skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jakou televizi koupit?
prohledat
1229 příspěvků (zobrazeno 701 až 750) od 23.08.2008 do 28.10.2024, založil/a Mantrabeach
12:22:23
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Jumbo 12.09.19 12:08:59: a k tomu "kopirovat nelze", to dufam nemyslis vazne, ze mas na disku subor ktory sa neda skopirovat :)
12:22:22
12.09.2019
12.09.2019
Jumbo
-> darklord: Aha, ten tvůj odkaz mi nefungoval, tak jsem nevěděl, co máš... Tak pak leda nějaký velký monitor, jak už tu někdo psal...
12:19:33
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Jumbo: no, ale to neriesi moj problem kedze teraz mam 49" 1080 a pod to asi "upgrade" uplne nedava zmysel pisal som predsa rozumne parametre
12:15:29
12.09.2019
12.09.2019
Jumbo
-> darklord: byla tam jedna 40ka, www.jvc-tv.cz/jvc-lt-40vf
42l
Edi: tak dělají i 43ku www.jvc-tv.cz/jvc-lt-43vf 42l
Edi: tak dělají i 43ku www.jvc-tv.cz/jvc-lt-43vf 42l
12:13:57
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Jumbo 12.09.19 12:08:59: edit dole? :) ten filter je presne to iste. Od 40" hore je vsetko smart tv filter nefilter.
12:12:53
12.09.2019
12.09.2019
Jumbo
12:08:59
12.09.2019
12.09.2019
Jumbo
-> darklord: viz edit dole...
-> dragon_cb_cz: Certifikát v souboru to řeší, ten certifikát musí být fyzicky v počítači ze kterého se přihlásíš a nelze kopírovat, pouze jednorázově exportovat pomocí bankovnictví... A až mi za rok a půl dojde, koupím si čipovou kartu a čtečku...
-> dragon_cb_cz: Certifikát v souboru to řeší, ten certifikát musí být fyzicky v počítači ze kterého se přihlásíš a nelze kopírovat, pouze jednorázově exportovat pomocí bankovnictví... A až mi za rok a půl dojde, koupím si čipovou kartu a čtečku...
12:08:50
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Jumbo 12.09.19 11:59:45: pokial to "blokovanie" chces robit takto, tak to radsej nerob a neoddavaj sa pocitu falosneho bezpecia. Vzhladom na nastup DNS-over-HTTPS ti tato technika bude zarok-dva uplne naprd.
12:05:26
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Jumbo: www.mall.cz/televizory?o=
price&am...
a ked si detailnejsie pozres vysledky, zistis, ze non-smart su tak 30-32 palcove monitory, vsetko nad 40 uz je smart tv, len blbo zaradene vo filtri
a ked si detailnejsie pozres vysledky, zistis, ze non-smart su tak 30-32 palcove monitory, vsetko nad 40 uz je smart tv, len blbo zaradene vo filtri
12:04:39
12.09.2019
12.09.2019
dragon_cb_cz
-> Jumbo: Certifikát v souboru tenhle problém ale nijak neřeší. Částečně ho řeší TLS, které veškeré banky používají, ale samo o sobě to úplně nestačí.
Blokátor/filtr na úrovni DNS řeší jen provoz ze sítě ven a navíc jen velmi nedokonale Ale nějaký smysl to pochopitelně má. Problém skoro všech podobných řešení ale je, že je správně používat neumí ani relativně dobře poučený laik Je to fakt docela výzva.
Blokátor/filtr na úrovni DNS řeší jen provoz ze sítě ven a navíc jen velmi nedokonale Ale nějaký smysl to pochopitelně má. Problém skoro všech podobných řešení ale je, že je správně používat neumí ani relativně dobře poučený laik Je to fakt docela výzva.
11:59:45
12.09.2019
12.09.2019
Jumbo
-> darklord: Proto mám stále certifikát v souboru a ověřévání pomocí "apky" v telefonu rezolutně odmítám...
Jinak já osobně plánuju nějaký kvalitní router na vstupu do baráku, nebo rovnou nějaký blokátor a filtr na úrovní DNS, s trochou "hraní" si pak pustí do domu opravdu jen ten traffic, který chce, což třeba s děckama v budoucnu bude docela důležité... A navíc to blokuje reklamy...
Jinak k tvému původnímu dotazu, mall.cz umí dát do filtru "žádný operační systém"...
www.mall.cz/televizory?p% 5BOPERAT...
Edit: tak to moc nefunguje, ale něco jsem našel ještě tady:
www.zbozi.cz/elektronika/ .../televizory?dvb-s2-tun. ..
Jinak já osobně plánuju nějaký kvalitní router na vstupu do baráku, nebo rovnou nějaký blokátor a filtr na úrovní DNS, s trochou "hraní" si pak pustí do domu opravdu jen ten traffic, který chce, což třeba s děckama v budoucnu bude docela důležité... A navíc to blokuje reklamy...
Jinak k tvému původnímu dotazu, mall.cz umí dát do filtru "žádný operační systém"...
www.mall.cz/televizory?p% 5BOPERAT...
Edit: tak to moc nefunguje, ale něco jsem našel ještě tady:
www.zbozi.cz/elektronika/ .../televizory?dvb-s2-tun. ..
11:46:38
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.09.19 11:29:27: Dovol, nech ti na priklade ukazem, kam az moze siahat tvoja nevedomost.
"Co se týče banky, tak to nějak nechápu, když tam mám dva kódy na přihlášení a následně vygenerovanou smsku, která je jen na jednorázové použití. Alespoň tak to má moje banka a nevím k čemu jim teda to sledování bude?"
Modelova situacia - dojde k napadnutiu tvojho domaceho zariadenia, ktorym sa pripajas k internetu. Vzhladom na zabezpecenie tychto zariadeni ci uz dodavanych priamo providermi (UPC, O2, Telekom, atd) alebo cinskych routerov vselijakych znaciek je toto napadnutie vela krat trivialne na urovni ziaka zakladnej skoly.
A teraz prichadzaju tvoje kody. Nastavenim sietovych parametrov si utocnik presmeruje vsetku tvoju sietovu prevadzku cez svoj "pocitac" tak, aby si si myslel ze si na stranke tvojej banky - zadas login, heslo - ktore on transparentne zachyti a pouzije na prihlasenie k realnej stranke banky - odtial ti pride smska, ktoru zadas do pocitaca - a utocnik ju zase pouzije na stranke realnej banky. A od tohoto momentu uz prestavas byt panom svojich penazi. Pri zadavani platby staci ze si nevsimnes ze dana suma nejde na ucet, ktory si zadal (zase staci mat ucet ktory naoko vypada rovnako) a s panom bohom penezi.
Samozrejme, s kazdym dalsim nezabezpecenym "blackbox" zariadenim co mas v sieti sa vektory utoku rozsiruju, a nemusi ist len o hlupy internet banking ceskej sporitelne. Fantazii sa medze nekladu. A pokial si myslis, ze niesi zaujimavy aby ta niekto sledoval tak ver, ze dneska uz nejde o ziadne sledovanie jednotlivca, ale automatizovane utoky na kazdu potencialnu bezpecnostnu dieru, a je jedno ci si politik alebo predavac haraburd na trhu.
"Co se týče banky, tak to nějak nechápu, když tam mám dva kódy na přihlášení a následně vygenerovanou smsku, která je jen na jednorázové použití. Alespoň tak to má moje banka a nevím k čemu jim teda to sledování bude?"
Modelova situacia - dojde k napadnutiu tvojho domaceho zariadenia, ktorym sa pripajas k internetu. Vzhladom na zabezpecenie tychto zariadeni ci uz dodavanych priamo providermi (UPC, O2, Telekom, atd) alebo cinskych routerov vselijakych znaciek je toto napadnutie vela krat trivialne na urovni ziaka zakladnej skoly.
A teraz prichadzaju tvoje kody. Nastavenim sietovych parametrov si utocnik presmeruje vsetku tvoju sietovu prevadzku cez svoj "pocitac" tak, aby si si myslel ze si na stranke tvojej banky - zadas login, heslo - ktore on transparentne zachyti a pouzije na prihlasenie k realnej stranke banky - odtial ti pride smska, ktoru zadas do pocitaca - a utocnik ju zase pouzije na stranke realnej banky. A od tohoto momentu uz prestavas byt panom svojich penazi. Pri zadavani platby staci ze si nevsimnes ze dana suma nejde na ucet, ktory si zadal (zase staci mat ucet ktory naoko vypada rovnako) a s panom bohom penezi.
Samozrejme, s kazdym dalsim nezabezpecenym "blackbox" zariadenim co mas v sieti sa vektory utoku rozsiruju, a nemusi ist len o hlupy internet banking ceskej sporitelne. Fantazii sa medze nekladu. A pokial si myslis, ze niesi zaujimavy aby ta niekto sledoval tak ver, ze dneska uz nejde o ziadne sledovanie jednotlivca, ale automatizovane utoky na kazdu potencialnu bezpecnostnu dieru, a je jedno ci si politik alebo predavac haraburd na trhu.
11:46:22
12.09.2019
12.09.2019
dragon_cb_cz
-> darklord 12.09.19 11:38:26: Jo, rozumím tomu. I kdybys nakrásně zabezpečil svojí síť, nemáš jistotu, že to neproleze jinudy. Teda pokud nebydlíš na absolutní samotě a nemáš na sledování TV dokonalou faradayovu klec
11:43:13
12.09.2019
12.09.2019
dragon_cb_cz
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.09.19 11:01:36: Může to znamenat všechno možné, ale ta TV je prostě počítač se vším všudy, takže ve výsledku to co tě trápí je tzv. remote code execution - že prostě do ní někdo procpe svůj kód a ten tam spustí. Možností co s ním následně provede je spousta a to že by sledoval, na jaké lezeš weby, je ta zdaleka nejméně nebezpečná:
- Prakticky neomezený přístup do domácí sítě (pokud jí nemáš rozumně segmentovanou - viz to co jsem doporučoval níže) - tzn i to PC a mobily jsou pak zase o něco zranitelnější (nejsou chráněný perimetrovým firewallem/NAT-em).
- Pokud má ta TV v sobě třeba mikrofon nebo webkameru pro Skype, hlasový asistent či něco podobného - tak to už si asi domyslíš sám, co se s tím dá dělat.
- Nebo ti přijde o něco vyšší účet za elektřinu, protože ti na té TV někdo začne těžit bitcoiny.
- A nebo si přes to někdo zjistí, kdy jsi odjel na dovolenou.
A určitě spousta dalších na které nemám fantazii ale někdo jiný zcela jistě ano. Útoky typu, kdy se přes kombinaci reproduktoru a mikrofonu (jako sonarem) v asistentech typu Alexa prostorově mapují domácnost a co se v nich děje nejsou scifi ale realita.
Jinak máš pochopitelně pravdu, že tyhle útoky jsou v pricnipu možné i přes počítač či telefon a taky se tudy pravidelně dějí. Zásadní rozdíl je v úrovni zabezpečení. PC na tom jsou relativně dobře už když jen instaluješ aktualizace, pokud přidáš rozumný antivir nebo bezpečnější operační systém, tak jsi celkem v klidu. Na telefonech už je to horší - s vyjímkou iPhone je to s aktualizacema bída a i relativně top modely třeba po dvou letech už mají smolíka nebo ty updaty dostávají s velkým zpožděním (marně přemýšlím, kdy jsem dostal bezpečnostní update na svojí S8). Ale i tam si třeba nějaký "antivirem" lze trochu pomoci a pořád se tam ta bezpečnost dost hlídá.
Zato tyhle smart zařízení, to je labůžo... snad nadpoloviční většina z nich má známý díry už když jsou nový, natož třeba po roce. Aktualizace skoro neexistujou a pokud ano, tak se nevěnujou bezpečnosti. A bez specializovanýho routeru to zabezpečit skoro nejde. Resp. kolegové tu celkem intenzivně pracujou na tom, aby to alespoň trochu šlo i bez něj, ale je to jen taková značně nedokonalá obezlička.
- Prakticky neomezený přístup do domácí sítě (pokud jí nemáš rozumně segmentovanou - viz to co jsem doporučoval níže) - tzn i to PC a mobily jsou pak zase o něco zranitelnější (nejsou chráněný perimetrovým firewallem/NAT-em).
- Pokud má ta TV v sobě třeba mikrofon nebo webkameru pro Skype, hlasový asistent či něco podobného - tak to už si asi domyslíš sám, co se s tím dá dělat.
- Nebo ti přijde o něco vyšší účet za elektřinu, protože ti na té TV někdo začne těžit bitcoiny.
- A nebo si přes to někdo zjistí, kdy jsi odjel na dovolenou.
A určitě spousta dalších na které nemám fantazii ale někdo jiný zcela jistě ano. Útoky typu, kdy se přes kombinaci reproduktoru a mikrofonu (jako sonarem) v asistentech typu Alexa prostorově mapují domácnost a co se v nich děje nejsou scifi ale realita.
Jinak máš pochopitelně pravdu, že tyhle útoky jsou v pricnipu možné i přes počítač či telefon a taky se tudy pravidelně dějí. Zásadní rozdíl je v úrovni zabezpečení. PC na tom jsou relativně dobře už když jen instaluješ aktualizace, pokud přidáš rozumný antivir nebo bezpečnější operační systém, tak jsi celkem v klidu. Na telefonech už je to horší - s vyjímkou iPhone je to s aktualizacema bída a i relativně top modely třeba po dvou letech už mají smolíka nebo ty updaty dostávají s velkým zpožděním (marně přemýšlím, kdy jsem dostal bezpečnostní update na svojí S8). Ale i tam si třeba nějaký "antivirem" lze trochu pomoci a pořád se tam ta bezpečnost dost hlídá.
Zato tyhle smart zařízení, to je labůžo... snad nadpoloviční většina z nich má známý díry už když jsou nový, natož třeba po roce. Aktualizace skoro neexistujou a pokud ano, tak se nevěnujou bezpečnosti. A bez specializovanýho routeru to zabezpečit skoro nejde. Resp. kolegové tu celkem intenzivně pracujou na tom, aby to alespoň trochu šlo i bez něj, ale je to jen taková značně nedokonalá obezlička.
11:38:26
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.09.19 09:51:57: vidis, presne to sklzlo k tomu comu som sa chcel vyhnut. Ked tomu nerozumies zacnes to hejtovat. To ze tebe je jedno co sa ti deje v PC, mobile, televizore, nezmanena ze je jedno mne.
-> dragon_cb_cz 12.09.19 10:25:03: ano mozem tu telku dat do nejakej obmedzenej siete bez internetu, lenze stale ma ta telka wifi/bt modul ktory realne neinvazivne odstavit neviem. A navyse, ked uz bude smart telka, je len kusok od toho aby zacala manzelka vymyslat ako to zacat pouzivat takze ked na youtube pouziva seriozne zabezpeceny PC, nebudem jej pchat pred oci android telku ci nedajboh nieco este horsie.
-> palinator 12.09.19 10:04:11: hackovat siet asi nebude, ale vzhladom na dostupnopst volnych wifi sieti bez zabezpecenia dam ruku do ohna za to ze ich vyuzije aj bez vedomia uzivatela.
-> dragon_cb_cz 12.09.19 10:25:03: ano mozem tu telku dat do nejakej obmedzenej siete bez internetu, lenze stale ma ta telka wifi/bt modul ktory realne neinvazivne odstavit neviem. A navyse, ked uz bude smart telka, je len kusok od toho aby zacala manzelka vymyslat ako to zacat pouzivat takze ked na youtube pouziva seriozne zabezpeceny PC, nebudem jej pchat pred oci android telku ci nedajboh nieco este horsie.
-> palinator 12.09.19 10:04:11: hackovat siet asi nebude, ale vzhladom na dostupnopst volnych wifi sieti bez zabezpecenia dam ruku do ohna za to ze ich vyuzije aj bez vedomia uzivatela.
11:29:27
12.09.2019
12.09.2019
Tuner#2 - zrušená registrace
-> bouchy 12.09.19 11:11:27: tak těžit můžou i ten PC, když polezu nějak "kam nemám". Co se týče banky, tak to nějak nechápu, když tam mám dva kódy na přihlášení a následně vygenerovanou smsku, která je jen na jednorázové použití. Alespoň tak to má moje banka a nevím k čemu jim teda to sledování bude?
11:18:07
12.09.2019
12.09.2019
saskyn2
-> bouchy: Hele a není mnohem horší když se např připojuješ na nějaký veřejný sítě, nedej bože když má v dnešní době někdo počítač na kterém mu jedou ještě xpčka a že pár takových znám
11:11:27
12.09.2019
12.09.2019
bouchy
-> Tuner#2: No asi nechceš díru, skrz kterou by se těžily bitcoiny, nebo se skimmovaly tvoje kreditky, přihlašování k bance,... jak se jednou někdo dostane do sítě, může mít přistup ke všemu a obávám se, že i k domácímu routeru, který zajišťuje vlany; ani o tom nemusíš vědět.
11:01:36
12.09.2019
12.09.2019
-> dragon_cb_cz 12.09.19 10:25:03: co to znamená díra? a když tak co, ať se klidně kouknou na jaké weby chodím, to ostatně stejně sleduje google už leta. Doma mám na síť jen PC na net a mobily + TV a receiver. Nic víc a pokud se má někdo nabourat, tak může i přes PC nebo ne?
11:00:31
12.09.2019
12.09.2019
bouchy
Do segmentu anti-smart všichni cpou doporučení na Hi-sense - až podezřele, aby to nebylo totéž jako Huawei a sídlo africký unie. Sám tu značku neznám a neláká mě (byť je dost levná a tudíž kupovaná).
Osobně už chci telku s LANem, wifi a samozřejmě zrcadlením. Jestli pude nainstalovat 5 nebo 10 apek z googleplay (či odjinud), až tak neřeším. Mimochodem mirror z youtube vůbec nerasuje baterku v mobilu (big data komunikaci si vyřeší telka s YTB sama, bez nutnosti to rvát skrz telefon), což se nedá říst o mým řešení s hloupou telkou a MHL adaptérem - byl dost drahej, nutno vybírat pode mobilu, mobil žere jak prokopnutej, vybíjí se i při připojený nabíječce, takže neudržitelný. Jako třešnička nejde vypnout displej (co leží někde na stolku), což je ta největší konzumace - teda jde, ale rootem. Takže příští phone bych chtěl s HDMI, nebo aspoň telku s Mirrorlinkem.
V apkrách a smartTV vidím budoucnost samotný instituce televize. Komerční i veřejnoprávní TV jsou po smrti a nastuje Amazon, Netflix, Twitch,...
Osobně už chci telku s LANem, wifi a samozřejmě zrcadlením. Jestli pude nainstalovat 5 nebo 10 apek z googleplay (či odjinud), až tak neřeším. Mimochodem mirror z youtube vůbec nerasuje baterku v mobilu (big data komunikaci si vyřeší telka s YTB sama, bez nutnosti to rvát skrz telefon), což se nedá říst o mým řešení s hloupou telkou a MHL adaptérem - byl dost drahej, nutno vybírat pode mobilu, mobil žere jak prokopnutej, vybíjí se i při připojený nabíječce, takže neudržitelný. Jako třešnička nejde vypnout displej (co leží někde na stolku), což je ta největší konzumace - teda jde, ale rootem. Takže příští phone bych chtěl s HDMI, nebo aspoň telku s Mirrorlinkem.
V apkrách a smartTV vidím budoucnost samotný instituce televize. Komerční i veřejnoprávní TV jsou po smrti a nastuje Amazon, Netflix, Twitch,...
10:50:23
12.09.2019
12.09.2019
saskyn2
-> Borderer 12.09.19 09:47:51: Běžný člověk má např i děti. A můžu ti říct že je super když si chce malá pustit zpívánky a nemusí přitom okupovat můj ntb, nedej bože telefon a o tom že je o dost příjemnější na to koukat na velký televizi než na mobilu asi netřeba diskutovat.
10:25:03
12.09.2019
12.09.2019
dragon_cb_cz
-> Tuner#2: To není paranoia, ale realita - naprostá většina firmware v těchto zařízeních je děravá jak řešeto a výrobce aktualizace dodává max pár let (na tu naší už update nedorazil bůh ví jak dlouho a to je jen 4 roky stará) - potom je to díra do domácí sítě jak vrata. A na úspěšný exploit kolikrát ani nemusí do žádné sítě být připojená.
-> palinator: Viz výše, ani nemusí být připojená, stačí, že je ten wifi nebo třeba BT modul ve standby/scan režimu a už to může být exploitovatelné.
-> darklord: Koukni se po průmyslových televizích - nějaké docela velké potvory od Dellu máme v kanclu na zobrazování monitoringových dashboardů. Ale jak si to kvalitou obrazu bude stát oproti klasickým TV netuším. A tuším, že jsem snad někde zaregistroval TV s open firmwarem?
Pokud nebude zbytí, tak bych tu "smart" potvoru normálně připojil, ale do vyhrazené VLAN-y a nullroutoval bych jí traffic. Možná teda selektivně, aby neměla potřebu hledat jiné sítě. Rozhodně ale separátní VLAN od zbytku domácí sítě.
Což mi připomíná, že po výměně AP doma bych do separátní VLAN mohl zase vydělit WiFi.
-> palinator: Viz výše, ani nemusí být připojená, stačí, že je ten wifi nebo třeba BT modul ve standby/scan režimu a už to může být exploitovatelné.
-> darklord: Koukni se po průmyslových televizích - nějaké docela velké potvory od Dellu máme v kanclu na zobrazování monitoringových dashboardů. Ale jak si to kvalitou obrazu bude stát oproti klasickým TV netuším. A tuším, že jsem snad někde zaregistroval TV s open firmwarem?
Pokud nebude zbytí, tak bych tu "smart" potvoru normálně připojil, ale do vyhrazené VLAN-y a nullroutoval bych jí traffic. Možná teda selektivně, aby neměla potřebu hledat jiné sítě. Rozhodně ale separátní VLAN od zbytku domácí sítě.
Což mi připomíná, že po výměně AP doma bych do separátní VLAN mohl zase vydělit WiFi.
10:04:11
12.09.2019
12.09.2019
palinator
-> Tuner#2:
Třeba už to maj číňani tak vychytaný, že když to nepřipojíš k netu, tak televize dostane absťák, že nemůže špehovat a udávat a tak si svévolně hackne nějakou WiFi v okolí.
Třeba už to maj číňani tak vychytaný, že když to nepřipojíš k netu, tak televize dostane absťák, že nemůže špehovat a udávat a tak si svévolně hackne nějakou WiFi v okolí.
10:00:52
12.09.2019
12.09.2019
-> darklord 12.09.19 09:42:51: A co je za problém, tu smart TV mít jen jako zobrazovač připojený přes HDMI? Dokud nepřipojíš datový kabel a nebo nepřihlásíš Wi-Fi, tak je to snad OK ne? Tuhle Tvou paranoi jsme tu už řešili u zesíku, nějak nechápu jak v dnešní době můžeš fungovat? Kupovat starou TV do zásoby, která je obrazově dávno překonaná mě jako rozumné nepřijde nehledě na to, že ve zdroji vyschnou kondíky a po vybalení za xy let může udělat jen prsk a máš "hotovo"...
09:52:38
12.09.2019
12.09.2019
Karlos (WIO46)
-> Milan 136: Pokud už máš 2 roky telefon s 6gb ram, tak se nedivim. Předpokládám, že když se někdo za telefon vysype stejně, jako kdyby koupil levný auto, přece jenom to bude o něčem jinym. Ale prostě dávat za telefon víc než cca 7000 se mi příčí.
Já mám nokii 6, 3gb ram - taky už to teď běží na androidu Pie a je to furt snesitelný, ale někdy už to neni žádná hitparáda.
Já mám nokii 6, 3gb ram - taky už to teď běží na androidu Pie a je to furt snesitelný, ale někdy už to neni žádná hitparáda.
09:51:57
12.09.2019
12.09.2019
-> saskyn2 12.09.19 09:41:41: Je to zásadní, protože 100Hz panel je v TV obvykle vyšších až nejvyšších řadách, takže už to má i lépe řešené podsvětlení, lepší obrazový procesor, panel samotný, atd.
09:47:51
12.09.2019
12.09.2019
Borderer
-> saskyn2: Pod tím si představím pojem, kdy je denní harmonogram v podstatě následující: vstát, jít do práce, přijít z práce, dát si rychlý kafe a jít dělat věci okolo baráku (údržba zahrady, údržba domu), případně se věnovat svým koníčkům nebo rodině. Večer spojený věci s údržbou sebe sama, připravit věci na druhý den do práce a kolem desáté večer sebou plácnout do postele a usnout. Možná je to moje sociální bublina, ale ve svém okolí neznám moc lidí, co by to měli jinak (panelákoví jedinci).
edit: Vlastně televizi využívám občas ještě k promítání z NTB, který má kvalitní antivir - viz to youtube atd.a hlavně se oproti televizi sám nezapne, aby si stáhnul a provedl aktualizace - ihned poté jsem před lety televizi odpojil od sítě (V nastavení to změnit nešlo).
edit: Vlastně televizi využívám občas ještě k promítání z NTB, který má kvalitní antivir - viz to youtube atd.a hlavně se oproti televizi sám nezapne, aby si stáhnul a provedl aktualizace - ihned poté jsem před lety televizi odpojil od sítě (V nastavení to změnit nešlo).
09:42:51
12.09.2019
12.09.2019
darklord
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.09.19 09:07:27: neviem aky ma zmysel tu rozoberat moje dovody ked ich aj tak skor nepochopis? Ako zdroj signalu mam NUC, v ktorom si operacny system sam ovladam, bezi tam iba to co ja chcem kedy ja chcem, je denne aktualizovany atd. Nemam zaujem si do domacej zabezpecenej siete pripajat nejake cinske plostice, ktore si robia co ja viem co, lezu kade tade po internetoch a posielaju telemetriu ci odpocuvaju atd. Od telky chcem LEN to co od PC monitora - nech z vystupu z PC urobi obraz. Ano, mozem si kupit smart telku a nepripojit ju na siet (a naozaj sa nebude ani na free wifiny pripajat?) ale radsej mam zariadenie, ktore mozem mat cele pod kontrolou.
Pokial toto teda neexistuje, zoberem este poslednu skladovku toho sameho co mam doma a ulozim.
Pokial toto teda neexistuje, zoberem este poslednu skladovku toho sameho co mam doma a ulozim.
09:42:37
12.09.2019
12.09.2019
-> Borderer 12.09.19 09:25:21: Já teda rozhodně koukám víc na web než na TV vysílání, kde nic moc není. V podstatě na TV jedu jen youtube třeba Mediasport ve špičkové kvalitě a z pořadů Garáž přes seznam. Jinak TV u nás moc neběží, film sporadicky, ale zase když už, tak si to chci vychutnat i se zvukem. Takže síťové funkce jsou nezbytností.
09:41:41
12.09.2019
12.09.2019
saskyn2
-> Borderer: Co znamená pojem"běžně pracující člověk"? Že to nevyužíváš ty, neznamená že to nevyužívají ostatní, přesně jak psal Jumbo.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.09.19 08:48:21: Ono 100hz taky není všechno, záleží na typu podsvitu atd, ale máš pravdu že u těch levných to je vždy horší, na druhou stranu když si na tom člověk nepouští vyloženě 4k filmy a má to jako klasickou televizi popřípadě na youtube, tak to je asi úplně jedno.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.09.19 08:48:21: Ono 100hz taky není všechno, záleží na typu podsvitu atd, ale máš pravdu že u těch levných to je vždy horší, na druhou stranu když si na tom člověk nepouští vyloženě 4k filmy a má to jako klasickou televizi popřípadě na youtube, tak to je asi úplně jedno.
09:29:43
12.09.2019
12.09.2019
Jumbo
-> Borderer: Tak ono třeba možnost přehrát si Youtube přímo na televizi je super, navíc třeba Samsung má možnost spojit se bezdrátově s PC, takže člověk ani nemusí filmy nikam kopírovat, přehraje je rovnou z PC přímo na televizi. Stejně tak má většina možnost připojení síťového disku, což mám v plánu doma po dostavbě podkroví, kdy bych chtěl jedno velké sdílené úložistě pro celý dům včetně televize...
09:25:21
12.09.2019
12.09.2019
Borderer
-> Tuner#2: Proč? Protože reálně ty "smart funkce" běžně pracující člověk nevyužije a kromě sledování televize mu stačí, když do TV připojí externí disk a pustí si film. Máme taky doma už několik let chytrou televizi a vlastně ani netušim co krom sledování televize, pouštění filmu z disku, umí. A proč? Protože "blbá" televize s požadovanými parametry už nebyla.
Asi ta samá analogie s autem - když chce člověku stačí a chce nový auto s jednoduchostí felicie, tak neexistuje... Takže pak člověk vyhodí peníze za hromadu technologie, který mu jsou k ničemu.
Asi ta samá analogie s autem - když chce člověku stačí a chce nový auto s jednoduchostí felicie, tak neexistuje... Takže pak člověk vyhodí peníze za hromadu technologie, který mu jsou k ničemu.
09:07:27
12.09.2019
12.09.2019
-> darklord 12.09.19 09:02:45: nedá a tak nějak si říkám proč?
Takhle si třeba při svačině u kafe pošlu z mobilu na TV aktuální sestřih třeba z poslední RZ Barumky jedním klikem a nemusím to někde lovit a nebo nebo koukat jen na mobil...
Takhle si třeba při svačině u kafe pošlu z mobilu na TV aktuální sestřih třeba z poslední RZ Barumky jedním klikem a nemusím to někde lovit a nebo nebo koukat jen na mobil...
09:02:45
12.09.2019
12.09.2019
darklord
Kedze tu furt riesite len debilne smart telky, da sa este dneska vybrat anti-smart televizor s rozumnymi parametrami? Alebo to co som kupil pred par rokmi bol posledny mohykan z tejto kategorie? www.alza.sk/49-sharp-lc-4
9cfe4041-d4356994.htm
Ide mi o to, aby telka bol len hlupy zobrazovac pre NUC.
Ide mi o to, aby telka bol len hlupy zobrazovac pre NUC.
08:48:21
12.09.2019
12.09.2019
-> vhml 12.09.19 08:27:02: V té velikosti to prostě bude základní 50Hz panel, který má všechny jeho neduhy jako nerovnoměrné podsvícení, problémy s pohybem, nevyvážené barevné podání, atd. ale řada lidí to ani nevidí a nebo spíš neřeší. Takže platí to co píšu v předchozím postu.
08:27:02
12.09.2019
12.09.2019
vhml
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.09.19 08:00:07: chtěl bych se vejít do 15. Protože aby na tom běžely celej den pohádky a jednou za měsíc si pustím film, tak to úplně taky nemusí stát moc :-) Ale aspoň z těch hoven vybrat něco rozumnýho
08:00:07
12.09.2019
12.09.2019
-> vhml 11.09.19 21:23:14: V kategorii pod nějakých 25 - 30tKč je to jedno, všechno to má levné LCD panely s 50Hz, takže je to z bláta do louže a spíš jde o ovládání a funkce. Já bych se držel Samsungu a nebo Panasonic. Philips má sice zadní barevné podsvícení TV, ale tragické ladění/menu a obrazově taky žádná sláva v těch levných. Sony je obrazově slušné až ve 100Hz modelech a hlavně ten Android - zkus si ovládání na krámu...
06:44:20
12.09.2019
12.09.2019
CHIP
Hmm .. zajímavé .. mám teda zcela jiné zkušenosti s telefony Samsung. První co jsem měl byl Galaxy S I .. ten byl pomalej už od prvopočátku, ale odpustil jsem to .. byl to první model. Pak jsem v roce 2013 přešel na Galaxy S4 mini .. to byl nejlepší telefon jakej jsem měl .. teprve loni jsem ho měnil a to jen proto, že mi vypad a rozbilo se přední sklo. Jinak byl naprosto super .. žádný zpomalování nebo něco podobnýho. Dokonce mám jeden co mi tu zbyl v práci a používám ho jako navigaci a záznam cesty na motorku, naprosto bez problémů. Teď mám už skoro 2 roky A5 .. naprostá spokojenost, nikdy se to nezaseklo, nikdy se to ani náznakem nezpomalilo .. jen ta velikost .. to je peklo.
Jako .. do firmy nakupuju telefony já .. a musím teda říct, že problémy jsem měl jen s Číňanama a pak takovým tím levným odpadem za litr .. si lidi donesou a myslej jak se vyšvihnou.
No a aby jsme se vrátili k televizím .. viděl jsem docela dobrý recenze na televize s WebOS ..
Jako .. do firmy nakupuju telefony já .. a musím teda říct, že problémy jsem měl jen s Číňanama a pak takovým tím levným odpadem za litr .. si lidi donesou a myslej jak se vyšvihnou.
No a aby jsme se vrátili k televizím .. viděl jsem docela dobrý recenze na televize s WebOS ..
22:27:49
11.09.2019
11.09.2019
Pavel P..
-> vhml: televize od Philipsu nebrat, náš servisák nedávno řikal že tam často ocházejí LED pásky na podsvícení a ty světlovodivý plasty degradujou, praskaj a pak to dělá fleky na obrazu.
21:25:59
11.09.2019
11.09.2019
Milan 136
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.09.19 14:43:26: -> Karlos (WIO46) 11.09.19 15:10:09: To je tak, když je to nějaká šlupka s 1,5GB RAM a už nová běží stále na 75% RAMky.
Podle takové zkušenosti hodnotit, jak je to na hovno je k ničemu.
Ty zmiňované Samsungy asi nebyly S8, nebo jiné výkonné že?
Osobně mám 6GB RAM, jedu na Androidu 9 a po dvou letech je ten telefon rychlej jako po vybalení z krabičky
Podle takové zkušenosti hodnotit, jak je to na hovno je k ničemu.
Ty zmiňované Samsungy asi nebyly S8, nebo jiné výkonné že?
Osobně mám 6GB RAM, jedu na Androidu 9 a po dvou letech je ten telefon rychlej jako po vybalení z krabičky
21:23:14
11.09.2019
11.09.2019
vhml
A z televizí teda vybírat Samsung? Máme už leta plazmu Samsung a asi dobrý, ale s příchodem DVB-T2 asi koupím rovnou nějakou 55"+
V hospodě teď máme asi Philips 55" za 9000 ( má to světýlka zezadu a to prej má jen jedna značka ) a na povely to reaguje normálně
V hospodě teď máme asi Philips 55" za 9000 ( má to světýlka zezadu a to prej má jen jedna značka ) a na povely to reaguje normálně
21:22:21
11.09.2019
11.09.2019
dragon_cb_cz
-> Tuner#2: Vidíš, já třeba tenhle dojem z našeho (4 roky starého) Samsungu úplně nemám. Každopádně o tom vůbec nemluvím - mluvím o tom, že jako uživatel jsi dost bez šance poznat, jestli se pod tou "stejnou strukturou v menu" náhodou kompletně nezměnil "podvozek". Že to stejně vypadá ještě neznamená, že to uvnitř není úplně jiný.
21:11:45
11.09.2019
11.09.2019
-> dragon_cb_cz 11.09.19 20:59:15: OMG... SW v TV Samsung je jejich interní a leta se stejnou hierarchií v menu. Znám i 10 let staré TV a reagují na povely z DO stejně jako nové. Předchozí Samsung měl 3 roky už komplet síťové funkce a u naších kam jsem ho posunul funguje stejně dobře. Zatímco už nová Sonka je reakcema docela průser a viděl a ladil jsem 2-3 roky staré a to bylo peklo na zemi...
20:59:15
11.09.2019
11.09.2019
dragon_cb_cz
-> Tuner#2: Z dlouhodobé zkušenosti s firmwarem toho konkrétního typu, který je na trhu jak sám říkáš od loňska?
20:54:53
11.09.2019
11.09.2019
-> dragon_cb_cz 11.09.19 20:52:30: vycházím z dlouhodobé zkušenosti a praxe ne nějaké úvahy...
20:52:30
11.09.2019
11.09.2019
dragon_cb_cz
-> Tuner#2: Obávám se, že "bude to tak po celou životnost TV" je jen zbožné přání, ale záruku, že to tak bude, nemáš vůbec žádnou. Ty důvody, proč některý systémy v čase zpomalujou (ano, třeba android) jsou celkem obecný. Nehledě na to, že i firmware v té tvojí TV dost možná má úplně stejný základ, jako Android (tedy linuxový kernel).
20:45:30
11.09.2019
11.09.2019
-> bouchy 11.09.19 17:30:36: Mám Samsung 55Q6 což je první TV co loni měla 100Hz panel za zaplatitelné peníze (u TV to nejdůležitější) a "blbá" rozhodně není a přesto se obejde bez Androidu a i proti Sony za 50tKč reaguje na DO okamžitě a nic nečekám a bude to tak po celou životnost TV...
-> M@rtin 11.09.19 18:55:21: Tak to jsi šťastný uživatel. Tady mají myslím A5/6 a vesměs nic moc...
-> M@rtin 11.09.19 18:55:21: Tak to jsi šťastný uživatel. Tady mají myslím A5/6 a vesměs nic moc...
18:55:21
11.09.2019
11.09.2019
M@rtin
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.09.19 14:43:26: Já mám už třetím rokem služební A3 2017 a žádné zpomalování nezaznamenávám .....
17:30:36
11.09.2019
11.09.2019
bouchy
-> CHIP 11.09.19 14:32:02: Musím říct, že můj Android 6(?) někdy neví, co chce. Teď jsem přešel na wifi always on a když potřebuju rychle něco vyhledat, dost dlouho přemýšlí, než se připojí a pak se něco děje (wifi se kvůli baterce "utlumí" - nějakej sleep mode). A někdy sežere velmi rychle baterku - možná moje blbost s počtem spuštěných appek. Každpádně nesouhlasím s paušalizováním, že každá Android smart TV je pomalá a špatná. Telka za 10-15 asi jo. Co tam teda chtít mít? "Hloupou" TV? Osobně držim linii Sony Bravie.
15:10:09
11.09.2019
11.09.2019
Karlos (WIO46)
-> Tuner#2: Musim souhlasit. Samsung, kterej jsem používal třetím rokem byl akorát k nasrání. Kamarád to tak se samsungama taky měl, ale přesto na ně nedá dopustit a hodlá si koupit další, protože jediní dělají to, co mu přesně vyhovuje.
Ale musim říct, že telefon s čistym androidem je super věc. Dva roky starý, funguje to furt docela obstojně a i když to semtam zamrzne, neni to nic, co by se po vteřině nerozběhlo. Jen snad už od výroby malá baterka už teď začíná být dost k naštvání.
Ale musim říct, že telefon s čistym androidem je super věc. Dva roky starý, funguje to furt docela obstojně a i když to semtam zamrzne, neni to nic, co by se po vteřině nerozběhlo. Jen snad už od výroby malá baterka už teď začíná být dost k naštvání.