skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Soustruh
prohledat
151 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 10.11.2010 do 13.01.2012, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
-> Arnold: Voe co bych za to dal.
-> colaczech:
cece ja nemam vysoku
ale priblizne tusim co myslis , ono to neni any ostre , len 2mm ukos na 2 centi

-> alpin: Jako ze bys jel podelny a pricny posuv naraz? Hodne stesti
Ale ja sem trubka, ja tomu nerozumim... jen sem na nem delal ve skole.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: podobnych jebek mame u nas plnou dilnu

-> alpin: ne, natocis pricny support na kterem je uchycena nozova hlava. Ale ma to omezeny rozsah. A kuzel o velke delce, tusim presazenim koniku do strany, ale to nevim jiste pac sem to v zivote nedelal, jenom se me neco taqkoveho vbavuje.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja som rozmyslal dat noz do uhla a hrat sa s posuvmi
-> alpin: No ne samotnej drzak, ty potrebujes nejakej posuv dostat do uhlu. Na Zebraku tu celou horni cast.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: nieco podobne ale novsie
-> colaczech: drzak nozov ?
-> colaczech: drzak nozov ?
-> alpin: jestli myslis kuzel, tak natocenim pricneho supportu.
-> alpin: Jakej mas stroj? Na Zebraku sme nataceli o urcitej uhel tu nozovou hlavu. Ma svuj posuv
aukro.cz/item1310407588_s oustruh_na_kov.html
aukro.cz/item1310407588_s oustruh_na_kov.html
mam otazocku , jak spravim susutruhom ukos na obrobku ? som este nesusutruzil tak sa pytam racej
-> petr s: Tyjo to je moc velky, to bych mel problem zajet autem do garaze
Ale diky za tip.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak v protějově jsou 2 soustruhy 1 délka 3,5 a 2 4,5 metru a jedna frézka tak 1,5 m velký stůl
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jj to je ono jak pise gemini - vylitana mrcha za pakatel a nebo Ok masina pokud mozno s nejakym prislusenstvim... je to na moznostech a potrebach kupujicicho 

-> Gemini: To je jasny ze nevezmu prvni srot. Kamarad rikal, ze sam dobrej stroj za dobrou cenu hledal nekolik mesicu... Nejlip to delat jak Tom.t, proste najit nekoho, kdo nevi co prodava...
za 30 000 kupis vylietanu SV-18, dalsich 30 000 je generalka (minimalne)....za cenu zeleza je to dobra kupa
-> petr s: Tyjo a proc to vyhazujou? To jsou blbci a nebo sou to vylitany masiny?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: kovošrot prostějov a jinak tam byla frézka strojí pily a 2 cnc soustruhy vše za 10 korun kilo
-> petr s: Aaaaaaaa
Kde to bylo?

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Před 3 týdny byla na prodej za 13000
-> Matthes, záškodník z TechWebu: to jde - viděl jsem ho i za 80... tatík ho měl v dílně s kolegama - a šel za 55 do světa 

-> Zazaa: No prave co jsem koukal, tak SV18R tak za 40 litru 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 10.11.10 23:14:53: to je S28... dobrej soustruh na doma ... jen ma malej pruchod vretenem a tocnej prumer max nejak 280
idelani je SV18R/RA o ktere byla rec, akorat co vetsina lidi rika tak se vyhnout RD (to je ten s elektronickou regulaci otacek) pac se to prej furt sralo, i kdyz to zas muze znamenat ze nebude vybehanej :)
bohuzel ceny SV18 sou obcas az nesmyslne pac je po nich nejvetsi schanka :(
idelani je SV18R/RA o ktere byla rec, akorat co vetsina lidi rika tak se vyhnout RD (to je ten s elektronickou regulaci otacek) pac se to prej furt sralo, i kdyz to zas muze znamenat ze nebude vybehanej :)
bohuzel ceny SV18 sou obcas az nesmyslne pac je po nich nejvetsi schanka :(
-> petr s: dik 

-> Gemini 10.11.10 23:45:49: na aukru je za 37 000 s příslušenstvím
aukro.cz/item1312469297_s oustruh_mn_80.html
aukro.cz/item1312469297_s oustruh_mn_80.html
-> Matthes, záškodník z TechWebu:

-> Jirik_Tuňák: Leskli sroupek voe 

-> Jirik_Tuňák: sustruzil ten fotak na V-ecko

-> Matthes, záškodník z TechWebu 10.11.10 23:27:14: Klávesnici? 

-> fidelmc: Jak sem rikal jednomu kamaradovi... kdyz uz tak uz :-)
ma niekto doma hodinarsky sustruh MN-80 ? potreboval by som nieco take
-> Matthes, záškodník z TechWebu 10.11.10 23:14:53: nieco velmi podobne ma foter v garazi... aj ked rok vyroby bude mozno este starsi..
18tka, kolik ma mit jistic ti reknu zitra, mame jednu v praci, bohuzel takto kvalitni a jeden z nejlepsich soustruhu co je, je zrovna kurva pro vsechny, coz je skoda. Hned bych si ji vzal pod sve opatrovnictvi misto S32 hlucne kravy. Jenze co znamej kupoval 18 s plynulo regulaci(takova skrinka na pantech) tak vcajku cca 150tis dobra cena 1M tocne delky. Buben neni problem i 13palcu litak
myslim ze nekdo upravoval. Jinak proc se vazat na rozmer bubnu, takovy prumer z neceho jineho nez litina, co chces delat? By ti stacilo neco mensiho, treba Leineny jsou super domaci kutitka, teda neni to zadnej stolni soustruh, padne krasne do ruky, na takovy sroubesky a tak vyborny:) Podobna vecicka je i frezka Schaublin, tu mit ze vsema vychytavkama(prislusenstv
i) tak jsem v raji:)

Takovy ptakovinky sem si tam delal...
S timhle bobanem sem delal na stredni, ten mi sedl docela. Ale penez je tak dvojnasobek co bych do nej chtel dat
aukro.cz/item1310407588_s
oustruh_na_kov.html

-> vaovec: None ja neresil univerzalu, ale aby mi buben nedrel o loze 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: bubon sa upina za dieru takze je jedno ake ma sklucovadlo maximalne rozpetie....
-> red.bill: A tak proč živit ono by jses možná divil co donesou takové fušky o víkendu či odpoledne,ale jasně chápu
Já jsem strojař a dělám do CNC tak si doma požizuji malou zbrojovku jak říkám mamka
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak ta 18 má ten příkon samo menší...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak ta 18 má ten příkon samo menší...

-> aceboss: jenže to už by ses tím musel živit aby to mělo smysl, kdo si domu pořizuje soustruh tak více méně jen na takový garážový kuťění a k tomu ti stačej jen základní nože, hrot a sklíčidlo do koníku
-> aceboss: Aha tak to jsem trubka. Ja myslel ze bude mensi
Toto by mi stacilo, to je jasny.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Su 18 má točný průměr 350mm
Příkon motoru mám kolem 5-6Kw jistič Ti nepovím protože ho mám počítaný ještě pro frézku,brusku,vrtačku a BPH-čko + klasické věci.
-> red.bill: Tak ono je škoda mít mašinu a využívat jí jen na 20%

-> red.bill: Tak ono je škoda mít mašinu a využívat jí jen na 20%

-> aceboss: pochybuju že se doma bude pouštět do větších akcí takže základní vybavení postačí
-> aceboss: SU 18? To bude mit malej prumer ne? Tam buben nedam... Jak jsi na tom s motorem? Jaky ma prikon a jaky mas jistic?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já osobně mám doma SU40 což už je trošku větší mašinka točný průměr mám 500mm
,ale mám ho i pro jiný učel.... Být tebou tak se poohlédnu po nějaké SU18 ta je velice kvalitní a vydrží velice dost.Cena je taky přiměřená.
Jen pro doplnění mašina je to největší,ale nástroje jsou dražší bacha na to
(čelisti,nože,závitníky,o
čka,výhrubníky,výstružníky
,měřidla......pokud teda vše neděláš se zemědělsou vulí
+-3mm)

Jen pro doplnění mašina je to největší,ale nástroje jsou dražší bacha na to

-> Matthes, záškodník z TechWebu: projeď si bazos.cz případně i-bazar.cz ale většinou tam jsou jen překupníci.
www.c-n-c.cz/index.php?si d=985f79... forum můžeš pročíst. Fabrickejch mašin bych se nebál, většinou to nejsou úplný vraždy. Průser je pokud nemáš známý, přímo z fabriky nic nedostaneš protože to maj pod palcem překupníci. Buď sou domluvený se šroťákem nebo zkoupí celou fabriku/patro.
www.c-n-c.cz/index.php?si d=985f79... forum můžeš pročíst. Fabrickejch mašin bych se nebál, většinou to nejsou úplný vraždy. Průser je pokud nemáš známý, přímo z fabriky nic nedostaneš protože to maj pod palcem překupníci. Buď sou domluvený se šroťákem nebo zkoupí celou fabriku/patro.
Jasny... my na nich jeste aspon delali.
Jinak jsem omezenej 16A jisticem a tak 3m na sirku
Jinak jsem omezenej 16A jisticem a tak 3m na sirku

ono najdu sa na priemyslovkach dobre masiny lebo oni na tom nerobia...akurat sem tam pozeraju na majstra a ten im ukazuje co a jako...ale na ucnovkach sa na tom roby den co den
-> vaovec: No tak o skole ani nemluv. To si pamatuju, co jsme meli na stredni 

ja mam sustruh asi tak 40 rocny aj viac...je to predchodca osemnastky ...a robym na tom v pohode uplne vsetko...a dost velke presnosti...bubon ti tam vojde no zalezi ake si tam das sklucovadlo a ake pakne...no potrebujes aj rozne pripravky a meradla a podobne...najlepsie je kupovat od sukromnika bo to co sa vyradzuje s fabrik to su vylagrovane nepresne vyvaklane hnusoby...a zo škol ani nehovorim....