prodloužení depozitu detailně

prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 15.09.2009 do 19.10.2009, založil/a ukulele
řadit dle data
12:08:05
19.10.2009
Jozka
-> TC: Opět se potvrdilo, že Praha je na jiný planetě3. S platnou technickou ukládat do depozitu... A vydat malej techničák bez protokolu z STK..5
upraveno 1x, naposled 19.10.2009 12:09:07
10:26:31
14.10.2009
p.b.
-> TC: Asi takhle, to že to někde cvičený opičky dávaj a někde ne, je při systému jejich vycvičování celkem jasný. Na druhou stranu co je psáno, je dáno, požadování platné TK při vyzvedávání značek z depozitu má oporu ve vyhlášce/zákonu a tudíž není dobrý tvrdit že tomu tak není, předchází se tak pak různým nedorozuměním, kdy je někdo natěšen na doklady a pak zklamán. Neříkám, že to samozřejmě nemůže zkusit (ostatně jako cokoliv jiného, jako třeba zapsání řezanky jako kabria apod.). Já mám zkušenosti pouze se dvěma úřady, na obou platnou TK při vyzvedávání požadují. Naopak, platná TK při vkládání do depozitu má oporu zřejmě jen v hlavě opiček co to tvrdí.
08:29:23
14.10.2009
-> p.b.: protože se tu nebavíme o teorii napsané na papíře, kterou nikde nedodržují, ale o praxi 4

Ano papír hlásá ono...

Věř mi, že s tim mam dost velké zkušenosti, naše společnost se zabývá renovací aut a chodím tam ty značky dávat nebo vybírat skoro každý měsíc. Praha, Praha-západ a jiné DI kam s plnou mocí chodim ty spz odevzdávat. Nikdy nebyl problém na jakémkoliv úřadě vyzvednout papíry bez TK. Vždy jen remcali, jestli vím, že je propadlá a že vozidlo nesmí v žádném případě na STK "po svých".

Naopak, při vkládání jsem to jednou přehlídul a slečna za přepážkou mě vyrazila. Na jiném DI jsem se pak ptal, jestli mě nevyrazila pouze ze špatné nálady a prý že ne!

Takže... znáte přísloví, rozumí tomu jako koza petrželi... Nějaká ta vyhláška je pěkná, ale když tam sedí úředník, co to dělá už nějakej ten pátek, tak na novely asi s*re
20:07:30
13.10.2009
p.b.
-> TC: Proč prosímtě nepoužiješ alespon ten google než tu vypustíš takovej rozum? 36

www.google.cz/search?q=do %C4%8D... hned první odkaz, úplně dole...
15:12:55
09.10.2009
colaczech
-> TC: tak to bych se hadal, ze musi byt platna STK pri vlozeni do depa.

Pri vkladani do depozitu nemusi byt platna STK.

Mnoho majitelu, kteri koncem minuleho roku dyvali auta do depa kvuli pokutam od ČKP za neplaceni povinka, by to do depa nemohli vlozit, pac vetsina tech aut uz TK nemela nebo ani neexistovala.

Pri vyzvedavani znacek z depozitu za ucelem provozovani auta a vydani maleho TP,musi byt plana STK.

Pri prehlasovani auta z jednoho majitele na druheho(prepis, dohlaseni),ktere ma ulozene znacky v depozitu Nemusi byt platna STK.

Staci jenom provest evidencni kontrolu, po te zajit s protokolem a velkym TP na urad, tam vam urednice auto prepise ve velkem TP na vas, pak vam vystavy novy maly TP s vasim jmenem, ktery vam ovsem ani neda do ruky a je hotovo.
upraveno 1x, naposled 09.10.2009 15:14:15
12:57:04
09.10.2009
By mě zajímalo, kde jste všichni vzali to, že při VYZVEDÁVÁNÍ z depozitu musí být platná STK?! Nikoliv! Naopak, platná musí být při VLOŽENÍ. Pokud vám během uložení značek propadne, jedinné, co vám budou klást na srdceje, že že musíte na TK auto odvézt na podvalu.

Prodloužení je možné dělat "do nekonečna", prvních 12měsíců je nejdelší doba a pak se musí platit dalších započatých 6měs/50kč. Buďto tam budete chodit každých 6měs. nebo vám to pak naúčtujou jednorázově.

Jedinné co vám může hrozit je, že se úřednice bude ksichtit víc než normálně...
15:30:49
27.09.2009
sejdir
Doklady a SPZ takhle muzes nechat v depozitu prakticky do nekonecna-za pade pulrocne.Ja si radsi tu cestu kazdej pulrok udelam a zaplatim aby na me nahodou neco nezkouseli protoze DNESKA clovek opravdu nevi co si na nej kdo vymysli.Jinak s tou Aljaskou dobrej napad3 .
00:46:37
24.09.2009
ukulele
A není tu někdo kdo by mi moji škodu "ekologicky" zlikvidoval .... na cenně ani moc nezáleží, chci mít klid. ...... to auto neexistuje tak se nemusíte bát že ho někde najdou. Napište raději mail ať nejsou problémy. DÍKY
09:00:22
21.09.2009
Jozka
-> LiMaK - 742 forever:

Takže dle Renčína: vybrat si nějakou malou, civilizovanou zemi, třeba Špicberky..3 Tomu bych taky rozuměl, pocity máme asi stejný..
00:36:47
21.09.2009
gim
minulej tejden v pondeli jsem byl vyzvedavat sades z depozitu. Byla tam jen pul roku, platna technicka jeste pres pul roku. Vse ok, jen vyplnit zadost a dat doklad o zaplaceni povinka a behem 5minut domu. Kdyz jsem tam znacky daval, ptal jsem se jak dlouho to tam muzu nechat rekla mi ze ofiko na rok, ale neni problem dat zadost o prodlouzeni na pul roku a pak se to automaticky posunuje o pul roku a nemusis tam chodit.

Kdyz prineses doklad o ekolikvidaci znacky a auto ti tam zrusej. Stejne jako na urade.
15:15:23
18.09.2009
LiMaK - 742 forever
-> Jozka:

dyt to je jedno...ja uz stejne v ten dnesni system neverim a nic normalniho od nej necekam...

cimdal tim vic zvazuji emigraci na aljašku, kde muzu jezdit klidne bez vyfuku...

ja uz se radeji na to predpripravím, a pak uz me nic nerozhazi...

jako muzu držet hubu a myslet si že je vše ruzové, pak jak to zčerná, tak budu zase nadávat na zčernání...

ale ja radsi vidim všechno černě už ted a vono jak prijde šedo, tak si oddechnu, že mohlo byt huř :-)
08:45:57
18.09.2009
Jozka
-> Gryzly: No jasně, já na úřad vůbec nechodil a ani chodit nebudu. Bez mrknutí oka mi slečna při vyjímání napočítala 4x pade a ani to nijak nekomentovala.
23:13:21
17.09.2009
Gryzly
ted si říkám, proč tam vlastně po těch 12ti měsících chodit a škemrat o prodloužení? Uplně stejnej trast mi vlastně hrozí když tam přijdu třeba po pěti letech.
12:51:10
16.09.2009
Jozka
-> Zazaa: Přesně takto to funguje v praxi - a nejen dle mý osobní zkušenosti, ani na doslech jsem ještě ani jiný pojetí nezaznamenal. Zákon jiný řešení ani neumožňuje, nakonec inkasovat kilčo ročně je mnohem pohodlnější, než to nějak řešit správním řízením s nejspíš nejistým výsledkem.

-> LiMaK - 742 forever: A ty se s těma novelama zákonů radši uklidni, nevíš kdo to tu čte a koho by to tím pádem mohlo inspirovat3.
10:38:03
16.09.2009
p.b.
-> ukulele: Já v tom odstavci vidím možnost prodlužovat to libovolněkrát, pokaždý však maximálně na půl roku (tzn. po půl roce na další půlrok atd.). Ale nechce se mi to nějak moc detailnějc studovat.

Každopádně předpokládám že jsi se ptal základního úředníka za přepážkou, ti většinou bohužel vědí jen základní věci (třeba jak se vaří kafe :)) a všechno ostatní je podle nich nemožný.
09:22:52
16.09.2009
Zazaa
odpoved na pardubickem magistratu:

auto-doklady nezrusi (ani to nejde museli by ho ekologicky zlikvidovat)

postih zadnej neni

pri vyzvednuti se proste doplati 50,- za kazdeho zapocateho pul roku (stejne jako pri tom prvnim prodlouzeni)

nicmene je mozne ze si to budou vykladat na kazdem urade jinak
08:28:38
16.09.2009
jerrom
a kde je v zákojně napsáno, že nemůžeš prodloužit dvakrát? nebo vícekrát?

Já tam vidím že musíš prostě po 6ti měsících prodloužit...
05:33:15
16.09.2009
LiMaK - 742 forever
rekl bych to tak jako -> Syny: .

Jako ono jde o to, ze depozit je dan na 12 mesicu, pak v oduvodnenych pripadech prodlouzi.

no, ale v tom zakone se jaksi nepise, co bude nasledovat. a kdyz neni urcono co potom, tak to prakticky nelze postihnout.

jako kdyby napsali, ze jsi povinny to vyzvednout, jinak bude pokuta, vec by byla jasná.ale to jim tam jaksi chybí. nikde neni urceno, zdali se jedná o prestupek, nebo dokonce trestný čin. Jedinna varianta by byla hrat to z jejich strany neco jako porusení smlouvy jako u paušalu na mobil...jenze...kdyz podepisujes smlouvu na mobil, je jasná pokuta hned od sameho zacatku a podepisujes ze souhlasis se smluvnimi podminkami...

no a prakticky z depa lze vytahnou znacky s platnou technickou. troufam si rict, ze nikdo v demokraticke spolecnosti te nemuze nutit delat technickou...existuji stovky pripadu kdy to ani nejde...dejme tomu technicky stav auta natolik zalostny, ze by investice so auta byly nad tve schopnosti a rozum. uz vidím jak chudy student opravuje octavku, kterou dostal darem od rodicu, po drsnem čelnim narazu...nikdo ho prece nemuze nutit si vzit pujcku u banky, pujcku kterou nema z ceho splacet, aby si za pujcene penize opravil v karosarne vuz...

nebo....socialne slabsi jedinci, a muze se jednat i o nezamestnane,nebo asoby, ktere neoplyvaji platem 30tkč mesicne...jak opravujou bourany vuz, ktery je v depu proto, ze je bourany a ceka v garazi na vyhru ver sportce, az budou love na opravu...

Podle teda zdraveho selskeho rozumu, stat te nemuze nutit aby jsi udelal technickou a zase naopak, znacky z depa nevydá bez STK...jako tezce si nasrali do vlastniho hnizda.

Ovsem, nasleduje otazka, kdy se zacnou v depozitu mnozit tyto pripady socialne slabsich a nakladnych oprav, kdy zase nejaky chytry urednik rozhodne novelizovat jiz vydany zakon, nejlepe se spetnou platnosti...

ono staci udelat novelu zakona, kde jasne napisou, ze majitele, co maji auto v depu uz 18 mesicu, tak maji dalsich 6 mesicu milosti na to, aby si svojeho mazlika zpojizdnili a pokud ne, tak po tech 6ti mesicich hájení budou platit pokutu, obdobu pokuty za nesjednane pojisteni....

Pak budes mit 6 mesicu na to, aby jsi sezbiral vsechny plechovky, ve kterych je pretavena tva kastle, vyklepal z nich znovu tvar 742 a zajel s tim uspesne na techniku. jinak nasleduje pokuta za kazdy den z prodleni...

Mno, hlavne je treba jit k volbam a volit stranu, ktera ti na volebnim mitinku da nejhezci propisku, nedejboze ze budes volit stranu, ktere se kandidat pekne usmiva z bilbordu a slibuje srotovne....huraaa...30 koliku za nase vozy, to je super politik, hlavne ze pakj chce vybirat pokuty do garancniho fondu... mno, ale tak se nechtene sklouzl k politice (sorry za sproste slovo) a je na cese to ukoncit.

Zatim bych se depozitu nebal, ale nadruhou stranu, kdovi co bude za rok... Pokutu za nepojistene odstavene auto si syny loni taky nedovedl predstavit a letos šupkal do pojistovny pojistit rozebrany skelet v garazi, bo jinak 60kc denne. ze ?!
00:22:44
16.09.2009
Syny
Tohle presne rekli i me... Proto sem auto do depa nedal. Ale otazkou zni - co se stane po tech 18ti mesicich... Pokud auto vyradi z evidence, tak to je sen mnoha lidi, kteri chteji mit auto ale papiry ne... Pokud auto nevyradi, tak si ho tam musi proste nechat 3 Pochybuju, ze te po tej dobe vrati SPZ a delej si dal co chces... Takze dle me tim jen strasi, ale stejne dobre vi, ze si ho tam nechaj... Ale osobne sem to nepokousel :)
upraveno 1x, naposled 16.09.2009 00:23:15
23:57:52
15.09.2009
ukulele
Potřebuji se optat, všichni píšete že depozit lze prodlužovat do nekonečna ale u mě to bylo takto ..... když sem se optal na prodloužení depozitu bylo miřečeno že depozit může být pouze na dobu 12ti měsíců a může být prodloužen na žádost majitele na dalších 6 a ne na delší dobu.

(3) Obecní úřad obce s rozšířenou působností dočasně vyřadí vozidlo z registru na žádost

vlastníka motorového vozidla a přípojného vozidla. Doba dočasného vyřazení vozidla z registru

nesmí přesáhnout 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců. Obecní úřad obce s rozšířenou

působností v odůvodněných případech dobu dočasného vyřazení vozidla z registru na žádost

vlastníka motorového vozidla a přípojného vozidla prodlouží. Doba dalšího prodloužení nesmí

přesáhnout 6 měsíců od uplynutí předešlé doby dočasného vyřazení.

Takže mi úředník již depozit neprodlouží protože jsem si jej prodlužoval na 6 měsíců již někdy na jaře. A co teď s tím?

Depozit skončí, značky mi nikdo neda bez platné STK a moje auto už nikdy STK nemůže udělat protože neexistuje.

Máte nějakou radu jak to vyřešit ..... ???

Moc moc děkuji
Extreme Tyres