skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
repro do zadneho plata
-> Lukes: Jasne.... Inak z plechu to moze byt zaujimave... len aby to pri dakom garambole neposobilo ako vnutorna gilotiny
a urcite tak dobre nebude tlmit vibracie... len neviem ci ti to tam vojde pod to plato ked to dvihnes... ten kos nebude hlbsi ako ten prisestor ktory ziskas tym dvyhnutim?

-> Rabbit: Ja tez chtel kdysi po nekom vykres ale je to zbytecne. Zkus si to udelat sam a uvidis proc, je to individualni podle toho jak to tam chces mit atd. Ja si udelal plus minus sablonu s nejakeho kartonou a podle toho to vyrezal atd :) a pak uz jen dobrousis kde ti nadbyva apod..
Mishoooo: chci to výš, protože to tak vypadá o moc líp! A kyž to bude výš tak tam bude určitě víc místa než ted, kdy se celý koš repráku a magnet opírá o tu stěnu!!! A co plato z hliníkového slzičkového plechu??? Ta dřevotříska bude asi lepší,co??
Nemáte někdo vákres toho plata? Já dal do toho původního "papíru" 16,5 a hází to celim platem a chrastí to tam.
-> Lukes: ja jsem to taky resil tak ze jsem si vyrezal desku a plus minus to furt dopilovaval atd....az to tam sedlo uplne presne. Ohledne tech vibraci, ja to tam mam napasovano uplne ale uplne na tesno, takze to drzi jak prase.Nehrozi aby to repra rozvibrovaly a to mam taky dost velke ovaly vzadu.
-> Lukes: Posim ta naco chces aby boli vysie? ved to su stredobasy, tie pocuj aj zarohom
Ked ich das vysie nebude tam ziadny rozdiel v pocuvani na prednych sedadlach... a dalsia vec, mas tam zospodu magnet, nebude mu prekazat kovova konstrukcia ked ho nadvihnes? Radsej by som tam hodil drevotriesku pevne ich osadil a niecim pekne ocalunil a mas pokoj

Tak co chtěli ste větší repro, tak ted radte!
Vojta: to právě chci udělat, ale nevím jak tam tu desku uchytit aby to nevibrovalo a jak udělat přesně ten tvar...
-> Vojta: ale je nanic ozvučnice...
-> Lukes: Mel sis udelat to zadni plato nove a ze sikma primo od okna...pak toho mista tam je o hodne vic

Já tam mám větší repráky (basáky) mají průměr 165mm a nemohl sem je tam dostat a tak sem musel kladivem trochu pomlátit tu plechovou stěnu k motoru abych je tam vubec dal, protože v rapidovi je hrozně málo místa. A ještě se mě nelíbí jak je to plato utopené za těma sedačkama, chtělo by to tak o 3cm výš. Dělal ste to někdo z té MDF desky??? potřeboval bych to dostat nějak vyšejc. A jak je to s tou ozvučnicí asi pro nějaké takovéhle repráky?
-> K!RR!: ochranou mřížkou sou dvě sirky kolmo pře sebe a zkrz to je vidět fpohodě

-> minno: při tom musíš ale odělat ochrannou mřížku ´dostaneš se ještě blíž
-> U-Geen: jasné aby som vedel pohľadať kde mám priložiť hlavu aby som počul zvuk

-> minno: ty si nosis do sluzebaku lupu? :-))
-> U-Geen: ale houby v jednom služobáku máme v predných dverách origoš cca 8-ky jednopásmovky a tiež to hrá, tak bacha na jazyk
teda skôr na prsty

-> minno: spis neexistujou mensi :-)
-> Mishoooo: rozumim.
-> Mishoooo: btw. viem ze existuju aj vacsie repro
na to pamataj, a keby som xel kupit vacsie, tak kupim...ale na co? ide o to, ze nexem davat vsetky peniazky len do auta a tych vydavkov je dnes vela...tak asi tak

-> minno: Ne-e... Rapid je moje auto... teda moja druha laska a Prvej lasky je favo

-> Mishoooo: ty mas este aj favo? hm..rapid je len show car?
-> minno: Nafotim ti moje repraky ked bude trochu casu... tam sa len mozme zacinat bavyt o ozvucnici...
Inak Mozno to mas ine... ja mam auto pre max 2 ludi
na nakupy je favo
tam mam 10cm repraciky bez ozvucnice
Inak Mozno to mas ine... ja mam auto pre max 2 ludi

-> Mishoooo: to je zas trochu hustee tvrdenie a navyse nik nevravi ze vzadu nik nesedava

-> minno: Povedzme si to na rovynu... pri takych reprakoch ktore su tak vzdialene od usi posluchaca a prehlusuju nam dobre znami hluk skodovackeho motora pri 3000 ot/m tak ho tam mozes dat kludne do luftu... rozdiel nespoznas

ved ja nic, len som sa informoval
pretoze pri kazdom repraku je sakra poznat, ci je len tak v lufte alebo v neeeejakej krabici

-> minno: Si mal hnedd povedat co tam davas za sumitka
nic proti... ja len ze z tej diskusije som mal dojem ze tam davas neviem ake repraky... tak to vazne nema vyznam sa bavit o ozvucnici... Si s tym urobil to najlepsie co si mohol v ramci tych reprakou

Nebo bobřík ? 

si myslim že na tyhle repráčky by opravdu nemělo cenu dělat ozvučnici
Jinak ale ze shora to nevypadá zle, takovej beránek

-> K!RR!: v aute je to už takých 14 rokov, teraz som to ale zas vypral

jakyho plisaka jsi vykuchal .)
-> minno: co je to za chlupatinu????

no ale s mriezkou to zas nevyzera az tak zle
do stredu este posadim nejakeho noveho panacika

a hovoril niekto o obrovskych reprakoch?
Su to 100vky, rovnake ako mam v prednych dverach (panasonic). naco vacsie? uplne stacia a s povodnymi sa to neda porovnat.

Mně se povedlo nacpat do zadního plata repráky se zástavbovým průměrem 150 mm, ale je to na milimetry. Jo, a mám to v Rapidu....
asi jo, takový malilinkatý :-)
budu menší a menší a ještě menší až se stanu nejmenším na celém světě
Co to je za značku? Panasonic?
budu menší a menší a ještě menší až se stanu nejmenším na celém světě

Co to je za značku? Panasonic?

to sou tak 100ky
to sou tak 130tky ne? jo no mám je ve předních dveřích, no hraje to:)
-> minno: Jee tak to nejsou moc velke repraky, spis takove chrastitka...ja pocital ze tam prijde neco vetsiho :)) ale pro takovy repracek to staci ;) pekne
minno: hod foto :) jinak ja jsem to plato udelal cele nove pac ten sololit nebo co to tam bylo byl v katastrofalnim stavu...
HOĎ. Rad bych se na to podival.
uz to mam hotove a som s tym spokojny...to zadne plato som trochu zosilnil plastovymi dostickami, lebo tam kde sli repraky su tie take podlhovaste diery a samo o sebe by to bolo asi dost slabe...mozem hodit foto ak xete.
-> minno: Ozvucnica na repro to je ina alchymija... nato su zlozite vypocty... ale do auta bohate staci aj take jednoduche riesenie... ide len o to aby si precizne utesnil priestor ozvucnice od okoliteho priestoru a zabezpecil aby neprechadzali rezonacie a vibracie von z ozvucnice ... Chce to drevotriesku pevne prichytit na kovovu konstrukciu a dotoho pevne ukotvit repraky... da skodule pre 90% ludstva bohate staci... tak asi tak

ozvi sa tunerovy#2 ten ti iste poradi
to som potreboval pocut, idu tam obyc. autorepra, tak by mi to malo stacit...diq

Jestli tam máš normální autorepráky, tak by to mělo bohatě stačit. Maximálně bych to rozdělil nějakou dřevotřískou, ale to jen kdyby si tam měl nějaký monstrózní basáky. De o to aby se ta repráky vzájmě neovlivňovaly. Ale to by u nějakejch běžnejch chrastítek nemělo hrozit.
ja myslim ze pro takove to normalni poslouchani jak to chces ty tak ta "ozvucnice" za zadnima sedackama je ok...aspon me se to zda gut. Ja mam v zadnim platu ovaly (doporucuji) a kdyz odklopim sedacky tak to je 100 a 1 :)) pro normal poslech si myslim ze v poho a ze nemusis vymyslet zadne dalsi veci
mam len jedinu otazku, ked zapustim repro do zadneho plata, postacuje ako ozvucnica ten velky priestor za zadnymi sedackami, alebo je vhodnejsie spravit pod ten reprak mensiu krabicku? to ci postacuje ako ozvucnica cely ten priestor ma znamenat len to, ze ci to takto nebude hrat ako samostatny reprak bez bedne v miestnosti. nechcem nic extra len aby to malo trosicku normalnejsi zvuk...