skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Barkas B1000
prohledat
57 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 27.12.2009 do 24.07.2013, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: tak se s ním někdy ukaž, třeba do řeky a nebo do Havířova trefíš www.vtkbohumin.net/ 

Tak co? komu to ještě z vás doma jezdí...? U nás pořád maká dříč. 

-> Martin: nedavno jsem na tvoji barunu koukal ve skole, nejdriv sem si rikal kterej magor tam parkuje s avii a pak se poradne podival a ona tadle strojovna :-D pekny to mas..
-> Martin: Sehnat motor z okruhové A2
-> petr s: Trabant má motor téměř sériový, úprava dle Šlehofera něco kolem 30 koníků. Ale na novou sezónu jsou připravené 2 upravené motory, jeden seskládáaný z použitých dílů (bývalý krosák), od kterého netuším co čekat a druhý poskládaný nový, který by měl fungovat. Problém upravených motorů ale je, že moc dlouho nevydrží a nikdo nedokáže předem říct jak to pojede a jak dlouho...
-> petr s: to je subaru

-> Martin: To chce označení TIR
Ještě jedna fotka té "velké". Pro zajímavost, prázdné to váží 2t, kola z Volhy 15", čerstvě po generálce rámu, který bývá dost často u těchto vozů na prach. Více na www.trabime.cz/trabi.php?
id=3&a...
-> Martin: A co ten trabant kolik má koníků?
-> su.tech: Toto jsou moji 2 broučkové. Ta menší je klasika 2takt, jede to rychleji - klidně uhání po dálnici 100 Km/h, ale jsou horší rozjezdy. Ve velký je 1.6ka Žigul, max. rychlost tak 80-90 ale zase to jede jako tank a rozjezdy v pohodě. Obojí spotřeba tak 15l.
-> Bery: Hm, tak to je úplná pecka...

-> su.tech: B stačí,což je super,nepotřebuješ dělat žádný papíry extra, pokud máš osobák
-> Bery: Jo tak to tak s rozumem odpovídá... občas se to hodí ta tvoje odtahovka ne? - jak je to k tomu s papírama? - Musíš mít "C"?
-> su.tech: 110 z mohelničáku s naloženým rapidem-moje maximálka...ale jinak mi to taky frčí 90 v poho.bavil jsem se o průměrný rychlosti
-> petr s: Ta souprava je fakt suprová!

-> Bery: No záleží... ten náš jezdí i 90, ale to už mu trochu luftuju pérka a to moc nedělám. Běžně tak 70 což na normální provoz zcela postačuje, ale na dálnici se to fakt moc nehodí...
Ale jinak mínus 20 a cvakneš po startéru a brum, brum...
Ta spotřeba odpovídá... trochu to žere... my máme 2takt ale zajímalo by mě jak je na tom ten 4takt... měl jsem domluvený motor 4takt z Wartburga, ale převodovka na Barkasa 4t je jiná než 2t... tak jsme to nechali tak jak má být... 2t...

škoda toho motoru.Když do toho cpali potom golfácký motory-to by byl pochoďák- takhle na to hodim nářadí,rapida a když je pěkná silnice,jedete těch průměrných cca50km|h za těch 14l na 100 a to je do Běšin 5 hodin cesty...pak večeře,pivo a spát,protože toho má člověk plný zuby.jinak souhlas-je to dříč-materiál na barák,dřevo,traktor,známý
m auta-uveze cokoliv.A povinný ručení lidových 1470 na rok!!
-> Luky.: to nebol barkas ale prerobeny wartas, ta suprava bola n anejake sutaze, zavodak a jeho prepravne vozidlo
Někde jsem viděl fotku odtahovýho barkase, který měl místo budky půlku Wartbugra a byl na něm naloženej tovární rallyovej Warťas ve stejných barvách. To byla taky supr souprava
-> Matt-110Rten druhej: Zkusíme to zítra - odeslat ten katalog ND - jinak našel jsem ještě jednu - je to výržez z jiné fotky - ale vidět trochu je Barkas a za ním Škoda, které by snad někdy při troše dobré vůle, financích a vhodnému místu mohl dělat Servisní vůz...

-> Matt-110Rten druhej: Tak mi odešel jen link na rajče - tam najdeš dílenskou příručku, ale pdf-ko s tím katalogem ND mi ten e-mail sežrat nechce... dej pak vědět, že jsi si to z toho rajčete stáhl - pak to smažu. Díkes.
Alespoň vím kam pro rady jestli si taky pořídím jednoho z nich
Ale bohužel to nebude dřív něž se zapojím do pracovního procesu, pač sem zatím chudej studentik

Ale bohužel to nebude dřív něž se zapojím do pracovního procesu, pač sem zatím chudej studentik

-> Matt-110Rten druhej: Bohužel... moc ho nefotím. Navíc když jsme to skládali tak mě to ani nenapadlo a fotky co mám tak jsou asi na jiném disku, protože tady na tom už víc není... jo a je to už nějaký pátek používané auto ke stavbám, takže prach, špína. Ale jak jsme ho složili tak dutinky, spodek - všechno vystříkané a ponatírané - nekorodujeme...
už ti posílám do toho mejlu katalog ND a ještě tu dílenskou...

-> su.tech: tak to gratuluju , máš víc fotek toho vašeho?

-> Karlos (WIO46): Heh... poslední verze měli mimo 4taktního motoru i posuvné dveře a jiné blbosti...

-> su.tech: za všechnu dokumentaci by jsem byl vděčnej 

-> HavajskejBubeník:
-> Matt-110Rten druhej:
Za otcem se občas někdo dojde zeptat. Dva tam chodí aspoň jednou, dvakrát do roka. Ten jeden má krasavce - fakt luxusního, do detailu zrenovovaného, ten druhý je jen překupník - tomu jsem ho kdysi před léty vyfoukl já osobně. Když jsme tam s otcem dojeli a on ho viděl tak se nebylo o čem bavit... poskládali jsme ho totiž z úplně nových dílů co si pán zakoupil ještě kdysi za ČSSR, ale jaksi to nikdy nesložil...

-> Matt-110Rten druhej:
Za otcem se občas někdo dojde zeptat. Dva tam chodí aspoň jednou, dvakrát do roka. Ten jeden má krasavce - fakt luxusního, do detailu zrenovovaného, ten druhý je jen překupník - tomu jsem ho kdysi před léty vyfoukl já osobně. Když jsme tam s otcem dojeli a on ho viděl tak se nebylo o čem bavit... poskládali jsme ho totiž z úplně nových dílů co si pán zakoupil ještě kdysi za ČSSR, ale jaksi to nikdy nesložil...

To jsem ani nevěděl že Barkase dělali tak dlouho že tam dávali i ty OHCčka co do Trabiho a Wartburga.

Takovýhleho měl děda pak ho vyměnil za 1203 , škoda že ani jedno nam nezustalo 

Co si budem povídat, taky se mi líbil 
Jen za 4500 EURO (mobile.de)

Jen za 4500 EURO (mobile.de)
-> Matt-110Rten druhej: Jo jo tyhle verze jsou v knize co jsem kdysi sehnal otci k tomuhle autu... pokud by někdo potřeboval mám i něco nascanováno - dílenskou příručku tuším...
Časem se to posbíralo i katalog ND by se našel v e-podobě...

-> Matt-110Rten druhej 27.12.09 02:06:21: Tyo to je mazec:-D Taková souprava:-D
-> HavajskejBubeník: Tak pokud zbohatnu, zakoupím garáž tak by mi i mohl zůstat - nějaká nová plechařina k němu je a otec ho moc nerasuje... tak snad možná... někdy...
Podařilo se mi sehnat nové hliníkové poklice, masku, znak, ty jsou schované a možná, možná, možná... někdy...

Toho už sem tu možná zahlíd když byla řeč že s ním někdo sváží vše možné, jinač pěknej.

-> HavajskejBubeník: My ho máme dodnes... a pořád maká...

Sousedovy stojí u baraku odtahovka barkas v trochu pošroumaném stavu, sem zvědavej na výsledek až bude po rekonstrukci 

Ani už nevím odkud tyhle obrázky mám, každopádně na to, jak občas na tohohle dříče slyším pomluvy je to neskutečné vozidlo, které dokáže víc, než se od něj očekává...
Doufám, že se vám aspoň trochu připomene...