skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zvaracka
-> andrej,andrejovic: Viděl bych to zase v trafu. Protože trafo je bez zmáčknutýho spínače bez napětí a spíná se až stykačem. Chce to rozdělat a změřit kde je problém.
Nazdar chlapy mam zvaračku Powermat 185 no začala nejako štrajkovať, ked ju zapnem v pohode funguje ale jak idem zvarat stlačim spinac a vtedy mii vyhodi istič. Na zvaračke už bolo v minulosti menené trafo a funguje len na 230V. Neviete kde by mohol byť problem?
omi, kuhtrieb a migo co jsem tak četl na svarforu, jsou ve svý podstatě jedna a ta samá svářečka v jiným obalu, ale sro domácí žvýkání jsou prej absolutně nejlepší... Stopro se vyhýbat bau apod krámům.... A modrý einhelly prej taky strašný krámy...
-> Ultim: ETP v nabídce neměl. :o)
-> alpin: Jak rika kolega Fen. GUDE je spis takova OBI/Hornbach/Baumax znacka.
-> Fén: Se divim, ze jsi mu nedoporucil ETP, kdyz to mas vlastne jen pres ulici
-> Fén: Se divim, ze jsi mu nedoporucil ETP, kdyz to mas vlastne jen pres ulici

-> alpin: V ruce jsem neměl ani jednu, ale volil bych Kühtreiber.
-> HavajskejBubeník: Jo takhle. Tak to jo.
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Znáš přísloví když chceš mít hov*o tak to pujč?
Tak to byl muj případ, jeden nejmenovanej klempíř s tím svařel asi dural bo co to bylo, zkratoval hubici a vyčudil mi diodový usměrnovač, proto mam zkušenosti ze servisem
Znáš přísloví když chceš mít hov*o tak to pujč?
Tak to byl muj případ, jeden nejmenovanej klempíř s tím svařel asi dural bo co to bylo, zkratoval hubici a vyčudil mi diodový usměrnovač, proto mam zkušenosti ze servisem

-> HavajskejBubeník: Servis? Tys s ni mel problem?
A v práci prskám na šejefa s timhle mrňousem což je další v poho dělník, hlavně tam kde chybí 400V
svarecskepotreby.cz/etp-c ompact-154mini.html
S ním se mi prská líp než s tím mojím, ale to bude tím že v práci jedu na směsku AR s CO.
V práci stím vařím všechno od kaslí až po šáska na návěsech, takže bych se toho nebál

svarecskepotreby.cz/etp-c ompact-154mini.html
S ním se mi prská líp než s tím mojím, ale to bude tím že v práci jedu na směsku AR s CO.
V práci stím vařím všechno od kaslí až po šáska na návěsech, takže bych se toho nebál

Doma prskám tímhle,
svareciagregaty.cz/agrega -ty-mig-mag-iskravar/.../p rod_140.html
myslím si že je to takový kompromis do 15papoušků.
Už to svařilo garažový vrata, 3 dveře ve sklepě, branku na slepice, kotel na dílnu z trubek a nejaký to auto už od toho taky chytlo :)
Jinak vařim s CO (předělaný hasičáky) Hasičák 600, Předělání 100, náplň 200
Co se týče servisu no problema, chlapci jsou rychlí a cenově přijatelní.

svareciagregaty.cz/agrega -ty-mig-mag-iskravar/.../p rod_140.html
myslím si že je to takový kompromis do 15papoušků.
Už to svařilo garažový vrata, 3 dveře ve sklepě, branku na slepice, kotel na dílnu z trubek a nejaký to auto už od toho taky chytlo :)
Jinak vařim s CO (předělaný hasičáky) Hasičák 600, Předělání 100, náplň 200
Co se týče servisu no problema, chlapci jsou rychlí a cenově přijatelní.

Většina firem to odmítá, ale jde o ochotu a známosti.
-> baal: Pokud to hodláš mít jenom pro domácí žvýkání, tak tam stačí Ar 4,6 a ten u nás stojí kolem 4.000,- Kč (160,- €). Ale i tak bych raději doporučil COčko, protože to je jako by si dával do neupraveného motoru 110 oktanový benzín. Téměř žádná muzika za hodně peněz.
-> baal: Pokud to hodláš mít jenom pro domácí žvýkání, tak tam stačí Ar 4,6 a ten u nás stojí kolem 4.000,- Kč (160,- €). Ale i tak bych raději doporučil COčko, protože to je jako by si dával do neupraveného motoru 110 oktanový benzín. Téměř žádná muzika za hodně peněz.
-> Fén: co viem tak ta flasa ma pol roka co bol kupena z obchodu este som nesledoval ze ci ma reviziu . a hlavne ani som neskumal ci mi to naplnia kde predavaju technicke plyny .
-> baal: ja som dal za naplnenie 200e
-> baal: a naplní ti to, když máš svoji flašku?
-> baal: A má platnou revizi?
origi flasu na ergon mam doma uz len ju naplnit ... a cena velmi neviem kolko je ale co som videl tak okolo 150e za flasu .
-> Fén: ten pronájem je právě nejhorší..
-> baal: A pronájem flašky do toho počítáš taky? To není jak u CO2, kde stačí kdejaký hasičák.
-> Tommyk: myslim ze mne by jedna flasa 50 litrova ci aka to je velka ako sa na autogen pouzivaju vydrzala aj rok mozno aj viacej .
Fén 06.01.12 18:20:13 napsal:
→ baal: Když ti nebude vadit cena Argonu. Ten byl v pánovi prstenů, že?
→ baal: Když ti nebude vadit cena Argonu. Ten byl v pánovi prstenů, že?

Taky bych potřeboval poradi jaké značky a typy CO2 svářeček máte ověřené potřebuju nejspíš nějakou ojetinu,nové bych musel koupit nějaké levné a to se bojím že nevydrží.Cena použitých bývá tak 5000
-> baal: TIG je super, ale drahej plyn
-> baal: Když ti nebude vadit cena Argonu.
vytiahnem jedneho kostlivca . co si myslite o TIG metode zvarania ? dost uvazujem o tom zatial nemam ziadnu inu zvaracku a nezvaral som ale chcem pre take domace zvaranie nieco take planujem aj kurz zvaraci . jedna sa o tom ze kukam po tomto stroji : www.abatek.sk/abatek/.../
64-Invertorova-zvaracka-KI
Tin-1700-HF je tam moznost zvatanie TIG a aj klasickou elektrodou co by mi bolo velmi vhod . chcem zvarat metodou tig rozne plechy ci uz obcas auta alebo motorky kedze sa kus venujem renovovaniu motoriek a hlavne preto lebo sa mi zda byt tento tig horak jemnejsi a presnejsi ako klasicke CO-ckove horaky a hlavne v USA ked su rozne filmy a restavruju auta tak stale vidim tie TIG horaky . viete mi v tomto poradit co bude pre mna lepsie ? nechcem mat kazdu zvaracku na nieco ine ale najlepsie takyto malicky invertor a ktomu flasu z plynom . dakujem za rady
-> Palic: Na výstupu má AC/DC nebo jenom DC.
jo a zapomenl jsem ze se sni da varit 3mm material (at uz zelezo, nerez, nebo hlinik), upgrade na hlinik vyjde 1200,- (jinej bovden, jiny trysky na drat a jina kladka, drat) a pak uz jen bomba s argonem, jinak nerez muze variz hned, pokud dam jinej drat a pouziju CO+Argon...... :))) za ty prachy neber to....... jediny co nema je automaticky bodovani.......
Máme od ledna Cočko s bombou, 5kg drátu, kuklou a ventilem za asi 12 000,-
-> Sita: jo jo, není nad samostmívací i když u cočka je to trochu luxus :o)
jsem videl v inzeratu cocko za 9500 ale jakej typ a rok to uz nevim
vsufy = vsudy ;-|
svarecka ALF190 + stmivaci helma trafilux. tim svaruju ja. podle me maximalni luxus. celkova cena se vsim vsufy ale delala cca 35tis pred dvema roky...
jééé aj ja chcem (zváračku aj zaváračku)

Až něco zavaříš, tak nám dáš doufám ochutnat. Nejraději mám zavařené marhuľe a švesky. 

ja mam obyc hoby COcko za cca 6tis a svaruje se s nim sqele;-)
ja jsem v cervenci koupil svarekku ESAB LKA150 byla zrovna v akci dal jsem za fse dohromady 15,5tKC, svarecka, drat, kukla (obyc) sklado kukly, redukcni ventil na CO+Argon, nahradni trisky na pistoli, a dalsi serepeticky........... vari se stim jedna basen (kamos ji ma cca 2 roky a proto jsem ji vzal, znam i vnitrek takze neni problem) za ty dva roky mu odeslo rele ktere spina stavu do trafa....... oprava strala cenu relatka (12V/30A) cca 50Kc................
-> DOOlittle: priplacnes li ho tam poradne tak vydrzi neboj

a nevylame sa casom to hovno ked ho tam zavarim>?
-> DOOlittle: kamarade kup si ceocko a muzes varit do aleluja...
alektrikou zavaris na aute pekny hovno :-)
alektrikou zavaris na aute pekny hovno :-)
Budto mají přístup ke kvalitnímu dílenskému vybavení někoho jiného,nebo maj cočko svoje ať už laciné nebo dražší stroje autogénem už asi nedělá nikdo.
tak a cim si tu chalani potom zvaraju auta? Ked teda myslime zvaranie oblukom
Obyč trafo cca.1500,-Kč,ale pokud nejsi kouzelník nebo machr tak elektrodama 0,5plech nezavaříš.Bodovat plechy se s tím daj,na většinu prací okolo domu stačí ideální drát 2mm.
MIG-MAG cočko kvalitní né moc silný asi tak dvacet tisíc.
MIG-MAG cočko kvalitní né moc silný asi tak dvacet tisíc.
Masina

jako žena, nebo stroj?
kolko moze stat nejaka lacna zvaracka?