no nevim :-D asi se někde něco hnulo :-D
-> Tomaso435: ved ok

-> castrol: náhodou je vždy přesně :-D a pořád stejně nevim co tomu bylo.... ani emulzi na víčku moc nemám,, jen když jedu krátkou vzdállenost
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: 

-> Tomaso435: ved ked tam nieje nema co ubudat 

-> castrol: jono :-D ale to udělalo až při konci poslední výměny oleje,, najednou z ničeho nic.... ale olej neubejvá
-> Tomaso435: a olej sa sypal 

-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Ty pičo!!!
To co si jazdil na cistu ropu?

-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: to vypadá jak u hnědáka, tam to taky nabírým špachtlí

-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: takych 64 tis na jeden olej ... 

-> kovinko: aj keby mal 64tis, km nie su smerodatné, ale údržba
-> kovinko: daj dole viko ventilov a daj sem foto
-> suri: no neviem ,motor ma nabehane cca 164t km
-> Matulo: spravilo mi to raz uz aj pred vymenou oleja
-> kovinko: vybehaný motor , vybehané čerpadlo , slabá pružinka na redukčnom ventily a pod
-> kovinko: Rovnaky problem som mal s Helixom 10W40 v skodovke s motorom favorit... Vymenil som filter a nalial Mobil1 10W40 a problem zmizol... Mozno poviem hlupost ale myslim si ze je to tym olejom! Ja som s nim nemal dobre skusenosti!
Zdravim ,mam problem s tlakom oleja v mojej felde. Ked nastartujem za studena olej tlaci pekne na 4 bary(podla budika na tlak oleja) ,ale pri dlhsej jazde ,hlavne po dialnici zacne tlak oleja klesat az nakoniec klesne na nulu a zacne preblikavat kontrolka mazania ,po case svieti uplne .Zaujimave je ,ze vtedy na volnobehu nesvieti iba v otackach .Ked necham motor vychladit chvilu tak ma väcsi tlak ,ale po case zase klesne na nulu. Olej s filtrom som menil pred 3 mesiacmi ,mam tam Shell helix 15W40.
Tak mi poradte co tomu môze byt ,dakujem.
Tak mi poradte co tomu môze byt ,dakujem.