skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna ovládání topení - felicie
-> Mach: Jenom ovládání je jasně lepší měnit s topením v autě. Já se totiž bojím, že systém topení s klimou v 1.6 možná nepůjde vyndat bez vyndání motoru. Možná že by stačilo jeho odtažení, ale pamatuju si, že jsem to doloval v jedné feldě a nemohl jsem se dostat na dva šrouby držící topení v místě styku spodní kapsy pro vnitřní cirkulaci vzduchu. I tak by byl asi problém ho vykroutit z motorového prostoru ven. Myslím, že by to bylo na hodně kafí a cigár :-D
-> Mach: tak vidíš,jak jsi šikovnej

-> Stepan FUN: no jo, všechny vychytávky jsou k něčemu dobrý, a zároveň přidělávají problémy.... hlavně že se povedlo.. mít o centimetr kratší prsty tak jsem to nedal 

-> Mach: Nebejt tam ta pos_aná klima, tak nemáš co dělat za hodinu i s kafem a cigárem. ;-) Jediný co mě sere na formanu při demontáži topení (a že jsem ho měl venku během zprovozňování a vychytávání chorob u formana asi 10x) je příčka mezi tlumičema. Ta se nandavá v jednom blbě (asi se to svařováním stáhlo, takže o cca 2mm nesedí - je delší, takže je potřeba propružit a nasadit)...
-> Radza: -> Stepan FUN: tak ovládání vyměněné zevnitř auta.. relativně dobrá práce, jen nandat bowdeny na páčky na skříni topení bylo složitý. za 3 hodiny hotové, složené 

-> Mach: jo klima?tak příjemnou zábavu.taky bych to dělat nechtěl...

-> Stepan FUN: hmmm, pěkný tedy.. zítra se o to pokusím a uvidím
-> Mach: No neříkám že nejde, ale myslím, že by to byl dobrej oser. :-/ Rozhodně bych to dělat nechtěl...
-> Stepan FUN: tak to je v hajzlu, já jsem právě to topení nechtěl vyndavat, protože mám 1.6 a ještě s klimou, takže to je vypuštění klimy a to topení je velký jako kráva, tak jsem zkoušel zjistit jestli to nejde nějak vyměnit z interiéru... 

-> Mach: Pokud demontuješ topení, tak kompletní denomtáž palubky (půlení) není třeba. Ovladače držej na 2 šroubkách a jedný svorkovnici. Pak demontuješ celý topení (další 2 hadice) a dělej co umíš. ;-)
-> Mach: je lepší to topení vyndat,jestli chceš měnit bovdeny.A kus palubky musíš rozebrat stejně,protože štít ovladačů je přišroubovanej k ní.

Chtěl bych se zeptat, zda se při výměně ovládání topení musí rozpůlit palubovka nebo ne... potřebuju vyměnit celý ovládací mechanismus s bowdenama atd, a nevím zda to jde vyndat nějak rozumně po demontáži přístrojovky popelníku zapalovače a věcí kolem.. budu rád za každou informaci, zítra bych se do toho chtěl pustit. Dekuji.