-> Vojťas:
No ona původně stála něco málo přes 12, ale já ji kupoval pozdě - už po zdražení. Jenže jsem objednal starší provedení bez TotalStopu a bez rychlospojek. Na faktuře svítí 16300. Z obchodu mě dali vědět, že už ten typ není dostupný, ale že mi za stejný peníze dají ten novější model, dražší jednak o TS a jednak o D12 rychlospojkové provedení. A jelikož si můžeš podle útraty vybrat různé příslušenství jako dárek, vybral jsem si tyčku na mytí podvozku. A jelikož by mi šroubovací (levnější), bylo k ničemu, vykomunikoval jsem si dražší i ten dárek.
Takže na první pohled jasně, je to strašně drahý, ale na druhou stranu přístup obchodu byl naprosto perfektní (s tím člověkem byla fajn řeč i po technické stránce) a doufám že stejně nekompromisní je ta mašina i technicky. Soused co s tím dělá mnoho let na myčce říká, že by to měly používat ještě moje vnoučata.
Na to, že je to jen motor s čerpadlem, na minimalistickým rámu, je to rozměrově maličký (440x200x330) tak je to těžký jako hovado (23 kg).
A připomínám, že jsem do toho šel po tom, co mě jinej značkovej výrobek (Nilfisk) nasral s tím, že je kvůli banální poruše tlakového spínače dle servisu neopravitelný. Zde jsou prý náhradní díly běžně dostupné a případné opravy se dělají.