skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tesnění hlavy...je tohle důvod netěsnosti?
-> sbf: ty si pozri datum toho, na co reagujes
-> Urbi: Na 120ce jsem měl to samý, olej ve vodě, ale i trochu emulze na víčku. Jediný místo, kde mohl jít olej do vody je kanálek blok-hlava, ale na tom nebylo nic. Nic jsem nezjistil a motor čeká na generálku, zatím slouží záložní

ako moze 136 (alebo hocik jaky iny motor) fukat cez mrazovu poistku?
podla 1. obrazku to fukalo pomedzi plechove kruzky, vidiet tam ten 1 mm pas hrdze
podla 1. obrazku to fukalo pomedzi plechove kruzky, vidiet tam ten 1 mm pas hrdze
-> Urbi: Mám na fáčku taky trochu olejovýho šlemu v nádobce, ale nic se neděje, do vody netlakuje, voda se neztrácí, tak to neřeším a dokuď jezdí, tak ať jezdí...
-> Urbi: můj typ , při výměně těsnění po hlavou natekl olej do vodního kanálku , Favo hlavu jsem ještě u Mudrů prasklou neviděl.
-> djmaso: To nevím, já to auto dávám do kupy borcovi z práce až teď, kdo s ním dělal nevím předtím.
Není teda jiné možnosti aby se objevil olej ve vodě jinak než přes těsnění hlavy ? Protože tam kde je tlak oleje aby se procpal do vody...moc možností není. Spíše bývá že tlak vody se dostane do oleje. Motor se netlakuje.
Není teda jiné možnosti aby se objevil olej ve vodě jinak než přes těsnění hlavy ? Protože tam kde je tlak oleje aby se procpal do vody...moc možností není. Spíše bývá že tlak vody se dostane do oleje. Motor se netlakuje.
-> Urbi: a nekápnul ti dorbet oleje při poslední výměně do vody(do kanálku ?)
-> Urbi: Mě taky nic nemizelo a hlava i těsnění vyžraný
Ať nezakládám nové téma...V exp.nádobě na Fel. 1.3 BMM je jakoby olejový povlak viz. foto. Při odčerpání 1L není viditelný nějaký olejový film ve vodě, nevím zda to růžový starý fridex může zakrýt že by to nebylo vidět jako emulze..? Může se olej dostat do vody jinak než těsněním pod hlavou ? Olej ani voda dle majitele nikterak nadmíru nemizí...1L obojeho od výměny do výměny.
-> Tuner#2: ELRING u nás pod 22€ nenájdeš temac za 8€ origo
temac stačí to je skúsenosť , elring je dobrý ale nikdy som ho neskúmal na 1,3 patrí temac na 1,6elring každej dám čo chce-> Jarda/felda: v škodovke musia mať len balené je to aj v príručke
temac stačí to je skúsenosť , elring je dobrý ale nikdy som ho neskúmal na 1,3 patrí temac na 1,6elring každej dám čo chce-> Jarda/felda: v škodovke musia mať len balené je to aj v príručke
-> suri: jsou taky se znakem akorát nebalený zatim to mam v autě když nevydrží koupim victora 

-> Jarda/felda 31.08.10 18:44:58: Suri tvrdil, že je rozdíl i v kvalitě materiálu, měl jiný odstín a v silikonu. To samé platí ale o Elringu, ten je úplně jiný, tvrdší a má silnější vrstvy silikonu a lepší kroužky viz. foto u mého auta.
-> suri 31.08.10 19:09:45: Než koupit zabelený drahý Temac je lepší koupit zabalený Elring.
-> Jarda/felda: v škodovke? v autorizáku? zmeň obchod
-> suri: tady je maji rozbalený 

-> Vrba: právě 

-> Vrba: tak zátky jedine nové a zalepiť
-> Jarda/felda: každý originál temac má znak škoda , a temac zo škodovky je lepší trebárs v tom že je pekne v obale zatavený a nepoškodený
-> Evž@: Vymenil,no já to vím,však jsem to taky rozebíral uplně zbytečně :-(
-> Jarda/felda: asi jen ten že na tom prvnim chybí znak škoda
využiju tématu
jakej je rozdíl mezi těsněním temac a temac se znalem škoda ?
jakej je rozdíl mezi těsněním temac a temac se znalem škoda ?
-> Vrba: heh.....no diky tomu sem v podstatě uvařil motor....Tu mrazovku bys vyměnil aj na autě 

No, zrovna jsem chtel napsat, ze temi vrypy to urcite nebude, neb jsem je mel na tesneni taky a motor bezel normalne ... a ono uz se to mezitim vyresilo samo :)
Tak je to vyřešeno...netěsná mrazovka 

-> Urbi: bohvie čo to je za výroba ale z dosluchu viem že moc chváli na plechové tesnenia nemajú
-> Urbi: hodilo....ale na ten KP co má je bohatě dostačující obyč. těsnění...jedině že by chtěl jemně zvýšit kompres
www.skodateam.cz/Tesneni_
pod_hlavu_Skoda_Rapid-Feli
cia_celomed/WebShop?&i
dz=1...
Tohle by se tam nehodilo ?
Tohle by se tam nehodilo ?
-> Tuner#2: a je istota že origo? v robote chodila kopa fábií a 1,4 mali všetko temac
-> suri 31.08.10 12:52:02: havlík měl...
-> Tuner#2: to som si myslel tiež ale originál som na 1,4F nevidel elring , vždy temac
inak samozrejme hlavu zrovnať , blok skontrolovať prípadne zrovnať to isté plochy na vložky a poriadne presahy urobiť dať tesnenie a utiahnuť prípadne dať nové šrouby
inak samozrejme hlavu zrovnať , blok skontrolovať prípadne zrovnať to isté plochy na vložky a poriadne presahy urobiť dať tesnenie a utiahnuť prípadne dať nové šrouby
Ty vrypy jsou divné, ale min. bych se zaměřil na to, zda ta vložka opravdu není nakloněná. Pak by to chtělo řešit před tím než to složíš, pokud je rovně, tak očistit, asi nechat trochu líznout hlavu aby ty vrypy z ní zmizely a dát kvalitní těsnění. Některý Fabie měli z fabriky Elring a asi bych se ho držel.
-> Dušan: Zitra to omrknu a maximalne bych ji nechal srovnat,je trosku vyzrana,ale spíš ji tam dam tak jak je a uvidím,....
-> Vrba: rovnou poradne sniz hlavu 

-> Evž@: taky to tak vidím-dobrej příspěvek,dík
-> Vrba: když fouklo těsnění mě na 1300 tak sem laboroval a na těsnění nešlo vidět nic....dal sem nové,přeměřil rovinnost hlavy a jezdím
-> petr s: To jsem se nedíval
-> Dušan: nene,ten je praveže v pohode,jen u prvního je kousek křivej blok.Já nevim,..slozit to a neřešit to?
neni na ctvrtym valci vlozka mirne naklonena ?
-> Vrba: Není někde prasklý plech?
-> Dušan: No ono to pravě poznat nejde,nikde nic zřetelnýho není,...jen tyhle vrypy
podle me nic nenormalniho, misto kde to fouklo poznat vetsinou jde. Chtelo by to foto celyho tesneni ze strany od hlavy
Neviem ci mas hlavu povodnu je mozne ze tie vrypy sa odtlacili od hlavy ak nebola upravena a ten sajrajt sa mohol dostat medzi,alebo nahovby tesnenie...myslim ze to by nemal byt dovod na podfuknutie hlavy...je to moj subjektivny nazor mozem sa mylit samozrejme
Vrba 30.08.10 19:24:33 napsal:
Foto2 – tohle považuju za normálTo je nejaky Lisejnik ci co?
Foto2 – tohle považuju za normálTo je nejaky Lisejnik ci co?
-> Shark: 1400,vsechno je OK ,mě jen zajímá,jestli těsnění,když podfoukne vypadá takto,nebo nejak jinak, a jak,...
o aky motor sa jedna ?presahy su dobre ?
-> Pavel P..: Asi kdybych ji přejel rašplí,tak se ted nebudu ptat ,proc to tam je.
od čeho to je takhle porejpaný? to jak kdyby někdo hlavu rovnal rašplí