skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Olej po milionte :(
prohledat
439 příspěvků (zobrazeno 214 až 263) od 30.05.2010 do 07.04.2017, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
kuci, asi mužu smíchat litrovku M7ADS4 se zbytkem M7ADS3 což? mám tu jednu novou tak at to vypotřebuju už konečně :)
Vdaka za rady uvidim ake budu cenny čakajú ma 3vymeni
-> Evž@: Spíš 15W40, pokud neví co tam bylo do teď a je to nějakej vylítanej motor.
-> MOLSO: dobry odkaz super tak ideme míľovými krokmi.-> Evž@: 

-> sramot : 10W-40
-> stepan: joj ja som to nemyslel v zlom aby si sa nehneval.viem kde ho mam kupit len neviem aky.stačilo napisat napr.10 w 880 alebo aky pouzivate vy ostatni do favo a vybavene.ale aj tak dakujem za rady
-> sramot : A ty nemáš ani google? lmgtfy.com/?q=olej+sko...
A ano, když se zeptáš, kde koupit rohlík, tak je správná odpověď v obchodě s potravinama, a ne konkrétní adresu nějakýho obchodu, kde mají rohlíky.
A ano, když se zeptáš, kde koupit rohlík, tak je správná odpověď v obchodě s potravinama, a ne konkrétní adresu nějakýho obchodu, kde mají rohlíky.
-> stepan: prosim ta tak ak vies tak mi napíš. Oznacenie. Si mi to napísal ako ked sa niekoho opýtam kde si to kupil a on mi povie v obchode.ale môžem. To pozriet aj v knizkach keby som nejake mal. Načo je tu potom toto fórum ked mam vsetko hľadať v knizkach ďakujem
-> MOLSO: Horst Fuchs?

-> sramot : tu mas vsetky pismenka vysvetlene www.fuchs.sk/e-shop/.../s
pecifikacie-motorovych-ole
jov
v navode na poiuzivanie / v dielenskej prirucke mas uvedene poziadavky na olej - tie by sa mali dodrzat. minimalne tie vykonnostne
v navode na poiuzivanie / v dielenskej prirucke mas uvedene poziadavky na olej - tie by sa mali dodrzat. minimalne tie vykonnostne
-> MOLSO: aha tak sme o krok blisie.kamo tie pismenka toho oznacenia mi nic nehovoria sory nemôžme vedieť vsetci všetko. Tak aky by oil by bol najvhodnejší pre moj pickup. Vďaka za radu
-> sramot : Doporučil bych stejnej olej jako doporučuje výrobce...
-> sramot : v aditívach. Ale rozdiely sú malé, aj tak väčšina olejov je univerzálna pre benzín aj pre kachle ....
problém bude skôr v tom, že ten olej je SAE 40 - takže taká redšia vazelína. Pod +10°C by som s tým asi ani neštartoval
problém bude skôr v tom, že ten olej je SAE 40 - takže taká redšia vazelína. Pod +10°C by som s tým asi ani neštartoval

Ok a co by ste odporucali.a vysvetlite mi prosim prečo alebo aky je rozdiel medzi olejom do naftové ho a benzinoveho motora
na dojazdenie cez leto .... kludne 

-> stepan:
A to ještě tejranýho.
-> sramot :
Použij to na nějaký pomocný mazání nebo to vyjeď v naftovým autě (ale jako palivo, ne mazivo)
A to ještě tejranýho.
-> sramot :
Použij to na nějaký pomocný mazání nebo to vyjeď v naftovým autě (ale jako palivo, ne mazivo)

-> sramot : To je tak do zetoru.
Chlapy mam doma zásobu oleju s oznacenim m6ad. Mozem to dat do favorita.alebo to ide len do naftovych motorov.?
-> suri: Mě spíš přijde, že je to něco, co nikdo nechce moc pokoušet, tak to všichni drží... osobně si spíš myslím, že spíš než o značku oleje jde o to, že všichni preventivně ten interval o něco zkrátili.
-> dragon_cb_cz 04.03.15 20:38:13: skeptický byť môžeš , sú to hold niekedy nepodložené skúsenosti , hlavne pri prevodových olejoch
-> suri: Nespekuluju, jen jsem trochu skeptickej k tomu mezi Saabisty tolik rozšířenému "když tam naleješ Castrol, zabiješ motor, jedině Mobil 1" a podobným řečem....
-> palinator 04.03.15 17:57:20: pri ostatných mojich nákladoch cena oleja nehrá rolu
-> suri:
U novějšího auta bych byl asi opatrnější, ale u Toleda mě to zas až tak mrzet nebude, kdyby náhodou něco. A ono ušetřit 800 Kč, to je skoro 600 km
U novějšího auta bych byl asi opatrnější, ale u Toleda mě to zas až tak mrzet nebude, kdyby náhodou něco. A ono ušetřit 800 Kč, to je skoro 600 km

ľudia zrátajte si koľko dáte za ten interval výmeny za poistky a benzín , špekulovať nad tromi korunami pri oleji je potom divné
-> dragon_cb_cz:
Dá se sehnat za cenu za kterou některý lidi kupujou 10W40, ale nemůžu potvrdit, že je to 100% origo. Leč od toho zdroje se zatím nic nezadřelo, rozvody nepotkaly, volnoběžky volnoběžkujou.
Dá se sehnat za cenu za kterou některý lidi kupujou 10W40, ale nemůžu potvrdit, že je to 100% origo. Leč od toho zdroje se zatím nic nezadřelo, rozvody nepotkaly, volnoběžky volnoběžkujou.
-> Jirik_Tuňák1983: Teď by tam měla být od prodejce (který to bude i dál servisovat) nová náplň a předpokládám, že je to ten Mobil 1... U 9-5 byl docela velkej průser s umírajícíma motorama právě na mazání, tak si nikdo moc netroufne jít proti proudu, ta GO není úplně levná... Ta náplň teda taky úplně ne, tuším, že tam patří 0W-40... ale co.
-> dragon_cb_cz 03.03.15 23:50:01: Co v tom máš za olej? U mě taky na fórech doporučují Mobil 1 a mám tam Valvoline, který je pro tyto motory doporučenej.
-> ozzman1000: Třeba Saabisti se taky zaklínaj, že do B235 by nemělo přijít nic jiného, než Mobil 1... ale taky si o tom myslím svoje.
-> suri: tak znám lidi, který by tenhle nájezd klidně stáhli na 1 olej a ještě by to tam dalších 30tisíc/rok nechali
ale to už jsme OFFtopic

ale to už jsme OFFtopic
-> Tommyk 03.03.15 21:30:06: na dve výmeny ročne mám Feliciu , tam ide GTX za 600 štvorlitrovka
-> suri: při mým plánovaným nájezdu 25-30tis km/rok tzn. výměna oleje ročně skoro 3x... (ale už docela uvažuju nad tím, že to stáhnu na dvě) je ten olej fakt zbytečně drahej. LIQUI MOLY můžu mít o 40% levněji 

-> Tommyk 03.03.15 20:56:54: Všetko je predražené , otázka je čo je lacné , ja idem prejsť na Mobil 1 0w40 New life tak som zvedavý
-> Tommyk: A-> Tommyk: Aha. To je přece fuk. Leju to do upraveného PDčka už 9tý rok. Vše původní, bez problému. A žádná drahota to není. Mnozí uvádí že je to jeden z lepších a nedrahých olejů
-> suri: Mě se to zdá taky předražený a rozhodně nejsem z těch, co potřebujou značku škoda i na trenýrkách.
Na 99% půjdu do toho Liqui Moly.
-> Petr98: Nevím jestli to tam jen nepíšou, ale tenhle olej v 5w40 nemá vw normu 505.01.
U 5W-30 psaná je.

-> Petr98: Nevím jestli to tam jen nepíšou, ale tenhle olej v 5w40 nemá vw normu 505.01.
U 5W-30 psaná je.
-> MVM 03.03.15 19:18:41: Samozrejme že je to marketing , ale proste ten vrch kvalitné a rýchle premazanie potrebuje ...
-> suri: To je obecně zažitá teorie podložená praxí těch,kterým se ta vačka přidřela. Ovšem z mýho okolí vím o minimálně dvou autech PD (Passat a Golf) oba mají už přes 200tis.km a 100% tam není 505.01 ani 504/507 ovšem max 10tis.km.. (Do svýhio PD dávám to co má přijít )- ale když vidím že zkousne kde co - tak si dělám vlastní názor na slavný VW normy 

Mobil Super 3000
-> ozzman1000 03.03.15 16:54:20: aj PD sú citlivé na kvalitnú 505.01 , teda ak nechceš meniť vačky
-> dragon_cb_cz:
62€ za kanister rozhodne nie je "pár kaček", keď oleje čo splňujú danú normu od renomovaných výrobcov (Total, Valvoline, Shell...) stoja polovicu. Jediné motory čo poznám, že boli špecificky citlivé na konkrétnu značku oleja (Selenia) boli twin sparky od A.R.
62€ za kanister rozhodne nie je "pár kaček", keď oleje čo splňujú danú normu od renomovaných výrobcov (Total, Valvoline, Shell...) stoja polovicu. Jediné motory čo poznám, že boli špecificky citlivé na konkrétnu značku oleja (Selenia) boli twin sparky od A.R.
-> ozzman1000: Jestli je ti líto zrovna za olej pár kaček dát, tak bacha abys tu GO brzo nepotřeboval...
-> ozzman1000: to asi nie ale lepsie ako polsky kastrol za 150 korun od lojzu z jzd
-> suri:
dobrá cena, vie to už za tie prachy spraviť po naliatí aj malú GO motora?
dobrá cena, vie to už za tie prachy spraviť po naliatí aj malú GO motora?

Hocičo čo má tú normu , Castrol Shell Fuchs , Total alebo hocičo známejšie čo plní 505.01 www.skoda-diely.sk/eshop/
g052167m4-originalne-motor
ovy-olej-5w-40.html záruka pravosti
-> MVM: jo, na ten jsem taky koukal a mam ho v záložkách 

-> Tommyk: Já jezdím ve FRS oil Liqui Moly Top Tec 4100 5W/40
Kluci jakou značku byste mi doporučili do PDčka? Norma 505.01, 5w40. Interval normálně 15.000km (osobně měním po 10ti).
Zatím jsem vždycky dával castrol turbo diesel fst, ale vzhledem k tomu jak každej straší s tím, že se to padělá, tak to radši nechci
Ikdyž podle fotek na netu jsem padělek nikdy neměl, ale čert ví, jsou tam focený jen 5w30ky...
Tak nevím no. A když jsem hledal, tak mi přijde že moc možností pro 505.01čku není...
Zatím jsem vždycky dával castrol turbo diesel fst, ale vzhledem k tomu jak každej straší s tím, že se to padělá, tak to radši nechci

Tak nevím no. A když jsem hledal, tak mi přijde že moc možností pro 505.01čku není...
-> m8rinek 21.10.14 19:22:08: Tak jasně ona ta "desítka" uplně stačí pokud venku nejsou mrazy přes dvacet, jen se můžou dýl ozývat hydroštely a celý to prostě trochu víc za studena víc trpí,pokud ovšem auto nestojí v garáži. Nevím jak dlouho tam kdo 10W lil ale pokud je to už dlouhodobý - jde u ní zůstat (z důvodů ceny) Ale prostě 5W promaže motor dřív a je vhodnější na zimu a krátký jízdy..
-> m8rinek: Mimochodem i Miller dela podstatne levnejsi oleje a ja je leju do spotrebaku vsude.
www.millersoils.cz/plne-s ynteticke-trident
V tridentu LL 5w30 co leju do octavky kupuju kolem 160/1L.
www.millersoils.cz/plne-s ynteticke-trident
V tridentu LL 5w30 co leju do octavky kupuju kolem 160/1L.
-> MVM: On tam je ten olej docela čerstvě (je na to faktura, na motoru vysačka a je fakt čistej), takže na něj asi něco málo najedu a pak ho vyměním a budu směřovat výměnu k té 5w40
-> m8rinek 21.10.14 19:03:01: Zvolil bych 5W/40. Jak jsme se bavilli třeba o Q8.. Ta 10W/40 je sice laciněší - ale pokud motor olej nežere,je pro studený starty a celkově pro motor vhodnější 5W/40. A obecně pokud mám po někom jetý auto - první dvě výměny zkracuju. I za cenu že právě koupím co nelevnější olej kerý splní normu