skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Koupit nebo nekoupit Fábia 1.2htp
-> Jirik : jj, s klimoskou neradno si zahravat, moja zkusenost (ve fobii) - 5 hodin dcesty do ostravy v parnym lete s klimoskou pustenu na plny kule a 18 stupnu, druhej den rano na skoleni skrcenej a chraptici a nebylo to od navstevy stodolni (to az dalsi dny)
-> Syny: Asi si to každej zkusil
. Nakonec všici zjistili, že je hrozně těžké se s tím plynule rozjet a nezedrat gumy až na dráty, takže si pak každej koupil raději něco slabšího. 
Jinak co se týká klimatizace, tak vzhledem k tomu, že jsem pořídil Citruse ke konci září, tak jsem ji použil asi 2x. A to spíše ze zvědavosti. Neboť samotná ventilace Xantuše s vypnutou klimou je na takové úrovni, že se rovná obyč klimatizaci některých vozidel.
Uvidím, jaké to bude v parných létech, pokud nějaké bude, zda ji budu používat či ne, ale zkušenost to byla veskrze příjemná..
Ono to zní hezky - Klima, ale ne každý ji snese a i tak je třeba ji používat s rozumem a ne pak trávit rána žraní hrstí prášků, půl hodiny na hajzlu a čůrat krev a další veselice spojené s nastydnutím organismu.

Jinak co se týká klimatizace, tak vzhledem k tomu, že jsem pořídil Citruse ke konci září, tak jsem ji použil asi 2x. A to spíše ze zvědavosti. Neboť samotná ventilace Xantuše s vypnutou klimou je na takové úrovni, že se rovná obyč klimatizaci některých vozidel.
Uvidím, jaké to bude v parných létech, pokud nějaké bude, zda ji budu používat či ne, ale zkušenost to byla veskrze příjemná..
Ono to zní hezky - Klima, ale ne každý ji snese a i tak je třeba ji používat s rozumem a ne pak trávit rána žraní hrstí prášků, půl hodiny na hajzlu a čůrat krev a další veselice spojené s nastydnutím organismu.
Me spis zaujalo ze to ma najeto 25tis a uz je tam napsano 1. majitel - ne

-> Richardo: Zase - přijde na to, co od toho auta chceš. Jesli ho budeš mít na každodení ježdění 25 km do rachoty a zpět, reprezentaci, zařizování chalupy, trasu Praha - Madrid 2x do měsíce, atd.
Na všechny tyto účely ti dobře poslouží auta cca za 50% ceny tohohle sráče.Fantozzi 22.01.07 19:10:47 napsal: -> bitmap: to že má někdo oční, nebo mozkovou vadu, aby nepoznal půlku mě fakt netrápí ;-)
To, že mě díky tomu betonu konečně v autě nebolí záda a můžu jezdit delší štreky, mě taky netrápí.
To, že má sedačka boční vedení a neničí mi páteř mě taky netrápí.
To, že když do mě nějakej magor naboří, mám daleko vyšší šanci, že se z toho dostanu mě taky netrápí.
To, že nemám posilovač řidiče, ale řízení mě taky netrápí.
To, že si v létě pustím klimu a nepotímse jak vrata od chlíva mě taky netrápí. ;-)
Jseš si jistej že Hátépé tohle všechno má??? Zvláště tu klimošku
Na všechny tyto účely ti dobře poslouží auta cca za 50% ceny tohohle sráče.Fantozzi 22.01.07 19:10:47 napsal: -> bitmap: to že má někdo oční, nebo mozkovou vadu, aby nepoznal půlku mě fakt netrápí ;-)
To, že mě díky tomu betonu konečně v autě nebolí záda a můžu jezdit delší štreky, mě taky netrápí.
To, že když do mě nějakej magor naboří, mám daleko vyšší šanci, že se z toho dostanu mě taky netrápí.
To, že si v létě pustím klimu a nepotímse jak vrata od chlíva mě taky netrápí. ;-)
Jseš si jistej že Hátépé tohle všechno má??? Zvláště tu klimošku

-> PeterP136: Hmm a zelený panáčkové budou držkovat

-> PeterP136:

-> Nwkt: Otvoris si par piv a bude ti fuk ze sa potis :))).
-> bitmap: Tak třeba ta klimoška je dobrá věc, já se v létě potim jako prase a to je hnus ať si otevřu co chci tak se budu potit stejně
-> bitmap:

-> Fantozzi: Tak tak, ale na co favo, zlatý MBčko, motor skoro stejnej....

Toz ja nevim, ja bych si Fabii jakozto "treti modernizaci favorita" za vlastni prachy neporidil ani za nic.
Ja se radsi rovzvalim v sedacce jak ja chci, nez abych zaujal polohu velmi podobnou te prenatalni, definovanou okolnimi interierovymi plasty, jestli mas problemy se zady, bez k doktorovi a nesvaluj to na sedacky. To ze je ma vetsina facek prosezely na jednu stranu a buhvi co je jedna vec, ale pokud je mas novy (jako ja), sedi se v nich mnohem pohodlneji nez v tech nemecnejch betonech. Nemaj sice zadny bocni vedeni, ale to me netrapi, protoze do zatacek jezdim pomalu, abych nemusel zkouset jak je na tom Facko s onou pasivni bezpecnosti.
Jo, u fabky se tuha kastle skutecne hodi, kdyz prez predni sloupek tlustej jak ropovod prehlednes ten kamion co jede po hlavni.
Posilovac je pro baby a pro teplouse, ktery z nich jsi ty
Klima? Na co mame bocni okynka a vetrak?
A kdyz uz jsme u ty ceny, je fabie akutecne 20x lepsi auto nez facko?
Ja se radsi rovzvalim v sedacce jak ja chci, nez abych zaujal polohu velmi podobnou te prenatalni, definovanou okolnimi interierovymi plasty, jestli mas problemy se zady, bez k doktorovi a nesvaluj to na sedacky. To ze je ma vetsina facek prosezely na jednu stranu a buhvi co je jedna vec, ale pokud je mas novy (jako ja), sedi se v nich mnohem pohodlneji nez v tech nemecnejch betonech. Nemaj sice zadny bocni vedeni, ale to me netrapi, protoze do zatacek jezdim pomalu, abych nemusel zkouset jak je na tom Facko s onou pasivni bezpecnosti.
Jo, u fabky se tuha kastle skutecne hodi, kdyz prez predni sloupek tlustej jak ropovod prehlednes ten kamion co jede po hlavni.
Posilovac je pro baby a pro teplouse, ktery z nich jsi ty

Klima? Na co mame bocni okynka a vetrak?

A kdyz uz jsme u ty ceny, je fabie akutecne 20x lepsi auto nez facko?
-> Nwkt: Sis mel sednout ke me do auta, to bys videl v cem ej posilovac rizeni lepci... No hlavni + faie a vsech noejch aut je v tom, ze pedaly sou primo pred tebou a ne mirne vpravo, coz me po 400km jizde pekne sralo, pac sem nemoch hejbat s kycelnim kloubem...
-> Fantozzi: Ad sedačky, podle mě je to nastejno jako v Rapidu, možná rapid o něco lepší
Ad posilovač, po přesednutí sem nepoznal rozdíl mezi fábií s posilovačem a rapide, u fáva to bude jinak, to má motor vepředu
Ad posilovač, po přesednutí sem nepoznal rozdíl mezi fábií s posilovačem a rapide, u fáva to bude jinak, to má motor vepředu
-> bitmap: to že má někdo oční, nebo mozkovou vadu, aby nepoznal půlku mě fakt netrápí ;-)
To, že si v létě pustím klimu a nepotímse jak vrata od chlíva mě taky netrápí.
Lidi, nebuďte blázni, vyserte se na nový auta, kupte si Favo a zbytek radši prochlastejte, nebo ho vytuňte, pak teprve budete mít auto ;-)
To, že si v létě pustím klimu a nepotímse jak vrata od chlíva mě taky netrápí.
Lidi, nebuďte blázni, vyserte se na nový auta, kupte si Favo a zbytek radši prochlastejte, nebo ho vytuňte, pak teprve budete mít auto ;-)
-> Fantozzi: O neco stisnenejsi? Dyk tam je polovina mista jak ve facku. Z leva se na me tlaci tapec dveri, z prava stredovej tunel, zezdola mam otlacenej zadek od betonovy sedacky a este nic nevidim prez predni sloupek.
Pasivni bezpecnost me netrapi, auto je na to aby se s nim jezdilo, ne bouralo.
Jediny co je na tom lepsi jak na facku je krome nekterejch motorizaci s vice jak tremi valci to, ze kdyz zaradis petku, nesahas na koleno spolujezdci, jinak nic.
Pasivni bezpecnost me netrapi, auto je na to aby se s nim jezdilo, ne bouralo.
Jediny co je na tom lepsi jak na facku je krome nekterejch motorizaci s vice jak tremi valci to, ze kdyz zaradis petku, nesahas na koleno spolujezdci, jinak nic.
-> Targa: Jenom aby!

-> Syny: hmm to mě taky ne

-> Richardo: je to o něco stísněnější, než fávo, ale taky to má nesrovnatelnou pasivní bezpečnost. A malej kufr :-) Já mám naštěstí kombíka. Měřím 170, takže si za mě sedne i další ne příliš velkej dospělák, ale pro dva plus nějaký to dítě se to dá ;-) Lidi většinou nadávají na 1.2 HTP, nebo 12V, ale většinou jsou to ti, co tím nikdy nejeli, nebo holt nepřenesou přes srdce, že 1.2, když je dobřeudělaná, takymůže fungovat :-)
Mám sice 1.4 16V, ale ani té 1.2 bych se nebál, jestli nejezdíš plně naloženej
Mám sice 1.4 16V, ale ani té 1.2 bych se nebál, jestli nejezdíš plně naloženej
-> Targa: Ha ha ha, aspon by se mi pri koupi toho auta neptali kde mam rodice

Máte pravdu že je to malý, osobně mi tam příjde těsněji než ve fávu. Chtěl jsem zůstat věrný značce, ale na koktu nemám

Luukkyy 22.01.07 14:41:16 napsal: -> Richardo: Nic proti, ale za to už se dá koupit auto
Myslíš že za ty peníze se vyplatí koupit raději něco jiného než malou fábii?
Většinou jezdím sám, max ve dvou. Ale na dovolenou mi nestačí ani stěhovák
Myslíš že za ty peníze se vyplatí koupit raději něco jiného než malou fábii?
Většinou jezdím sám, max ve dvou. Ale na dovolenou mi nestačí ani stěhovák

-> Syny:
myslel sem že vydržíš víc:D a jednou za čas to je přeci

-> Targa: Nic proti ale uz ses fakt trapnej... Jako jednou za cas to beru, je to sranda, ale nesmi se to prehanet a ty uz mi s tim fakt seres!
Labros: je to mozne proste to moze byt kus od kusu ale v meste to malo fakt rozpravkovu spotrebu z lahkou nohou samoska 

-> Richardo: no ono..necital som to tu cele, ale mozem ti povedat tolko, moj kolega si to kupil, kombicko, je nadmieru spokojny, malo to zere, vykon to ma primerany, ziadna formula to nieje, na vozenie rodiny idealne.
osobne ja moc fabku nemusim, nepaci sa mi, ale mozem ti len doporucit, ak pozeras na spotrebu a vykon
osobne ja moc fabku nemusim, nepaci sa mi, ale mozem ti len doporucit, ak pozeras na spotrebu a vykon
-> DuriQ: tak já mám úplně jinou zkušenost i když jezdím spíš 140 než 160. Oficiální údaj mi dává za pravdu. Ta převodovka je na benzínový motor vcelku normální (40kW točí při 135kmh 4000, 47kW asi 4200.)
Labros: bolo to uplne nove auto... ako v meste to malo nadhernu spotrebu ale ako nahle som vybehol na dialnicu tak proste nehrozi ja jazdim po dialnici 140-160km/h a pri tych otackach neni ani realne aby to zralo tak malo proste to fakt zralo jak kyselina az nato jak to zralo tak to bolo celkom fajn auto
proste ta prevodovka neni na dialnicu chyba tam 6q
proste ta prevodovka neni na dialnicu chyba tam 6q

-> Jirik : -> Targa: Volové

-> Jirik : jj
se divim že nevozí ještě na střeše 5 majáku od popelářu aby byl jeste pekne vidět:)..a ve vnitř v aute ma určitě misto dvou lampiček Lustr z obýváku

-> Targa: A když se to šecko rozsvítí, tak jsou protijedoucí rázem na neschopence se zánětem spojivek.
Zavedou pak povinně kromě reflexní vesty i svářečské kukly a Slyny bude muset tejden dopředu hlásit faxem na ministerstvo dopravy že jede na chatu, ryby nebo do sámošky pro rohliky a vakuovaný párky.

Zavedou pak povinně kromě reflexní vesty i svářečské kukly a Slyny bude muset tejden dopředu hlásit faxem na ministerstvo dopravy že jede na chatu, ryby nebo do sámošky pro rohliky a vakuovaný párky.

-> Jirik : pro něj by byla ideal..hlavne at ma aspon 4páry mlhovek a 5 páru dalkovejch a vzadu 10mlhovek vedle sebe...aby bylo lepe vidět:D
-> Richardo: Nic proti, ale za to už se dá koupit auto

-> Nwkt: Ale nesmíte ho zapomenout upozornit, až vyjde nová Fabia Lunapark Edition. 

-> Nwkt:

-> Targa: Ten tě zabije až si to přečte

-> Targa:

-> Syny: nic pro tebe ma to malo světel

-> DuriQ: Ta tvoje musela být nějaká pošahaná, já jezdil stabilně kolem 6.5-7.0, dával jsem sem foto z palubního compu po cestě, spotřeba 6.8, se zapnutou klimačkou..
-> Nwkt: Njn, sila dela hodne

-> Syny: Ale zajímavý je, že moje matka se bála řídit Vectru, ale se škodovkou klidně jezdila
-> Nwkt: jj

-> Syny: Viz oktávie na střeše

-> Labros:
Mno zenska by ani silnejsi auto mit nemela

je to serblik, ale do mesta je to skoro idealne auto, ja som jazdil len na tej 47kW bestii
a na dialnici to zralo jak svina, v meste to bolo uplne pohodicka jahodicka...

-> Syny: Tak je to auto vyloženě do města, zvlášť ve verzi 40kW. Ženská s tím bude jako s nákupní taškou naprosto spokojená.
-> Labros: Me vadi ta akcelerace

-> Labros: Na to si ani nějak nevzpomínam, jsem s ní naposledy jel v autoškole
Mě spíš vadilo to co bylo napravo od středovýho tunelu a pořád mi to mačkalo spojku
Mě spíš vadilo to co bylo napravo od středovýho tunelu a pořád mi to mačkalo spojku

-> Nwkt: Mně teda vadí ten středovej tunel
-> Labros: Pokud máš dlouhý nohy, bude spíš trpět ten kdo sedí za tebou, mě se v ní řídilo v pohodě, ale 10 cm místa za mojí sedačkou bylo málo
-> Richardo: Tenhle kousek má bohužel jen jeden airbag (jezdíš většinou sám?) a nemá zamykací zpátečku, takže si ji kdyžtak nechat dodělat, protože škodovky se kradou. V cenách fábií se moc neorientuju, takže neporadím, jestli je dobrá. Kdyžtak bych se vůbec nebál nějaký s vyšším počtem kilometrů a vyšší výbavou - 47kW, aspoň 2 pytle, případně ABS..