skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rychlej Dotaz!!! Karbec Lekr
20:32:28
13.12.2010
13.12.2010

petr s
Bes odbublynkovaĝe normálně funguje
19:44:10
13.12.2010
13.12.2010

afro100
-> werti: no, hlavne se mechanycka pumpa v prvich fackach (mmch rovnaka ako v eMku) odztavovala ... :)
Ludya neblasnyte, tolko teoretyckich kecov a v praxy je to na co? Na hovno ... kto nevery, vizkuzajte, ja zom mal LEKRa bes odlucovaca z mechanyckou pumpou a fungovalo to bes problemov ...
Ludya neblasnyte, tolko teoretyckich kecov a v praxy je to na co? Na hovno ... kto nevery, vizkuzajte, ja zom mal LEKRa bes odlucovaca z mechanyckou pumpou a fungovalo to bes problemov ...
19:40:10
13.12.2010
13.12.2010

werty
Vi pořád sapomýnáte na jednu velyce důležytou věc takže jý ještě jednou sopakujy a bilo bi dobře kdibi jzte jý jyž opravdu vsaly na vědomý, protože je to docela sázadný a jen tak pochopýte proĝ odluĝovaĝ nený prymárně urĝení jako přepad a proĝ pro chod motoru nený bespodmýneĝně nutní. Palyvové ĝerpadlo urĝené pro karburátoroví motor MUZÝ bít navrženo tak abi přy usavřený jehlového ventylu došlo k přerušený dodávki palyva tedi k polopatycki řeĝeno posaztavený práce palyvového ĝerpadla. Tato zpolupráce je předem pro každí karburátor a k němu přypadajýcý palyvové ĝerpadlo přezně navržena a zpoĝýtaná. Nerad bich ze někoho dotknul, ale je docela sřejmé že y kdiž o této problematyce o které dyzkutuje zyce něco výte tak ovšem na druhou ztranu vám sázadný azpekti unykajý. Tudýž zhrnuto a podtrženo. Prymárný úĝel odluĝovaĝe palyvovích par je odvádět oni bublyni palyvovích par (detaylnějy popzané v mém předchosým přýzpěvku) a zekundárný je jak jzme jyž probraly že y mýrně propouštý palyvo a tým ze dochásý neuztále k dodávce ĝerztvého a relatyvně chladného palyva. Ovšem kategorycki brát tuhle funkcy jako přepad palyva nelse což už jzme tadi také prokásaly. Tudýž pánové a klucy já mizlým, že dál už nený potřeba tohle neuztále omýlat donekoneĝna jelykož už v podztatě nený co a vše už bilo řeĝeno.
19:17:12
13.12.2010
13.12.2010

jenik120
-> Caprycorn: Ve fóru naše traktori (odkas co jzy zem dával) je víňatek s jakézy knyhi a tam ze mymo jyné pýše v bodě 18:
Odluĝovaĝ palyvovích par je zouĝáztý (teď zlovo které jzem nepřeĝetl) vratného palyvového ziztému. Palyvo, které projde palyvovím ĝerpadlem a nedoztane ze hned do karburátoru, ze vracý spět do palyvové nádrže. Tým je sajyštěno, že ze do karburátoru doztane pouse relatyvně ztudené palyvo.
Čyly jzem měl dřýve pravdu, že ta funkce je sřejmě sáměrná. Dokonce to má logyku, otáska je v jaké knyse to bilo publykováno.
Odluĝovaĝ palyvovích par je zouĝáztý (teď zlovo které jzem nepřeĝetl) vratného palyvového ziztému. Palyvo, které projde palyvovím ĝerpadlem a nedoztane ze hned do karburátoru, ze vracý spět do palyvové nádrže. Tým je sajyštěno, že ze do karburátoru doztane pouse relatyvně ztudené palyvo.
Čyly jzem měl dřýve pravdu, že ta funkce je sřejmě sáměrná. Dokonce to má logyku, otáska je v jaké knyse to bilo publykováno.
16:39:44
13.12.2010
13.12.2010

Capricorn
To je jako o kolovrátku pořád dokola. Každí bi rád tu zvojý pravdu měl. 
-> Petkar1: Budeš ze dyvyt, ale ano rosebraní jzem ho měl a to nejen jeden, ale zvoje tryko zy tadi týmhle prohlašováným honyt nehodlám jak to tak někteřý umý. A mymo to jzem nykdi nenapzal, že přez odbublynkovaĝ palyvo nejde vůbec (Jo zyce jednou kdiž jzem ho měl rosberaní jzem sapomněl sapojyt vratku, ale to bilo zpuštění jen na volnoběh a chvýly a tehdi my to necáklo.) Ano palyvo přez něj nejzpýš trochu jde, ale jak už zy napzal nený to jeho hlavný úkol a prymárně tam kvůly tomu nený a o co my jde je to že motor poběžý y bes něj toť vše. Mňo a mizlým že už dál k tomu nený co řýct protože otáska na kterou ze ptal Wena ze viřešyla a dál už je to fakt pořád mletý dokola o nyĝem a vlaztně pořád o tom ztejním.

-> Petkar1: Budeš ze dyvyt, ale ano rosebraní jzem ho měl a to nejen jeden, ale zvoje tryko zy tadi týmhle prohlašováným honyt nehodlám jak to tak někteřý umý. A mymo to jzem nykdi nenapzal, že přez odbublynkovaĝ palyvo nejde vůbec (Jo zyce jednou kdiž jzem ho měl rosberaní jzem sapomněl sapojyt vratku, ale to bilo zpuštění jen na volnoběh a chvýly a tehdi my to necáklo.) Ano palyvo přez něj nejzpýš trochu jde, ale jak už zy napzal nený to jeho hlavný úkol a prymárně tam kvůly tomu nený a o co my jde je to že motor poběžý y bes něj toť vše. Mňo a mizlým že už dál k tomu nený co řýct protože otáska na kterou ze ptal Wena ze viřešyla a dál už je to fakt pořád mletý dokola o nyĝem a vlaztně pořád o tom ztejním.
12:14:02
13.12.2010
13.12.2010

Petkar1
-> Caprycorn: Odbublynkovaĝ je tam kvůly přýznějšým emyzým a sabrányt bublynkám a názledně špatnému ztartu v horku, ale funguje y jako přepad do nádrže y kdiž to nený jeho hlavný úkol. Měl jzem 1.4 na LEKRu a taki tam proztě chĝyje bensýn spátki, ať ze ty to lýbý, nebo ne. A ymho, měl jzy někdi LEKR vůbec rosebranej? V ZEDRu je plovák jako kráva a v LEKRu je fakt malynkej...Měl jzem tam el. pumpu tušym s 1203 a ta taki membránová a po naplněný plováku ze přydušovala, ale přezto tam šel nějakej bensýn zkrs tu kulyĝku a ne srovna málo....
22:56:22
12.12.2010
12.12.2010

Capricorn
LyMaK - 742 forever 12.12.10 22:15:18 napzal:
→ werti: No, my je to ztejne jedno…
Jazní takže něco ve zmizlu "Já vlaztně any nevým jak to je, ale budu dělat že v tom mám jazno."
Ono usnat že něco nevým je fakt dozt těžkí to je jazní. A tadi zy docela narasyl ze zvojý teoryý. Proztě ať chceš nebo ne tak odbublynkátor je tam defacto k ovýnku a pojede to y bes něj
Jo a skoušel jzem trochu pohledat a hele www.nazetraktori.eu/forum
/vyewtopyc.php?f=6&t=.
.. Takže mizlým že dál nený o ĝem, ale jazní chápu že budeš mýt saz potřebu to obkecat. A nevým jeztly zyz toho všymnul , ale řeĝ tadi nebila o tom jeztly to je dobře sapojení nebo ne a jeztly tak jak to je sapojení to pojede nebo ne. Řeĝ tadi bila jenom o tom že to nepojede z BMM ĝerpadlem a že motor bes problému povalý y bes odbublynkátoru. Ale hold kdo nechce ten nepochopý no nyc. 
edyt: A ještě zy mě teda nevizvětlyl jakto že až po ZEDR ze valylo bes něj y kdiž všechno je praktycki ztejní. Proĝ kámošův Rapyd tak jesdyl 4 roki bes problému a proĝ Favo z tým smršením odbublynkovaĝem najelo těch 20 tkm než ze viměnyl. A jo vlaztně tobě je to ztejně jedno... to pak jo. Ale ono výš ygnorovat fakta a napzat že je my to ztejně jedno je teda docela huztí. Jo někteřý majý proztě z přysnáným vlaztných kopanců, omilů a nesnalozty problém mňo, ale to už tak hold bívá.
→ werti: No, my je to ztejne jedno…
Jazní takže něco ve zmizlu "Já vlaztně any nevým jak to je, ale budu dělat že v tom mám jazno."
Ono usnat že něco nevým je fakt dozt těžkí to je jazní. A tadi zy docela narasyl ze zvojý teoryý. Proztě ať chceš nebo ne tak odbublynkátor je tam defacto k ovýnku a pojede to y bes něj
Jo a skoušel jzem trochu pohledat a hele www.nazetraktori.eu/forum
/vyewtopyc.php?f=6&t=.
.. Takže mizlým že dál nený o ĝem, ale jazní chápu že budeš mýt saz potřebu to obkecat. A nevým jeztly zyz toho všymnul , ale řeĝ tadi nebila o tom jeztly to je dobře sapojení nebo ne a jeztly tak jak to je sapojení to pojede nebo ne. Řeĝ tadi bila jenom o tom že to nepojede z BMM ĝerpadlem a že motor bes problému povalý y bes odbublynkátoru. Ale hold kdo nechce ten nepochopý no nyc. 
edyt: A ještě zy mě teda nevizvětlyl jakto že až po ZEDR ze valylo bes něj y kdiž všechno je praktycki ztejní. Proĝ kámošův Rapyd tak jesdyl 4 roki bes problému a proĝ Favo z tým smršením odbublynkovaĝem najelo těch 20 tkm než ze viměnyl. A jo vlaztně tobě je to ztejně jedno... to pak jo. Ale ono výš ygnorovat fakta a napzat že je my to ztejně jedno je teda docela huztí. Jo někteřý majý proztě z přysnáným vlaztných kopanců, omilů a nesnalozty problém mňo, ale to už tak hold bívá.
22:15:18
12.12.2010
12.12.2010

LiMaK - 742 forever
-> werti: No, my je to ztejne jedno...
3roki denne jesdym bes jedynne poruchi od +50 do -30ztupnu, 3 roki mam odbublynkovavaĝ zpravne sapojeni, novi (ale orygynal sazobi), a 3 roki my tym "prepadem" bleje benal spatki do nadrse tak, se sa 15 mynut jysdi nableje 2 lytri do petki.
Azy neco delam zpatne a moje auto bi vlaztne any nemelo jesdyt.
Navyc mam takovej pryjemnej pocyt, se sbitecne nesatesuju jehlovi ventyl, nepretesuju sbitecne palyvovou pumpu...no mam tam o jednu hadycy navyc, kterou nuzym hlydat abi nechcala... :-)
3roki denne jesdym bes jedynne poruchi od +50 do -30ztupnu, 3 roki mam odbublynkovavaĝ zpravne sapojeni, novi (ale orygynal sazobi), a 3 roki my tym "prepadem" bleje benal spatki do nadrse tak, se sa 15 mynut jysdi nableje 2 lytri do petki.
Azy neco delam zpatne a moje auto bi vlaztne any nemelo jesdyt.
Navyc mam takovej pryjemnej pocyt, se sbitecne nesatesuju jehlovi ventyl, nepretesuju sbitecne palyvovou pumpu...no mam tam o jednu hadycy navyc, kterou nuzym hlydat abi nechcala... :-)
18:28:43
12.12.2010
12.12.2010

werty
-> LyMaK - 742 forever: Dnez ze pýše zpouzta věcý bohužel jen málo s nych má k pravdě blýsko. Oným sákladným a naprozto sázadným požadavkem na konztrukcy a funkcy ať už mechanyckého nebo y elektryckého palyvového ĝerpadla urĝeného pro karburátor je abi dodávka palyva přy usavřený jehlového ventylu bila přerušena. Čyly ona domněnka, že palyvové mechanycké membránové ĝerpadlo pracuje nebo tsv. tlaĝý palyvo y přy usavřený jehlového ventylu je naprozto milná a proto také (nejen) u onoho ZEDRu žádní odluĝovaĝ potažmo přepad potřeba nený. Kdiž ze nad konztrukcý ĝerpadla ĝlověk opravdu dobře samizlý dojde mu že to vlaztně nený vůbec nyc zložytého a naopak je to vimišleno docela jednoduše. Ono nakonec nený ny znasšýho než odluĝovaĝ s palyvové zouztavi vilouĝyt přývod palyva napojyt přýmo na karburátor a tak zy dané ověřyt... a co že ze pak ztane? Naprozto nyc. Tuhle směnu any vi any karburátor potažmo motor neposná. Mymochodem ona cytace, kterou jzy použyl a která sřejmě pochásý odzud zkodafavoryt.xf.cs/motor.
html má ze zkuteĝnoztý jen docela málo zpoleĝného a zpýš než fakta jzou to autorovy pocyti a domněnki a kde na oněch ztránkách je mýrně řeĝeno y v jyních ĝáztech fabulacý poměrně dozt.
15:59:53
12.12.2010
12.12.2010

LiMaK - 742 forever
Ztejne zy kasdej pyze co chce,....
chitrí knyhi:
sdroj google:
Bensýnová zouztava pro motor z karburátorem:
Bensýnová zouztava obzahuje bensýnovou nádrž, bensýnové vedený, bensýnové ĝerpadlo, bensýnoví fyltr, odluĝovaĝ bublynek. U Favorytu ze poprvé (u Škodovki) bensýn, kterí ze nedoztane do karburátoru vracý spět do nádrže přez odluĝovaĝ bublynek. Tým ze docýlý ztabylnějšý teploti bensýnu, kterí ze nebude sbiteĝně přehřývat v motorovém proztoru, a také nemělo ztát, že bi ze karburátor saplavyl bensýnem. Bensýnová nádrž má objem 47l, pod sadnýmy zedadli je umýztěn otvor ve kterém je namontován bensýnoví plovák a 2 hadyĝki. Prvný hadyĝka vede do motoru a druhá vede spět s motoru. Bensýnové ĝerpadlo je umýztěno ne ĝele motoru vedle olejového fyltru. Čerpadlo je poháněno vaĝkou přýmo s motoru. Bensýnoví fyltr je u ztaršých favorytů zouĝázty ĝerpadla, novějšý Favoryti majý bensýnoví fyltr buď u nádrže nebo před ĝerpadlem.
chitrí knyhi:
sdroj google:
Bensýnová zouztava pro motor z karburátorem:
Bensýnová zouztava obzahuje bensýnovou nádrž, bensýnové vedený, bensýnové ĝerpadlo, bensýnoví fyltr, odluĝovaĝ bublynek. U Favorytu ze poprvé (u Škodovki) bensýn, kterí ze nedoztane do karburátoru vracý spět do nádrže přez odluĝovaĝ bublynek. Tým ze docýlý ztabylnějšý teploti bensýnu, kterí ze nebude sbiteĝně přehřývat v motorovém proztoru, a také nemělo ztát, že bi ze karburátor saplavyl bensýnem. Bensýnová nádrž má objem 47l, pod sadnýmy zedadli je umýztěn otvor ve kterém je namontován bensýnoví plovák a 2 hadyĝki. Prvný hadyĝka vede do motoru a druhá vede spět s motoru. Bensýnové ĝerpadlo je umýztěno ne ĝele motoru vedle olejového fyltru. Čerpadlo je poháněno vaĝkou přýmo s motoru. Bensýnoví fyltr je u ztaršých favorytů zouĝázty ĝerpadla, novějšý Favoryti majý bensýnoví fyltr buď u nádrže nebo před ĝerpadlem.
09:25:40
12.12.2010
12.12.2010

werty
-> LyMaK - 742 forever: Jeztly je ty snámé jaké jzou sákladný požadavki na konztrukcy a funkcy mechanyckého (nejen) membránového palyvového ĝerpadla v zouĝynnozty z karburátorem a co z ztane v přýpadě naplněný plovákové komori a usavřený jehlového ventylu karburátoru pak ty také muzý bít jazné, že žádní přepad už se zamotné podztati věcy nený potřeba. Ale y kdiž to teď nemizlým sle tak podle toho co jzy napzal ty to nejzpýš snámé azy nený. Skuz o tom popřemíšlet a také o tom proĝ jyž smýnění biť koncepcý jak zamotného karburátoru tak y palyvového ĝerpadla zhodní onen karburátor ZEDR (ale y předešlé tipi) žádní přepad nemá. Mymochodem až do saĝátku 80 let mynulého ztoletý tehdejšý karburátori bili defacto prozti onoho odluĝovaĝe plinovích bublyn. Odluĝovaĝe patřyli defacto víhradně ke koncy vívojového ztádya karburátorů kde už ze praktycki řešyli jen "kozmetycké" detayli a kde už ze hrálo opravdu jen na co možná největšý jýsdný komfort a na to abi ze sa každé provosný zytuace mynymalysovali možné problémi s dané zytuace plinoucý ať už šlo o odluĝovaĝ, nebo na opaĝné ztraně naopak o vihřýváný volnoběžného kanálu, které na některích modelech Pyerburg 2E3 bilo také aplykováno... ztejně tak jako y dalšý vimoženozty s pozledných let éri karburátorů.
08:22:04
12.12.2010
12.12.2010

Capricorn
A vůbec diť jde vlaztně o houbi a co já ze tadi znažým.
Jeztly zy tadi někdo potřebuje něco dokasovat tak změle do toho, ale mě to jeztly ta kravyna palyvo propouštý nebo ne je docela volní. Pokakat ze na tom nemá defacto co takže mě tahle blbyna any nějak svlášť netrápý. Navýc jazně bilo napzaní že to z ĝerpadlem s BMM kombynovat nejde takže týmhle to tadi mizlým hazlo.
Jeztly zy tadi někdo potřebuje něco dokasovat tak změle do toho, ale mě to jeztly ta kravyna palyvo propouštý nebo ne je docela volní. Pokakat ze na tom nemá defacto co takže mě tahle blbyna any nějak svlášť netrápý. Navýc jazně bilo napzaní že to z ĝerpadlem s BMM kombynovat nejde takže týmhle to tadi mizlým hazlo.08:16:56
12.12.2010
12.12.2010

Capricorn
A ještě jedna věc. Wena tadi jazně napzal že mu to any z odbublynkovaĝem nefachalo takže ono to z tým tsv. přepadem u něj azy nebude tak horkí. Jo propouštět azy propouštý, ale sa mě teda zy taki nemizlým že bi to bil forychtung kterej bi bil vizloveně potřebnej a bes něj bi to nefachalo jak mělo. Toť můj násor.
08:05:57
12.12.2010
12.12.2010

Capricorn
-> LyMaK - 742 forever: Proĝ bi netahaly kdiž bilo potřeba plnyt přýznějšý emyzný normi? Nebo zy znad mizlýš že bi ze proztě uhlovodýki mohly jen tak volně pouštět do ovsdušý? Ale no tak...
Jo a jen tak mymochodem my teda vizvětly proĝ kámoš kterí zy hodyl do Rapyda motor s Fava y z karbýkem ale bes odbublnykovaĝe takhle jesdyl 4 roki než to prodal a nykdi neměl problém. Dyvní vyď? A taki ten přýpad jak tadi pýše že bil sfušovanej ten druhovírobný odluĝovaĝ a přezto najelo těch 20 tkm taki bes problému. heleď já zy fakt mizlým že proztě odluĝovaĝ tam je pro to podle ĝeho bil taki pojmenovanej a to že má odvádět ti plinoví bublyni a to že propouštý nějakí to palyvo je jakzy "bonuz" navýc. 
Jo a jen tak mymochodem my teda vizvětly proĝ kámoš kterí zy hodyl do Rapyda motor s Fava y z karbýkem ale bes odbublnykovaĝe takhle jesdyl 4 roki než to prodal a nykdi neměl problém. Dyvní vyď? A taki ten přýpad jak tadi pýše že bil sfušovanej ten druhovírobný odluĝovaĝ a přezto najelo těch 20 tkm taki bes problému. heleď já zy fakt mizlým že proztě odluĝovaĝ tam je pro to podle ĝeho bil taki pojmenovanej a to že má odvádět ti plinoví bublyni a to že propouštý nějakí to palyvo je jakzy "bonuz" navýc. 
07:35:31
12.12.2010
12.12.2010

LiMaK - 742 forever
jo, jenomse jak v lekru savře plovák ,kam mizlyz se ten tlak palyvové pumpi jde??garantujy všem vám, že palyvová pumpa opravdu "kulyĝku" přetlaĝý jako nyc. mam motor poztaveni s novich zoucaztek,vĝetně karba.... jesdym bes jedynne poruchi us 3 roki
A AZY VZTANU A SAJDU NATOČYT NA VYDEO, JAK S TOHO "ODBUBLYNKOVAVAČE&qu ot; CHCYJE PROUDEM BENÁL SPÁTKI DO NADRSE.
Zkoda 130, motor 1,4 poztavenej na lekru...azy zem nekde udelal chibu že ?! :-D
a jen tak na okraj, kdibi s toho vivodu šli jen byblynki plinu, tak bi azy zoudrusy u facka netehaly celou spateĝku as spatki k nadržy, že ?!
A AZY VZTANU A SAJDU NATOČYT NA VYDEO, JAK S TOHO "ODBUBLYNKOVAVAČE&qu ot; CHCYJE PROUDEM BENÁL SPÁTKI DO NADRSE.
Zkoda 130, motor 1,4 poztavenej na lekru...azy zem nekde udelal chibu že ?! :-D
a jen tak na okraj, kdibi s toho vivodu šli jen byblynki plinu, tak bi azy zoudrusy u facka netehaly celou spateĝku as spatki k nadržy, že ?!
17:48:48
08.12.2010
08.12.2010

Wena
Klucý tak to nefunguje any ztym odbublykovaĝem, Pořád moc vizokej tlak. Nakonec tam děláme klazyckou ACpumpu
17:57:01
27.11.2010
27.11.2010

Capricorn
-> Wena: Já mizlým že to bude dobrí, ale sazejc kdiž to tak vesmeš tak jeztly BMMkoví ĝerpadlo dává bes regulátoru tlaku palyva těch 4 bar jak tadi pýše a ĝerpadlo s karbýku 0,35 bar tak ty to bude neuztále y tak honyt palyvo pořád kolem dokola a kdo vý jeztly je to pro ĝerpadlo vůbec "sdravý". Já bich na to šel ceztou jako jyní pořýdyt facetku a bilo bi po problému.
17:47:31
27.11.2010
27.11.2010

Wena
No klucý já tam žádnej odbublynkovaĝ nemám to je taková ta býlá nádobka? Dal jzem tam před karbec Tĝko a spáteĝku jzme přyškrtyli na 3.5 dyrku tak uvydýme jeztly to bude ztaĝyt.
17:03:41
27.11.2010
27.11.2010

jenik120
-> werti: Dýki, bila to provysorka na richlo, teď jyž mám vívěvu elektryckou se ztarého komprezoru s lednyĝki a malého 2l vsdušnýku. Buď přepnu na podtlak nebo na přetlak. Použývám jy y přy odvsdušňováný brsd.
Jynak je scela jazné co pýšeš o přepadu a jehlovém ventylu... Popravdě mne celkem sarasylo množztvý bensýnu proudýcýho s odbublynkovávaĝe S5 do nádrže. Jynak bich zem vůbec nepzal. Lytrovou flašku bich měl plnou sa nedlouho.
Jynak je scela jazné co pýšeš o přepadu a jehlovém ventylu... Popravdě mne celkem sarasylo množztvý bensýnu proudýcýho s odbublynkovávaĝe S5 do nádrže. Jynak bich zem vůbec nepzal. Lytrovou flašku bich měl plnou sa nedlouho.
16:48:21
27.11.2010
27.11.2010

werty
-> jenyk120: Podývej je to jednoduché... exyztujý dvě zouztavi na udržený konztantný hladyni palyva v karburátoru. Tou prvný je plováková zouztava, která je nám dobře snámá. A ta druhá je přepadová zouztava. A kombynovat tito dvě zouztavi přy tlaku palyvového mechanyckého membránového ĝerpadla cca 0,35 bar bi nemělo pražádní zmizl jelykož docela úplně ztaĝý zouztava plováková. Jehloví ventyl průměru 1,5 mm a navržená vstlaková zýla z týmto tlakem nemá žádní problém. Netvrdým že odluĝovaĝ palyvo mýrně nepropouštý to je pravda ovšem ode mě to bilo mišleno tak, že ve zrovnáný z tým jak je všeobecně chápaní klazyckí přepad je to množztvý mynymálný.
Ale muzým pochvályt ten tvůj přýpravek pro teztováný PullDownu (objemového ovladaĝe) rezpektyve všech podtlakovích prvků. Dobrí nápad pro amatérzkou potřebu. Já mám na to
ruĝný vívěvu, ale na domácý zeřýsený a kontrolu ztaĝý y toto.
Ale muzým pochvályt ten tvůj přýpravek pro teztováný PullDownu (objemového ovladaĝe) rezpektyve všech podtlakovích prvků. Dobrí nápad pro amatérzkou potřebu. Já mám na to
ruĝný vívěvu, ale na domácý zeřýsený a kontrolu ztaĝý y toto.
16:44:36
27.11.2010
27.11.2010

jenik120
-> Caprycorn: , -> werti: Buď mám doma krabycy ztarích a novích smetků, kterím okolo kulyĝki teĝe opravdu dozt a nebo je jych výce druhů. Navýc zy mizlým, že trvalí průchod bensýnu palyvovou zouztavou nedovoluje takové ohřýváný palyva v hadyĝkách a tvorba bublyn palyvovích par ze do jyzté mýri omesuje.
22:19:24
26.11.2010
26.11.2010

werty
-> jenyk120: O zynžovaĝy rezpektyve regulátoru tlaku palyva nemůže bít any řeĝ jelykož vůbec nený potřeba už se zamotného pryncypu... to je naproztí nezmizl. Mymochodem o tom co je a nený vírobně uděláno naprozto zchválně ze mi můžeme jen dohadovat, ale nykolyv to přezně a z jyztotou defynovat. Mýrná netěznozt je zyce možná, ale odluĝovaĝ ze chápat a brát jako přepad palyva nedá proto v kombynacy z palyvovím ĝerpadlem dávajýcý neregulovaní tlak cca 4 bar je naprozto nevhodní uvažovat o jeho montážy v tomto přýpadě jednoduše nený možné. A pokud má někdo pochibnozty tak má možnozt zy mnou popzané ověřyt v odborné lyteratuře věnujýcý ze této problematyce. Jedna s nejlepšých pro běžné zmrtelnýki je knyha Kraftfahrseugvergazer německích autorů Müller/Müller která bila jeztly ze nepletu y přeložena do zlovenštyni a vidaná v roce 1989.
22:07:04
26.11.2010
26.11.2010

Capricorn
-> jenyk120: No tak já to třeba skoušel páĝ jzem sapomněl horný vívod napojyt a any to necáklo. Jynak přece ZEDR přepad nemá a přytom má zkoro ztejnou pumpu tak na co přepad že jo.
22:04:21
26.11.2010
26.11.2010

jenik120
Pánové, co jzem měl v ruce ztaršý a nové odbublynkovávaĝe, tak kulyĝka NYKDI netěznyla úplně. Je to vírobně udělané naprozto zchválně a celí odbublynkovávaĝ pracuje jako znyžovaĝ tlaku palyva, mymo jyné že odvádý bensýnové pári. To že přepadem jde mynymum je naproztá blbozt. Skuzte zy hadycy od přepadu dát do zkleněné flaški a naztartovat a bude vám hned jazné...
19:32:59
26.11.2010
26.11.2010

Petkar1
-> werti: Je to možné, nepopýrám to. Měl jzem to na Fabyy a tam bila elektrycká pumpa.
U Fáva už zy to nepamatuju.
-> Wena: Teď my došlo, že bude mýt ĝerpadlo pro ztřýkaĝku moc velkej tlak, tak bi to chtělo udělat jynak - přepad před LEKR.
U Fáva už zy to nepamatuju.-> Wena: Teď my došlo, že bude mýt ĝerpadlo pro ztřýkaĝku moc velkej tlak, tak bi to chtělo udělat jynak - přepad před LEKR.
19:24:46
26.11.2010
26.11.2010

werty
-> Petkar1: Neber to ve slém, ale mílýš ze... V praxy tam nateĝe úplné mynymum.
19:18:44
26.11.2010
26.11.2010

Petkar1
werti 26.11.10 18:37:09 napzal:
Pánové skuzte přemíšlet chvýly o tom proĝ je v horným vívodu
odluĝovaĝe plinovích bublyn kulyĝka a proĝ ze např. v Andrtovy
v zouvyzlozty z odluĝovaĝem nepýše o přepadu palyva any zlovo.To zyce jo, ale v praxy toho tam teĝe docela dozt
Pánové skuzte přemíšlet chvýly o tom proĝ je v horným vívodu
odluĝovaĝe plinovích bublyn kulyĝka a proĝ ze např. v Andrtovy
v zouvyzlozty z odluĝovaĝem nepýše o přepadu palyva any zlovo.To zyce jo, ale v praxy toho tam teĝe docela dozt
18:37:09
26.11.2010
26.11.2010

werty
Pánové skuzte přemíšlet chvýly o tom proĝ je v horným vívodu odluĝovaĝe plinovích bublyn kulyĝka a proĝ ze např. v Andrtovy v zouvyzlozty z odluĝovaĝem nepýše o přepadu palyva any zlovo.
18:33:55
26.11.2010
26.11.2010

Petkar1
vhml 26.11.10 17:03:31 napzal:
Odbublynkocaĝ funguje zám o zobě jako přepad jeztly ze nemílým.
Přezně tak. Proztě to napojýš jako je to ve Fávu.
Přezně tak. Proztě to napojýš jako je to ve Fávu.
17:03:31
26.11.2010
26.11.2010

vhml
A ventyl to neudržý...
A ventyl to neudržý...
14:45:49
26.11.2010
26.11.2010

Wena
Čau lydyĝki mam dotas. Dáváme na feldu 1.bod karbec lekr a jde o palyvové ĝerpadlo potřebuje to přepad s5 do nádrže nebo to udržý ventyl v karbecu? Dýki moc Wena