skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Genius Sw-hf5.1 5000
prohledat
58 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 07.10.2007 do 17.10.2007, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> aDAm: Tak např. to že něco ty X-230 "nestihnou" právě nemusí být problém v repro, ale ve vysokým zkreslení signálu, jdoucím z integrovaný zvukovky. Moje zkušenosti s těma X-530 a Audigy 1 jsou takový, že je můžu pustit "co to dá" a pocit že to nestíhaj repro nemám. Taky ale záleží na nastavení ekvalizéru samozřejmě. Zlacený konektory jsou jen taková třešnička na dortu. Opravdu doporučuju si kartu vyšší třídy pokud možno půjčit a zkusit ten rozdíl na stejných repro a ve stejný místnosti, i když nepopírám, že na tvojí desce už bude chip na úrovni té audigy 1.
-> petas: no hele mel sem i via ktcko desky s integracema a zvuk mi stacil. krmilo to obyc stereo repracky a hralo to ve vysledku pekne. aktualni board uz ma asi lespsi cip ale i tak bych rek ze integrovana zvukajda je dobry kompromis cena/vykon. pripada mi zbytecne utracet nesmyslne stovky az tisice za nejake zvukarny co maji zlate konektory kdyz to stejnak nevyuziju.
-> petas: mě se zvukově Logitechy co mám jí líbí, hraju je teďka pře SB Audigy a je to mnohem lepší než integrovaná zvukovka na desce ASUS K8V-XE
-> aDAm: Tak do novějších desek už montujou lepší čipy. Hanil jsem integrovaný nesmysly u VIA KTxxx chipsetů. Ale dost možná, že tvůj názor pochází od toho, že jsi neslyšel rozdíl. Samozřejmě nic ve zlým
Oni ty logitechy uměj pomalu zbourat barák, o tom se nehádám, ale maj hrozně nevyváženou charakteristiku. Jediný jejich plus je design.

Oni ty logitechy uměj pomalu zbourat barák, o tom se nehádám, ale maj hrozně nevyváženou charakteristiku. Jediný jejich plus je design.
no tak ja mam 2.1 logitechy pichle na integrac zvukajdu a maximalni spokojenost, zvuk kdyz okourim na max vsude tak to repro nestihne a kraval slusny, normal jezdim tak na ctvrtku...takze zase bych ty integrace moc nehanil...jo jinak mam 7.1cku
teďkon jsem pořídil ty 5005, a musím říct, že bych si je ke kompu asi příště nekupoval, je to spíš k DVD přehrávači, nebo pokud se na PC sledujou jenom 5.1 filmy :-). Doteď jsem měl u kompu jenom 2.1, a ty hrály stereo zvuk o dost líp.
-> M@rtin: Já mam jejich 5.1 variantu X-530 a uznávám, že nic moc ... jejich zvuk se mi moc nelíbí a lituju, že jsem je koupil. Přijde mi, že vůbec nehrajou středy a v rozmezí 100-200Hz má subík takovou hnusnou rezonanci.
-> petas: JJ máš pravdu, sám mám Logitech X-230, je to pouze 2.1 a jen výměna integrovaný zvukovky za SB Live! byla znát na zvuku a to že dost
-> Discovera: No tak pokud bych si je mohl odvést a byl by jsi zblízka, tak bych to bral, ale jelikož to mám k tobě cca 220km, tak je to z ruky ....
No jestli někdo chce tyhle bendny (ty první předchudce těchto) tak si je může odvest:-) je v něm v haji častečně zesilovač a trafo...můstkové zesáky mám nové..jestli se něomu chce s tím drbat a přepajovat..... já na to kašlu k vůli trafu. mám druhy TYHLE co jsou na obrázku dole....ale sou horší než první oryginály...sere mě to...tyhle sou na 3 věci...osobní dojem....
-> aDAm: proto doporučuju Live! nebo audigy 1 ... ale na 4W zesilovač v AWE32 to už nemá
Každopádně ten čip EMU10k1 co je v těhle kartách maj proti těm AC97 nesmyslům čistší zvuk, nejsou problémy s prostorovým zvukem (norma EAX) ve hrách a je to karta podporovaná ve všech systémech bez problémů.

no ja nevim teda ale creative uz neni to co bejvavalo....jen tak mimochodem....
-> Vojta: 75W to nemá určitě, o tom vůbec nepochybuj. Za ty prachy ...
Ta zvukovka u VIA KT400 - 880 stála za 2 věci. Doporučuju upgrade na nějakou Creative zvukovku ... Live!, Audigy ... rozdíl je propastnej.
Ta zvukovka u VIA KT400 - 880 stála za 2 věci. Doporučuju upgrade na nějakou Creative zvukovku ... Live!, Audigy ... rozdíl je propastnej.
-> aDAm: čéče řekl bych, že Live! má úrovně na výstupech malinko výš než ostatní noname zvukovky. Uhraje to i celkem veliký pasivní sluchátka.
-> aDAm: no jo ..jiny zdroj hraje hlasitej hodne ale ne zas tak zeby to usi trhlalo v klidu to mam na max a da se to poslouchat..tak bud jsem fakt hluchy nebo si to zajdu nekam jinam poslechnout jtak to ma hrat
-> Vojta: tak kdyz tam pustis zvuk z jineho zdroje nez pc a je to stejne tak zvukovkou to nebude...
hmm kurva zeby to bylo tou zvukovkou? no hold uvidime..pocism si SB Live a test
mám na prodej zvukovku Genius
a v PC mám Soundblaster Live a taky to mám na čtvrtku...
a v PC mám Soundblaster Live a taky to mám na čtvrtku...

-> Honza M: Nemam jinou ..musel bych koupit :o) ..mozna si pucim .
Konektory mi sedi vsechono hraje pekne, ale hrozne ticho..zvuk na max..
Konektory mi sedi vsechono hraje pekne, ale hrozne ticho..zvuk na max..
-> Vojta: vyzkoušej jinou. Mě to na integrované nehrálo 5.1 na jiné kterou jsem měl doma se mě taky nepovedlo rozchodit 5.1 protože to mělo jinej konektor ta zvukovka. Takže vlastně až 3tí zvukovka (Sounblaster Live) a ted to hraje jak má. Zvuk mám na čtvrtku
-> Aladin: Na kolik tak mas volume na sub? Kdyz tam pustim nejaky vstup z MP3 prehravace tak to hraje o hoodne hlasiteji.Mozna nejaka cudna zvukovka..preci jen to je integrovana..
si přijď poslechnout jak maj hrát
určitě je reklamuj

určitě je reklamuj
-> Aladin: mam je od nas z firmy ..to je jedno odkud..no nevim..uvidime..zebych to sel reklamovat? :/

odkud je máš? Musíš mít vadu někde v připojení, nebo už výrobní vada, protože normálně hrajou opravdu krutě
Na winamp kaslu..
Jde o to ze to hraje potichu z ktrehokoliv stupu..i kdyz to pustim z radia tak vybudim radio dost nahlas a subac na plne kule a hraje to dost nahlas ale zadny extrem.
Hraje to ticho z filmu (5.1 surround) z winampu, z cehokoliv..nemam uz snad ani na zvukovce co zmenit :( to je v pytli no tech 75W RMS to urcite nema :o)
Jde o to ze to hraje potichu z ktrehokoliv stupu..i kdyz to pustim z radia tak vybudim radio dost nahlas a subac na plne kule a hraje to dost nahlas ale zadny extrem.
Hraje to ticho z filmu (5.1 surround) z winampu, z cehokoliv..nemam uz snad ani na zvukovce co zmenit :( to je v pytli no tech 75W RMS to urcite nema :o)
-> Vojta: tak máš něco blbě. Mě třeba nehrál basák, teda hrál ale strašně potichu. Pomohla až přeinstalace Winampu na novější verzi. Pak to začlo hrát že mě rezonujou okna. Pokud ti to hraje potichu tak zkus ten Winamp a kdyžtak ladit zvukovku a zvuk ve windows
No tak nevim..prosel jsem to vsechno z ruznych stran apod... geniusy mam volume uplne do prava a v pokoji si uzivam hlasitou hudbu ale nic extra zeby to rvalo to mi muj mikro system AIWA hral hlasiteji:o)
Zvukovka integrovana AC3 ...nejaka na desce MSI KT600 DELTA FISR, na ovladaci DVD je jasne no :o) to hraje pekne ale ticho...:( ted to davam dokupy a rozmistuju po pokoji, pak se na to pozrem :o)
-> Vojta: jakou máš zvukovku? Zkontroluj si znovu komplet zapojení....
a na ovladači zmáčkni DVD .))
a na ovladači zmáčkni DVD .))
-> Vojta: Neni problém někde v kabelech?
Tak to mam asi vadny kousek..volume v PC full..subac full a je to v klidu..tak nevim :(
-> Vojta: Nic ve zlem ale bud uz jsi hluchej kdyz to mas skoro na max a nebo mas volume ztlumeny v pc pac dat to naplno oboje tak klidne vysklis okna

Vo win mas nizke volume
Tak jsem si je koupil...mam je doma..ted to to zkousim..zatim to vypada dobre ale mam pocit ze to hraje hrozne potichu...master volume skoro nadoraz a ono to je tak ze se to da poslouchat..nevim kde by mohla byt chyba..asi to budu muset poladit se zvukovkou..

-> PatRS: EE digital to bohuzel nema to by byly v uplne jiny cenovy kategorii. Takove repro je xkrat drazsi.
tiez uvazujem o ich kupe ale v obchode som ich zatial nevidel ale chcem sa spytat ci neviete ci to ma digital input? proste coaxial aby som tam pustal cez jeden kabel zvuk z DVDprehravaca...? Alebo nieco ine v takomto prevedeni ale aby to malo ten digital in. Dik za rady
-> Vojta: pokud nemáš uši rozmlsaný, tak set i to bude lýbyt a budeš spokojenej

Tak je mam objednane no :) uvidime

-> Honza M: njn to uz je otazkou kompromisu ;) ja mam ted logitechy 2+1cky a ty maji taky brutal svitivou diodu na satelitu ;) ale uz sem si na ni po tech letech zvyk ;)
pred asi rokom som mal doma rozobraty ten wofer a je to celkom prepracovane a pekne to znie..a aj ten starsy typ bol dobry a podla mn aaj tieto môzu byt fajn..za tie prachy urcite

no ja uz napsal jeziskovi....okolo me lidi to jhenom chvalej

kamarád má předchůdce a dle mně je ten zvuk občas takový nvýrazný.A subwofer spíš basuhe, než duní( chybý tomu takovej ten mněkej spodek). Ale za ty prachy. Co by člověk víc chtěl.
-> aDAm: a záruka je v pr....
Mě to nevadí že to svítí. Jen at si to svítí stejně to je pod stolem

-> colaczech: tak prepajet na min svitive ;)
jsou to dobre repro k pc, bracha ma tyto a jamam jejich predchudce ve svetlem dreve a spokojenost velika. U techto repraku je na hovno akorat to ze to ma ty modre diody vysocesvitive. pri hrani v noci to osvetluje cely pokoj. Ale da se to vyresit prelepeni te diody cernou izolackou
, jinak brachovi ta dioda odesla samn od sebe takze problem se vyresil sam

-> Vojta: tak dle me ti to bude hrat tam kam to pustis...kdyz posles signal jen do prednich satelitu tak ti budou hrat ty. jinak tez na ne koukam ze bych poridil ;)
Hmm. tak vaham...chci do toho pusit ten stereo signall..je mozne aby to nehralo na stereo prez to 5.1? da se pustit jen Sub a predni satelity?
mám je, jsem s nima naprosto spokojen, sousedi si stěžují i z vedlejšího vchodu... hrajou čistě...
nejlepší k PC jsou Creative, co si budeme namlouvat, ale ty jsou cenově jinde...
tyto bedny opravdu doporučuji
nejlepší k PC jsou Creative, co si budeme namlouvat, ale ty jsou cenově jinde...
tyto bedny opravdu doporučuji
Ano su,, v tmavej , svetlej a dokonca aj v ciernej.
chtel bych to pripojit jak na PC tak do doho pusit i stereo nejake (posloucham radio obcas) tak aby mi to hralo prez to..nemusi to byt treba na to stereo zrovna na 5.1.. uvidime no
Ty 5005 jsou i v te barevne variante?
Ty 5005 jsou i v te barevne variante?