-> Martin/125/ 01.09.12 15:57:02: Pokud je to obyč rádio, tak výkonový stupeň jede pořád, ale pokud máš zesík, nechápu proč prznit zvuk s nějakýma repro pověšenýma na rádiu? Já mám koncáky rádia v Alpině vypnuté, méně pak hřeje a déle pak vydrží
jen dotaz...když je zapojen zasilovač...(třeba jakoby místo zadního repra) měly by i teoreticky hrat repraky ktere by šli přímo z rádia? myslim na ty zadni vystupy i když je zapojen zesilovač?
-> Martin/125/: Pokud jsi je tam připojil s tím předředným kondenzátorem, tak je to maličko o něčem jiným, než zapojit 4 repráky "natvrdo" na 2 výstupy. Jestli jsi kondenzátor vynechal, tak budiž těm vejškám země lehká....
no já mam vepředu 3 pasmovy reproduktory...ale i tak tam ty vyrazný vejšky prostě chyběly,tak jsem k nim připojil ty vejškové reproduktory ze starejch oválů(ty prostředky) a dal je nahoru na dvířka k okynku...a je to o moc lepší ten zvuk :-) viz foto (moje karta felicie 1.9)
-> Bobesh: No vidíš to. Tahle blbost mě nenapadla a to se mi tu někde válí. :-) Teda ten co tu někde mám (snad i funkční), je s manuálním ekvalizérem... Ten digitální co jsem kdysi dostal nevykazuje známky činnosti. :-(
Ale je to v podstatě 4 kanál zesilovač s vysojkejma vstupama, takže jak jsem psal...
Mám od stejné firmy o generaci starší,vstup máš na 2,výstup na 4 repra,fader na dorovnání hlasitosti předek-zadek,ekvalizér na optimální vyladění zvuku.
-> Roman Machain: Vyměnit rádio za 4 kanál, nebo přidat zesilovač. Ale jelikož rádio určitě nemá nízký (cinch) výstupy, tak sehnat zesilovač s vysokejma vstupama. Ideálně sehnat jiný rádio, jiný repro a dodat zesilovač...
Zapojit paralelně 2 repro na kanál je prasečina a navíc pokud máš 4ohm repro, tak výsledek bude 2ohm a to je o rádio, který není na zátež 2ohm většinou stavěný... Těch 130W... Nevěřím. Možná 130W MAX, nikoli RMS (SIN).
Šlo by to zapojit sériově, ale výsledek nebude nic moc. Spíš nic, než moc...
Na zapojení L kanál v předu a R kanál vzadu zapomeň. Stereo pak bude někde v pr... :-/
Edit: Koukám, že píšeš max 130W... To pak ano. Takže je to odhadem cca 10-15W...
Nebo teda když to zapojím standartně (na každej kanál dva různý reproduktory, jeden dozadu, druhej dopředu), tak kterej ten pár bude hrát hlasitěji? Kterej dát dozadu a kterej dopředu?
Jak se budou chovat 2 páry reproduktorů s různými výkony napojený na jeden pár vývodů z rádia? Konkrétně jeden pár má max 10W a druhej max 130W. Oba na stejný ohmy. Jedny chcí dát dopředu, druhý dozadu. Přemýšlím, jestli to nezapojit tak, aby byly "levý" vepředu a "pravý" vzadu abych pak mohl na rádiu štelováním balancu L/R měnit výkon předek/zadek.