-> castrol:
Ajjj, zakoupil sem teďka jedno a zjistil že je to na rok výroby 93...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podložka pod karbce...
-> James1991: je inaksia
Nevíte, zda je rozdíl mezi podložkami pod karbec na Favorita stříkačku a karburátor?
-> David29: Jestli chceš podložku na LEKRa, tak je tady www.rapidity.cz/motor.php
-> m8rinek: Aha, nikdy jsem takovou podložku nezbystřil... nemáš nějak typ, aspon na výrobu?
-> clustr: Jakej karburátor tam vlastně budeš chtít dávat? LEKR nebo SEDR?
-> David29: nechat vyrobit uplně stejně jako pod sedra, nebo sem tam i v inzerci
Nevíte někdo, kde splašit podložku pod LEKRa na potrubí ze 781, tak aby byl v 742 rovně? Díky
aha,uz chapu...a mezi tu podlozku a karbec, resp. sani asi patri i nejake tesneni, ne?
-> clustr: Jak to poznáš od oka nevím. Zkusím se ti podívat na netu, a poslat ti obrázek sklonu. Podne něj si ohneš drát nebo plech a tím to změříš.
Zrovna tak si můžeš od někoho půjčit potrubí třeba ze 120ky a porovnat sklon s tím co chceš koupit. Zrovna tak můžeš sebou mít pro porovnání potrubí z fáva.
Zrovna tak si můžeš od někoho půjčit potrubí třeba ze 120ky a porovnat sklon s tím co chceš koupit. Zrovna tak můžeš sebou mít pro porovnání potrubí z fáva.
Jirik: dobross,budu se teda pidit po 742.135/6...jakym zpusobem se da rozdil poznat?Myslim, ze zrovna Boris pred nedavnem daval 2 karbce i se sanim...Jsem s nim domluveny na fotkach..
Jirik: dobross,budu se teda pidit po 742.135/6...jakym zpusobem se da rozdil poznat?Myslim, ze zrovna Boris pred nedavnem daval 2 karbce i se sanim...Jsem s nim domluveny na fotkach..
-> clustr: Neboť tady máš sací potrubí z motoru Favorit (781/135-136).
Nu a originál motory škoda (742/135-136) měly už správný sklon potrubí.
Jde o to, že když je motor favo vepředu, tak má o 10 stupňů jinej sklon.
Bez tý podložky bys měl šejdrem hladinu v karburátoru a v zatáčkách by se ti odlejval benzín.
Mňo, sací potrubí (nové) se dá sehnat v některejch mototechnánch v cenách kolem 1300 - 1400,-.
To je zhruba tak vše.
Dokonce jsem viděl pár inzerátů, kde nabízeli potrubí 742/135-136 s přírubou jak pro SEDR tak pro LEKR
Nu a originál motory škoda (742/135-136) měly už správný sklon potrubí.
Jde o to, že když je motor favo vepředu, tak má o 10 stupňů jinej sklon.
Bez tý podložky bys měl šejdrem hladinu v karburátoru a v zatáčkách by se ti odlejval benzín.
Mňo, sací potrubí (nové) se dá sehnat v některejch mototechnánch v cenách kolem 1300 - 1400,-.
To je zhruba tak vše.
Dokonce jsem viděl pár inzerátů, kde nabízeli potrubí 742/135-136 s přírubou jak pro SEDR tak pro LEKR
noo,asi by to měl být pertinax...jde mi o to, jestli ji tam dostanu ještě zpátky s tím novým karbcem...případně proč sací potrubí 742.135/6?
-> clustr: Neni náhodou z pertinaxu ? Na druhou stranu, když už jsme tu měli dubový podložky pod kola, tak proč by se tu nemohly objevit hi-tech dubové komponenty motoru. Třeba taková smrková vačka musí přidat kobylek. 

Ta podložka je k vyrovnání sklonu,při zástavbě fav.motoru je nutná........ať už s tím budeš dělat cokoliv,tak tuhle dubovou hoď do kamen a udělej z hliníku,případně si sežeň sací potrubí 742.135/6
Nazdárek všichni,pořídil jsem v létě autiko s favoriťáckým motorem, ale je tam překopaný automatický sytič na táhlový....Chtěl bych si tam dán normální origo sání s karbcem, ale zarazila mě ta "dřevěná" podložka mezi sáním a karbcem....Znáte něgdo co to je, případně jestli ji budu muset dát i u toho nového karbce?