-> Mr._Nosferatu 09.09.15 21:29:17: O to mi šlo, zda jsou to výkřiky do tmy, z doslechu apod. a nebo podněty z praxe.
Obecně:
Já když to vidím, tak bych do dopravcořidiče v jedné osobě s jedním autem nešel ani omylem.
Jak tady někdo zmínil, už je na to pozdě a dnes jsou relativně v pohodě dopravci, kteří sice začali s jedním autem, ale už před XY lety a měli čas se vypracovat. Teď vlastní dejme tomu několik aut (nebo kamionů) a za volantem už třeba nesedí, max. když zaskakují. Teď mají ale jiný problém, mohou mít auta, ale jsou jim k prdu, pokud na ně nebudou mít řidiče, kterých je konkrétně na kamiony teď akutní nedostatek.

Počet log. firem, včetně výrobních závodů roste, což je sice plus pro kšeft (dá se chytit dobře i stabilní), ale pokud to má kdo vozit, že.
Je to v podstatě dvousečná zbraň. Díky boomu výroby v ČR je hodně zakázek k přepravě, ale zároveň to způsobilo onen nedostatek rukou na volantu.
Ti co mají koule ještě s kamionem jezdit jako zaměstnanci (za těch podmínek a při skladbě platů - pro mladé zájemce o řidiče opravdu bomba, mizernej základ a zbytek v dietách, pak si zažádejte třeba o hypotéku), tak taky žádná růžovice, ale taky jak u koho. Ti méně šťastní doplácejí na nedostatek řidičů honěním od čerta k ďáblu a manželku pak zdraví dobrý den, protože ji skoro nepoznávají.
Rozhnojenou životosprávu, protože na rozdíl od běžného zaměstnance se nenajíš ničeho normálního. Rozprcasený spánkový cyklus....
Jezdit s dodávkou je na hovno (plocha, kg, hodně příjemců chce třeba čelo). Pokud člověk nemá něco konkrétního co bude dlouhodobě vozit, tak se na to v podstatě nedá sehnat kšeft. Jediné co pak zbývá, je jezdit pro balíkovky. Po vidině snadného výdělku a ve tři doma přijde nepříjemné prozření. Vstávat v pět, aby byl člověk na nakládce aspoň v šest, tam mu nacpou balíkama auto po střechu, vrací se se svozama v podstatě večer. Aby byl do práce pozitivněji naladěn, tak jeho spolupráci s balíkovkou provází řada sympatických sankcí za nerozvezené / nesvezené balíky apod. Někdy může být podmínkou spolupráce i vozidlo do určitého stáří, uniforma řidiče za vlastní, či reklama na vozu. Pak samozřejmě mohou být pokuty za špinavé auto, nevhodné ošacení (reklama) bla bla bla.
A víc se mi ani psát už nechce, jdu něco sežrat...