skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Netočí štartér
Jestli můžu tak bych zneužil téma a rád bych znal rozdíl mezi startérem číslo 443 115 142 110 a 443 115 142 071?? já právě mám mám 071 a potřebuju ho vyměnit(komutátor je už ohoblovaný až bída) a k dispozici mám tu 110. civka je tam uplně jiná. zkoušel jsem ho tam i namontovat a jen spínal ale neroztočil se. i výmenu cívek jsem zkusil a taky nic. Mám zkoušet ještě vyměnit rotor nebo schánet staronovou 071?? díky za rady
-> Mátúš: Zkus nejdřív spojit oba vývody na cívce startéru, jestli se roztočí. Pokud ano, je špatný kontakt ve spínací cívce. Pokud ne, budeš muset vyndat startér ven a rozebrat ho. Můžou to dál dělat uhlíky ve startéru, buď jsou opotřebované a krátké a nebo také dost často se z nich vypálí přívodní pletené kablíky. Pokud i toto je v pořádku, tak ti odešlo vinutí v rotoru a musí se vyměnit, nedá se opravit.
Nebo opaleny kontakty ve vykonovym spinaci v civce.
vinutí v piči. zahoď to a kup si jinej.
asi milión krat , rozobrat a go starteru alebo zohnať new starter
Čaute
Neviem či to tu už bolo ale možno asi hej
Mam taký problém zo štartérom že síce pastorok mi vysune ale neroztočí ho v čom bi mohol biť problém?
Neviem či to tu už bolo ale možno asi hej
Mam taký problém zo štartérom že síce pastorok mi vysune ale neroztočí ho v čom bi mohol biť problém?