Problemy s Apollo

prohledat
55 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 20.02.2010 do 01.03.2010, založil/a Peťo_120gL_NZ-sk

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Zastavil:Peťo_120gL_NZ-sk

řadit dle data
15:19:43
01.03.2010
MATTESS
-> Jirik_Tuňák: no potěš71

Závaží jedině tak 47 :
zvětšit Problemy s Apollo - obrázek od MATTESS vložen 01.03.2010 15:19:43
15:12:22
01.03.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): no potom som to dal urobiť do takeho mini-pneuservisu, kt mi odporučili aj viacerý. Poľovnícka ulica v NZ. Ešte ti neviem povedať ako spravil moje disky, ale je tomu 5 dní a su zatial v pohode, ale počkam take 2 týždne a potom skontrolujem tlak...ale povedal by osm že pracuje poctivo, pekne mi obrusil všetky patky a necistoty z diskov a aj ich umyl...jedine ma mrzí že aby som nezaplatil za vyváženie ešte viac (teraz osm platil 16 €) tak mi dal menej závaži ale zas na vonkajšiu stranu kolesa, takže to tam trocha špatí...iba to je mi ľúto
15:12:05
01.03.2010
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> MATTESS: Kolegyně to má i na BMW. Hnus flus.

Jinak ventilky dávám nový vždycky, nevyplatí se pak přehazovat gumu kvůli vadnýmu ventilku. Zvlášť u starších kol se s ventilkem blbě hne a je lepší ho hned vyměnit, páč to pak někde utíká apod.
upraveno 1x, naposled 01.03.2010 15:12:29
13:18:20
01.03.2010
MATTESS
-> Jirik_Tuňák: ono těch origo hliníků na nových autech s naklepávacím závaží je poměrně dost. To je věc, co nesnáším
13:05:50
01.03.2010
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> MATTESS: Taky dobrý viď ? Ty naklepnutý závaží na alu.

Ono i Škodovka dávala hodně na originál hliníky ty závažíčka s klipsem. To je pak po převážení ojebanej celej disk. A ponechání starejch ventilků je jenom třešnička na dortíčku. Kola se nepřezouvaj každej tejden, aby se šetřilo na ventilku.

Já nevím, jestli ty když chceš kvalitně nazout kola a pokud monžo je neojebat, tak jestli pojedeš k Frantovi do garáže se svařeným zouvákem a vyvažovačkou na kliku, nebo do pořádnýho pneuservisu, kde sice zaplatíš něco navíc, ale máš aspoň jakous takous záruku kvality. Jsem rád, že tohle nemusím řešit a nechám si přezout kola u kluků v práci.
12:01:26
01.03.2010
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Peťo_120gL_NZ-sk: A kde ti to potom spravili poriadne? Budem v sobotu potrebovat par veci s kolesami porobit na Xsare, tak sa pytam, ze kde robia kvalitne
11:22:57
27.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
takže ako sa dalo čakať...k.k.tizmus niektorých ľudí nepozná hraníc, a v konečnom dôsledku som na to doplatil ja a iba prezutie a vyváženie kolies ma už stálo 50 €, z servise kde mi to dojebali samozrejme všetko popierali a vyvracali, vedúci sa mi vyhýbal, ked som mu volal povedal že je na dovolenke aj ked som ho 5 min pred tým videl isť dovnutra. V druhom pneuservise mi povedali že dokonca aj tie ventily kt boli menené neboli menené za nové...čo je už podľa mna dosť sila. Ešte lepšie je že pneumatiky boli obúvané s vedomím že su pätky diskov nečisté, teda určite spustia... a pri mojej otázke : "tak prečo ste ma na to neupozornili?" bola odpoved hodná génia a to: "nepýtali ste sa a nepovedali ste že ich treba vyčistiť iba to že obujte mi pneu...." U mňa týmto pádom títo hajzli z považskej ul skončili lebo su to obyčajný pojebaný klamari a čuraci, kt. fušuju staré autá... 0 bodov
08:00:28
23.02.2010
Jozka
-> MATTESS: Já gumařovi zásadně stojím za pr.. a jeho postup koriguju.. Takže v jedný sadě jsem na dvě kola nechal dát naklepávací - když jsem viděl, jakej pás lepících závaží se chystal dát dovnitř.. holt Metazy s dušema, ale nijak jim to neuškodilo ani esteticky, ani funkčně.

-> Peťo_120gL_NZ-sk: Tak oni některý by nejradši, aby sis u nich koupil všechno nový, disky i pneu, nechal obout a vyvážit a pak teprve jseš pro ně Pan Zákazník.. To jsem jezdil k jednomu u nás, ochota, pohoda, pak zpychli, začli mít nějaký náznaky typu "Co to je? - To je snad kolo na embéčko!" Tak už k nim nejezdím.
22:48:11
22.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): ano v NZ zatial nebudem menovať...nie som doma aby som to tam riešil, ale celkovo sa mi vobec nepáči pristup vacsiny machanikov...oni si myslia že ked na to maju učnovku su frajeri a všetko vedia lepšie...neni to vždy tak...

-> MATTESS: no samozrejme už naklepavačky nepojdu...ale cca mám vyriešené zaital iba 2 / 3 miest uniku vzduchu...teda ak vymením ventily a nebudu závažia....ale mne to unikalo (síce najmenej) aj len tak po obvode...snad sa to odstrani očistením..odmastením...
upraveno 1x, naposled 22.02.2010 22:48:27
22:19:10
22.02.2010
MATTESS
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): bych mu urazil pracky rvát mi na hliník naklepávací závaží. Je to prasečina a ještě to blbě vypadá
22:11:53
22.02.2010
-> MATTESS: Ja mam na kopretinach tiez naklepavacie a pohoda.... ale ja to mam s dusou, bo disky boli dost vyzrate zvnutra....
22:10:56
22.02.2010
-> Peťo_120gL_NZ-sk: a v ktorom servise si bol? niekde v NZ? ja mam celkom dobru skusenost s pneuservisom vo Dvoroch, oproti benzinke
17:06:02
22.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): dík za radu ale to nejde....mal som to bez bloku....ach keby som len tušil ako toto dopadne určite by som tých 19% obetoval 10
17:05:10
22.02.2010
MATTESS
-> Peťo_120gL_NZ-sk: na hliníky naklepávací závaží? Fuj. Když jsem nazouval apolla, radši jsem jel za kamarádem 50km, aby to udělal pořádně a nepoškrábal je
17:01:44
22.02.2010
-> Peťo_120gL_NZ-sk: Slovenska obchodna inspekcia..... v ktorom servise si to bol?
16:46:43
22.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> Kuladmin: Kamarat takto ti poviem....dnes sme im tam volali že je to sfušované a oni normálne na nas vybehli že čo si to my dovolujeme tvrdiť. Obyčajný hajzli su to....vinu komplet zvalili na kolesa a zas čo ma najviac nasralo pohrdali celou skodovkou HAJZLI, šak mi to unika okolo naklepnuteho závažia. proste to celé odjebali a teraz odmietaju aj akukolvek diskusiu....fakt by najlepšie bolo nech mi to vyzuju, ja si to zoberiem domov a predpripravím...len neviem ešte aky by bol najvhodnejšie ten spray na ALU disky...a nezaplatim im nič viac ako ventilky nove...kt idiot mal automaticky vymeniť, alebo sa aspon spýtať či ma nechať staré.

-> Jozka: nechápem čo oni maju s našimi apollami, a myslia si že su to SHITY, to je blbosť. JA som si nedoniesol veci na kolesa (pneu disky pukličky) z celeho západneho slovenska aby mi to niaky idiot s učnovkou ofrflal (ako napr. ked osadzal pukličky sa ma opýtal : " a tieto blbosti sa tam ako dávaju") povedal som mu a keket to aj tak dal naopak 3 Mna by ešte zaujimalo aku hodnotu si on predstavuje že tie apollá maju...??? 8
08:09:19
22.02.2010
Jozka
-> Kuladmin: To s těma dušema jsem slyšel už mockrát - asi jsem vyjímka, ale mám duše pod Kléberama (taky zevnitř žebrovanejma) na Metazech a žádnej problém se nekoná a už asi konat nebude..

-> Peťo_120gL_NZ-sk: Až ti chybu napraví, tak jim nakopej pr.. Kde je jakej rozdíl mezi apollem a současným hliníkem? Buď to udělám pořádně, nebo se mi to hnusí a pak tu práci odmítnu.. U nás se na 30ti letý kola některý gumaři taky moc radostně netvářej, ale když se jim plocha pod patku nezdá, tak kolo prostě neobujou a hotovo..
21:57:43
21.02.2010
Kuladmin
Ona se tam ta duse da dat ale je to na chvilku (delalo se to hlavne drive kdyz treba clovek blbe pich a vzorek jeste sel tak se do toho davaly duse na dojeti pneu). Ale pak z te duse byl ,,papir,,. Neni na to ten povrch delany.

Bych zajel do toho servisu a domluvil se tam snima ze to utika a co s tim proste reklamace s tim ze at ti to sundaji ty si to cely ocistit utras ventilky i tam to ocistis a pak ze jim to privezes zpet na nandani novych ventilku (ty si zaplatis) a opetovna nasazeni a vyvazeni.
21:24:54
21.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> MATTESS: dík...fakt som nevedel že by to bol problem tam dať pre vacsiu istotu tu dušu....no skusi sa to odznova urobiť na očistený disk a uvidime. dufam že sa to podari...a už budu tesniť
20:51:27
21.02.2010
MATTESS
-> Peťo_120gL_NZ-sk: se podívej na bezdušovky zevnitř - jsou tam po obvodu takové výstupky a ty oddělají duši. Na apollech mam bezdušovky (jak jinak) a tlak drží jako nový disky
20:19:34
21.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> Kuladmin: ty gumy sou naprosto nové 4 A to je problem ked to bezdušovej pneumatiky dám aj dušu? ten od koho som to kupoval na nich mal taktiež Tubeless pneu a tu dušu tam mal...
19:38:59
21.02.2010
Kuladmin
-> Peťo_120gL_NZ-sk: Tak se nediv az se ti casem ta duse uvnitr prodre 4 Je to nesmysl. Vymen ventilky -cely, vse ocisti a pokud nejsou ty gumy v patce poskozene tak musi tesnit naprosto bezproblemu.
17:53:21
21.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> Kuladmin: ano mám bezdušove ale asi tam radšej predsa len tie duše dám...aj ked bude už koleso poriadne pripravene a všetko...pre 200% istotu ..šak čo ked sa to znova stane a 3x robiť jedno koleso to je už na mna moc
17:50:22
21.02.2010
Kuladmin
-> Peťo_120gL_NZ-sk: No jelikoz predpokladam ze mas bezdusovy pneumatiky tak zas bezdusi musi to tesnit a pokud ne je zas neco blbe. I na obyc 120 plechace jde nazout bezdusak a tesni to i se zavazickama.
17:17:15
21.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> Hřib: dakujem pekne za radu. rozumieš sa tomu...konečne počujem niečo konkretne čo treba skusiť nie že ponor to do vody...šak to je absolutne jasne...a ešte jedna vec čo myslíš? dam ich vyzuť a poriadne si ich očistím. mám potom risknut zase bez duši alebo to nechať už s dušou nahodiť? kolesá netesnili na týchto miestach: ventil (vymeniť) obvod (nečistoty vyčistiť) a okolo zacvakávacích závaží (očistiť, príp.nalepovacie)
14:23:03
21.02.2010
Hřib
-> Peťo_120gL_NZ-sk: naklepávací závaží na hliníky mají delší perka a pokud nejsou čisté patky, tak to perko něco před sebou shrne a pak to netěsní, proto radši lepené, ale aby se zase neodlepily i s barvou. Když si je necháš obout a bude zima, dej ty kola někam do tepla a nebo závaží nahřej fénem nebo horkovzduškou a pořádně přitlač (mechanici: však co, jebat, jak přijede, že mu to třepe a ztratil zavaží, tak ma stare mrchy disky a co by po nás chtěl...)
13:06:06
21.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
ano maju ale videl som velakrat aj taketo na nich...dokonca aj ked som ich kupoval boli na nich take závažia a pneu bola tvrdá...podla mna zle očistil patku disku...čo je podla mna ich povinnost a nie moja...šak ja som na tom mal stare pneu takže som zmohol hov....ale s tým pristupom sa to dalo čakať ani ventily mi nevymenil nič...odsrali to...a jak som tam započul niake tie rozhovory ich už taketo auta nezaujimaju, ale ked opravuju niaku octaviu tak tam si vypytaju za opravu 100-200 € ako nič...nie za skodovku par korun...
12:54:51
21.02.2010
steyr
-> Peťo_120gL_NZ-sk: nacvakane zavazia ?? ako na plechovych diskoch ? sak na hliniky sa maju nalepovat4
12:05:04
21.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
najlepšie asi bude že ked ich im tam zoberiem späť nechám disky znova vyzuť a potrápiť...zoberiem si ich domov a prípravu na nové pneu si spravím pekne sám a poctivo...tak ako radí Hřib...ale ked to koleso pusta aj okolo zacvakávacich závaži..neviem či to pomôže...Mna hlavne mrzí ten stratený čas opotrebovanie uplne nových pneumatik neustalym nafukovaním a vyfukovaním...puklicky sa mi poničili, disky prezuvanim trpia...zbytočne vyhodene peniaze..
11:55:57
21.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> Hřib: no konečne kvalitna rada....od niekoho kto sa tomu rozumie...dnes som dal kolesa do vody a oni pustali hlavne okolo tých nacvakavacích závaží + po obvode niekde...a k tomu PS: neboj sa nezajzdím na apollách v zime. Auto bolo celú zimu v garaži, len bolo chvilu pekne...tak som to nechal prezuť a po par dnoch spať do garaže. Nikdy by som nezajdil s hlinikmi s letnými pneu v zime...to ta už ako mohlo napadnut 8 . No proste to pri prezuvaní odsral a jebal na to to niako očistiť.
22:04:54
20.02.2010
palinator
Zrovna včera mi můj dvorní mechanik pověděl, že jak se na ventilky šáhne, musej se vyměnit - ať fungovaly nebo nefungovaly, byly nový nebo starý, prostě vyměnit.
21:23:59
20.02.2010
Hřib
-> Peťo_120gL_NZ-sk: hoď auto na plecháče (pokud máš), kola nech sezout, když máš nové gumy, pak z disků uřež bezdušové ventily a plošky pod ventily očisti na čistý hliník nebo barvu (zevnitř) a taky pořádně očisti hlavně patky disků, kde doléhají patky pneu, pořádně očisti ty patky acetonem - nitroředidlo - od zbytků montážní pasty a nebo přilepených zbytků gumy a různých "utěsňovačů" patek. Pokud po očištění najdeš oxidaci hliníku, tak ji odstraň na hliník ocel.kartáčem nebo šmirglem a pak hlavně obě patky a místo pod ventilem stříkni jakýmkoli sprayem na kola - před stříknutím radši taky odmasti. Nové bezd. ventily stojí 20,- kus a vždy při nových gumách (pokud to není po půl roce) se je vyplatí vyměnit.

Co se týká nalepovacích závaží, tak je dobré je před přezutím je v klidu sundat tupým nožem a odstranit zbytky pásky a lepidla - nikde v servise se ti s tím nebudou srát a pak tam nedrží nové. Pokud v místě lepení závaží máš zoxidovaný nebo hrbolatý hliník, tak taky šmirgl a spray. Pak není boha, abys měl problém...

P.S: jestli jezdíš v zimě s apolly v soli a v tomto počasí na MP12 tak to se teda nedivím ničemu 8
20:22:17
20.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
vobec necakam že mi urobite diagnozu na dialku ani nič....a tiež tu nič neriešim ...kolesa pojdu pod vodu....zajtra. Iba som chcel zistiť či náhodou niekto nemal podobny problem a v čom to nakoniec bolo....pravdepodobne sa pri prezuvani niak dojebali ventily, aj ked predtým tesnili...uvidím ... no pojde to na reklamaciu... koniec
20:17:49
20.02.2010
Mil@n
-> Peťo_120gL_NZ-sk: tady to ale nevyřešíš...4
20:16:47
20.02.2010
peti
-> james.bond: pravdepodobne caka ze mu niekto povie, ze kde presne mu to pusta a preco 8
20:13:59
20.02.2010
james.bond
-> Peťo_120gL_NZ-sk: boha jeho nechapu co tady porad resis, proste to hod do vody a uvidis ne. kdyz ti to bude utikat ventilkem tak duvod je ten ze ventilek je v pr...
20:11:28
20.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
nie príčinu .... dôvod
20:06:29
20.02.2010
peti
-> Peťo_120gL_NZ-sk: ako chces zistinu pricinu skor ak to neponoris do vody, tam zistis ze kde to unika potom mozes hladat pricinu
20:05:29
20.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
šak samozrejme že to ponorím a zistim kde a ako to uniká ale najprv chcem zistiť príčinu prečo to uniká ak je disk ok a pneu nova ... ventilky sice stare ale so starými pneu držali
19:57:40
20.02.2010
peti
-> Peťo_120gL_NZ-sk: sak jasne ze teraz chod tam isto na reklamciu, som to myslel do buducna sa tomu vyhnut4
19:56:59
20.02.2010
petr s
-> Peťo_120gL_NZ-sk: Tak to dej do vody kde to uchází Je to tak těžké?
19:54:53
20.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
a je možne že ked vymením iba tu maličku vložku vo ventile , kt sa da vysrobovať druhou stranou klobúčika že to prestane púšťať?
19:52:33
20.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
-> peti: ty vole ale mna ten pristup zarazil ... nikdy sme tu nemali problem s opravami a tak...ale teraz to robil iný nie náš známy....a ked som si za to zaplatil (20€) tak prečo mám ja teraz chodiť inam a platiť zase....ešte v ten den som bral male dievčatko po operácií očí domov z nemocnice. vdaka bohu že sa nam niečo nestalo po ceste...
19:46:11
20.02.2010
peti
-> Peťo_120gL_NZ-sk: skus nejaky iny pneuservis kde sa ktomu takto nestavaju , aj ja som problemy s jedným a teraz chodim inam tak vsetko pohode porobí a vobec sa nestzuje ze to skodovka
19:43:45
20.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
osobne si tiež myslím že to naschvál sfušovali ... šak sa mi odlepuju závažia a ten prístup .. pukličky hala-bala opačne drzý ton...typu šak čo je to len skodovka z toho my nezarobime....a tak

disky boli ok neboli ohnute ani nič ale aj tak požrali dosť závažia, ja neviem dnes ma skoro odfuklo takže davať pneu dole a ponárať neprichádzalo do uvahy. ventilky neviem prečo som im nepovedal nech daju nove vobec ma to nenapadlo ale so starými pneu držali a vobec nefučali a teraz mam tiež nove pneu tak ja neviem už.. som zúfalý je mi zle mam zaludocne záchvaty a nenormálne ma to serie !!!§
19:24:22
20.02.2010
outkast136 - zrušená registrace
-> Peťo_120gL_NZ-sk: vis proc to muze unikat? aby meli v pneuservisu co delat, tak vem kola a odnes jim je tam, na nejaky polivani vodou se vykasli, i kdyz zjistis ze ti to nekde uchazi budes muset do pneuservisu

a jestli dals na ty apolla stary ventilky jak pises tak si prave problem odhalil3
19:20:58
20.02.2010
MATTESS
-> Peťo_120gL_NZ-sk:

20.02.10 18:43:16
19:18:58
20.02.2010
darklord
a disky su na tom ako? hlavne teda diera na ventilok a patky kde drzi pneu?
19:12:55
20.02.2010
Peťo_120gL_NZ-sk
hej ale prečo môže unikať vzduch medzi diskom a pneumatikou? resp. aj medzi diskom a ventilkom? pneu boli nove a ventily stare...
18:50:29
20.02.2010
Kuladmin
Tak je nafoukni a polivej vodou z petky a uvidis kde ti utikaji bublinky ne?

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Zastavil:Peťo_120gL_NZ-sk

Extreme Tyres