Úpravy rozdělovačů, odladění motoru

navigace: [ komentáře ] [ hodnocení ] [ text ] [ fotky ]

obrázky [22]:

Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Kompletní stavba motor LR - motorová brzda : 150Nm, 138HP Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Hlava pro Fel. Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Poslané rozdělovače v špatném stavu, vpravo nové upravené pro vačky nad 300st. Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Palce s omezovači - upravené na vámi zvolené otáčky omezování Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Pal. rozdělovač s kompletní výbavou Bosch - kontakty, kondenzátor, palec s omezovačem, víko. Bosch kondíky už není možné sehnat. Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: nové originální rozdělovače, většina jich už závodí, avšak stále nějaké mám Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Nové díly + Bosch výbava Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Vlevo zákazníkův rozdělovač s vůlemi, vpravo úprava z nového kusu Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Nový Hanhart pro vačku 296st. s Bosch výbavou Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: I když je rozdělovač nový, nemusí znamenat že je dobře nastaven - závaží odléhají=zkrácení rozsahu regulace, toto bývá velmi časté Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: stav starých rozdělovačů po přeladění, horní pro has.stříkačku-bez dolní spojky Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: stav starých rozdělovačů po přeladění pro vačky 265 a 280st. Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: I toto umí špatně nastavené zapalování a následné detonační hoření Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Repas dobového Bosch rozdělovače, nové víko, palec, kontakty, kondenzátor + nastavení pro daný motor Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: stav starého rozdělovače vlevo po opravě a přeladění, stav nového vpravo Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Dolícovávání sání a zvětšování kanálů Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Dolícování weber sání s hlavou, na kolíky a na desetiny Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Možnost vytvoření mezikruží pro lambdu z nerezi a navaření na výfuk, vč. zátky s závitem Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: ladění karburace, zde DDSR, ale možnost zvětšování dif.,přetryskování,srovnání přírub,kompletní očista a ladění Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Odladěné nové zapalování a odladěný karb.,základ pro využití potenciálu motoru i civilnějších verzí Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Áčkový LEKR - cca 20úprav Úpravy rozdělovačů, odladění motoru: Áčkový SEDR Š130

Text:

Úpravy rozdělovačů pro motory s zvýšeným výkonem, ostrými vačkami či zvýšenou kompresí
Většinu motor. dílů jako vačkové hřídele 260 - 320st., T-písty, úpravy Fabia klikovek, komponenty hlav a jejich celkové úpravy pro závodní použití, programovatelná zapalování, duralové řemenice, trumpety k webrum a vychystaní/natryskování webrů pro dané úpravy motoru a použití - výkonnost.

Kompletní naladění motoru, tedy nastavení většiny karburátorů vč. moto, nast. zapalování, správné vůle ventilů za tepla atd. a to nejen pro závodní a upravené motory, ale i pro sériové, kde zvýšení výkonu, snížení spotřeby a zvýšení kultivovaného projevu využijete kdykoliv při jízdě.

K ROZDĚLOVAČŮM :
- úprava rozdělovače je vhodná už při zvýšení KP a téměř nutná pro správný provoz při výměně za "ostřejší vačkový hřídel"
- problematikou zapalovací soustavy a úpravou rozdělovačů se zabývám mnoho let. Čerpám nejen z vlastních zkušeností s velkým množstvím naladěných závodních motorů při reálných podmínkách závodního nasazení i na přímých a válcových brzdách. Úpravy konzultuji s mnoha motoráři pro které rozdělovače dělám a od kterých mám zpětnou vazbu z měření na brzdě či mojí přímé účasti při ladění více jak stovky motorů.
- úprava rozd. se týká změnění charakteristiky zapalovací křivky odstředivé regulace k dané vačce a KP, případně i systému plnění - weber - horizontal/vertikal, Jikov SEDR apod., u tohoto také proběhne kompl. očista, nastavení, případně úprava "bez podtlaku"

POZOR : Při použití bezkontaktních rozdělovačů je výhodou větší intenzita jiskry a přesnost zapalování, ale problém se zpožděním signálu konstrukcí ETZ modulu a typem indukčního snímání v rozdělovači, oměřeno zpoždění předstihu na mnoha rozdělovačích ! Proto tento systém nedoporučuji závodní motory s vačkami s otevřením nad 280st., kde právě požadujeme výkon v těch nejvyšších ot. Nově tento neduh umím naladěním rozdělovače značně eliminovat až do 6000-6500ot.


PROČ DĚLAT ÚPRAVU A NA JAKÝ MOTOR
- pokud zde mohu dát odkaz (případně na výzvu admin.odstraním), tak dobré základní informace o celkové funkčnosti motoru je na techwebu Teorie motorů 1.-5. skoda.panda.cz/clanek.php 3?id=387 a dále také vřele doporučuji všem co chtějí více vědět o problematice zvyšování výkonu knihu "Motory závodních automobilů" od Julius Mackerle : www.ulozto.cz/hledej?q=mo tory+z... V ní se také hned ze začátku dozvíte jak velký vliv zapalovací soustava má, oproti ostatním někdy velice drahým úpravám na motoru je z mého pohledu dosti zanedbávanou věcí !

Základní poznatky vlastními slovy : Každý motor potřebuje zapalovat směs v ten nejlepší okamžik v jakýchkoliv otáčkách pro využití veškerého potenciálu přivedené směsi do válců a využití tak co největšího tlaku na píst - výkon. Základní je rychlost hoření směsi, která činí 15 – 25 m/s (detonační spalování až 500m/s), takže se vzrůstajícími otáčkami potřebuje teoreticky směs zapalovat stále dříve, aby palivo začlo prohořívat v ideální okamžik a využili jsme co největšího tlaku na píst. Hoření a rychlost, tedy požadavek na zapálení směsi je krom otáček dále ovlivněn faktory : tvar spalovacího prostoru - umístění svíčky, antidetonační štěrbina, systém směšování směsi a jejího vedení do spal. prostoru - sací trakt (s tím úzce spojeno províření směsi které se mění v závilosti na otáčkách a teplotách), výplach motoru - vačková hřídel, kompresní poměr. Poslední dvě věci se nám na potřebě zapálit směs v jinou dobu než v sériovém stavu podílí nejvíce - ty většinou také měníme, tudíž požadavky základní zapalovací křivky (charakteristiky) jsou jiné, tyto věci nejlépe řeší komplexní elektronický systém na dnešních motorech, kterému jsou přiváděny hodnoty nejen otáček motoru jako u rozdělovače., ale info o teplotě nas.vzduchu,jeho hmotnosti, zahřátí motoru, úhlu otevření škrtící klapky (či podtlakový snímač v sání), čidlo klepání atd.
- není tedy možné s rozdělovačem nikdy dosáhnout ideálních výsledků v každém režimu jízdy motoru, proto tedy aspoň základní křivka dle otáček motoru by měla co nejvíce splňovat jeho změněné požadavky dle úprav. Pokud změníme KP a vačku, nároky na čas zapálení směsi se nám změní. Pokud směs zapálíme dříve než je potřeba, spalování může začít probíhat detonačně, (cvrlikání - často špatně nazývané klepání ventilů), místo prohořívání směsi do 30m/s, hoří explozivně rychlostí až 500m/s, působí pak nejen proti pohybu pístu, ale také může poškozovat motor - uložení kliky, čep apod., velmi časté poškození těsnění pod hlavou, zníčení pístu - utržené můstky mezi pístními kroužky, viz. fotka pístu výše. Písty Fabia a také "česká téčka" jsou mnohem náchylnější k poškození a často kvůli jízdě s detonacemi praskají můstky
- nejčastější problémy s "ostrou" vačkou: špatně udržitelný volnoběh, detonace a špatný průběh výkonu napříč otáčkami - motor táhne jen v určitém spektru, toto lze vyřešit (né zcela perfektně pro výše popsanou náročnost správného okamžiku zapálení, kterou zaručí jen komplexní elektronický systém u nových aut-řídící jednotka) změnou regulace rozdělovače, kterou vám tímto nabízím

CO DOSTANETE :
- vyčištěný, přemazaný, nastavený rozdělovač s upravenou odstředivou regulací (případně podtlakovou - jen pro vačky do 270st.), dle informací o motoru nebo také dle hodnot či zap. křivky kterou dodáte
- vymezeny axiální (v ose) vůle na rozdělovači, radiální (boční) mohu zařídit dle domluvy např. u dražších rozdělovačů typu Bosch
- po domluvě vyměnění nových orig. dílů - kontakty, palec, víko, spodní spojka vč.kaleného kolíku, krytka pod víko atd.,
- informace o rozdělovači v balíku, jak jej nastavit a udržovat, při osobním setkání nastavení ve voze

Jaký rozdělovač na úpravu poslat ?
- jaký si pošlete na úpravu, v takové kvalitě-přesnosti zapalování bude. Mnoho věcí je opravitelných a i přesnost zlepšuji, veškeré nedostatky vyřešit nelze - to jest velké radiální vůli v ose či opotřebenou vačku. Doporučuji si tedy ideálně sehnat rozdělovač nový, zvláště pro závodní účely. Nějakými novými rozdělovači disponuji.
- kritéria pro starší rozdělovač : neměl by mít "znatelnou" radiální vůli - vzít pevně hřídel shora do ruky (tam kde byl palec) a nesmí mít vůli do boku vůči tělu rozdělovače, nejlépe zatlačit osu proti otevřeným kontaktům, pokud se budou od sebe vzdalovat o více jak cca 0,1mm už to není použitelné, povrch vačky by neměl být opotřeben, disponuji nějakou zásobou dílů, případnou špatnou věc mohu dát z vlastních zásob dle domluvy, ale radiální vůli mít rozdělovač nesmí, to vidím jako zásadní pro přesnost zapal.

Doporučené příslušenství k správné funkčnosti zapalovací soustavy:
- nové uhlíkové kabely : Tesla, Bosch, NGK
- nové svíčky NGK, DENSO apod. pro změněné požadavky motoru, mohu doporučit
- lepší zapalovací cívka, např. Bosch - mohu zajistit na požádání.
- komínek rozdělovače a náhonové ozub. kolo na vačk. hřídel bez pittingu-vydření (doporučuji použít z jednobodových BMM motorů - většinou malé opotřebení v ozubení)

DALŠÍ MOŽNOSTI :

- naladění správné směsi upravenému motoru (změny trysek, vzdušníků, injektoru atd. na WEBER, JIKOV, LEKR,...) přes širokospektrou lambda sondu. Stačí navařit 10 - 15mm mezikruží s vnitřním závitem M18x1,5 v místě, kde jde výfuk už jednou trubkou, ne však na konci výfuku. Navaření mnou dodaného mezikruží mohu zajistit na počkání a je možné jít ihned naladit karburátor. Měření bude probíhat přímo za jízdy a tím je zajištěna co největší objektivita hodnot složení směsi přímo v provozu za všech režimů motoru. Nejlepších výsledků ale dosáhnete při odladění na motor. brzdě s správnou diagnostickou výbavou, není problémem tuto věc zařídit, není natolik drahá jak by mnozí mysleli ... na dotaz.

Kontakt: 739 675 149


hodnocení článku:

info:

Správce článku: Petr Urban
Založeno: 15.03.12 16:06   Poslední změna: 23.01.22 17:21

Úpravy rozdělovačů, odladění motoru - komentáře:

20:11:47
22.06.2014
peti
-> MOLSO: tak teraz si si vsugeroval pocit ze to ide lepsie a akurat ti zozere aj travu vedla cesty3
20:11:14
22.06.2014
MOLSO
-> minno: to je tajomstvo sefkuchara 1
20:09:18
22.06.2014
minno
-> MOLSO: tak to super potom. A predtým si mal 1. stupeň osadený ako, keď si to mal moc chudobné? Ja som mal SEDR bohatý až až a aj tak to šlo na chumaja3
19:49:00
22.06.2014
MOLSO
-> minno: dolaďoval otryskovanie karburatora širokorozsahovou lambdou, prestružil trysky na potrebný priemer a zladil to aby to nebolo chudobné ani zbytočne bohaté. Tieto služby som využil tiež 1 prvý stupeň som mal moc chudobný, po prestrúžení trysky sa lambda dostala z chudobnej oblasti do optima a správa sa to oveľa lepšie

maximálna spokojnosť aj keď mi dojebau lak 47
19:38:16
22.06.2014
minno
-> dodik110: bohatosť na voľnobehu? :-)
19:22:22
22.06.2014
dodik110
urbi sa fakt vyzná šteloval mi bohatosť 6 a som spokojný auto ide omoc lepšie :) dakujem velmi pekne za výpomoc a rady do buducna 4
18:18:09
23.09.2013
Eidy
-> Urbi: Jo, klidně to dej to textu. Nemám s tím problém 4 .
18:16:10
23.09.2013
Petr Urban
-> Eidy: Výborně napsané základní zásadní informce. Děkuji. Pokud by ses nezlobil, dám přímo do článku. Je to přesně jak píšou a mohu si to teď denně ověřovat i prakticky, navíc každý motor i když je to stejná konstrukce, reaguje při stejných komponentech a nastavení motoru na předstih maličko jinak, takže také dost záleží na umu každého aby si trefil správný základní předstih.
23:16:08
19.09.2013
Eidy
Snad se Urbi nebude zlobit, když sem dám odkaz na zajímavej článek. Nechtěl jsem, aby to zapadlo v diskuzi. Nejsou tam konkrétní údaje, spíš takový obecný pravidla. Ale dobře se to čte.
www.autospeed.com/cms/art icle.html?&A=109...
10:00:50
10.09.2013
Petr Urban
-> Vinetou: Ano, vždyť je to nahoře napsané v první větě. Důležité není jen k jaké vačce, ale hlavně vačka vs. KP + plnění/vyplachování motoru - to jsou informce s kterými pak pracuji při úpravě. Máš sz.

Lepší je vždy psát soukromou zprávu, email nebo volat na uvedený tel.
06:48:58
10.09.2013
Vinetou
Ahoj,uměl bys upravit rozdělovač k 280 vačce? Kolik je cena?
21:10:48
29.06.2013
prcin
maximální spokojenost, profesionální práce a výborný výsledek. 100 % :)
19:45:28
23.06.2013
Petr Urban
-> Star LC20: -> Saimon: Děkuji.
-> RomanTyle: Info bych právě potřeboval já, do jakých vozů toto původně patřilo. Já mám jen info o jeho křivce co jsem si odměřil a nevím zda je to věkěm nebo už něčím zásahem, ale není to žádný zázrak.
09:05:13
01.05.2013
Saimon
Mozem len doporučit4 Moc velka spokojnost
16:38:47
24.04.2013
RomanTyle
060 tak jak má urbi ve fotu
22:27:15
23.04.2013
minno
-> RomanTyle: 060? Nie náhodou 860?
21:36:45
23.04.2013
RomanTyle
Chtěl jsem se zeptat na bez podtlakový rozdělovač 060 na nějaké to bližší info.
11:23:32
07.04.2013
Star LC20
Urbiho práci můžu jen doporučit, mám od něj upravenej bezkontakt, prostě spokojenost. 246
17:18:15
09.07.2012
Mates
Doporučuji, parádní práce ani jsem dlouho nečekal všem doporučuji 4 4 . Nejspíš si nechám udělat další rozdělovač.
13:59:17
07.06.2012
U-Geen
-> Urbi: to abych zacal vymahat podil :))
01:19:16
07.06.2012
Nepér
Tyjo, ty jsi to nějak rozjel, koukám 6
06:59:38
01.06.2012
Petr Urban
-> tami: Děkuji! Ano opravdu náročné to je, někdy na celý den se starým rozdělovačem v špatném stavu. Ti kterým jsem pak poslal hotový produkt, ví jak to pak vypadá a funguje.
05:40:08
31.05.2012
tami
Měl jsem tu možnost,a sledoval Urbiho při práci na mém rozdělovači,výborná práce, každý díl rozdělovače je pečlivě namontován a otestován,kompletace a samotné doladění na motoru super.Musím říct výborná ,a časově náročná práce
20:58:10
28.04.2012
Chali
I já doporučím,perfektní práce.
20:37:37
28.04.2012
Evž@
Můžu doporučit tohoto člověka ať už jen na repasi sériového rozdělovače nebo na kompletní úpravu pro závodní motor.Mám od něj rozdělovač a funguje perfektně.
14:03:25
02.04.2012
Petr Urban
Všichni kdo mi posíláte rozdělovče, prosím dejte do krabice lístek kde je váš nick,email a tel., k jaké vačce, kompresi a jakému karburátoru to mám ladit, mám těch rozdělovačů doma tolik, že se ztrácím... pro koho jsou.
upraveno 1x, naposled 05.04.2012 21:25:40
09:41:18
02.04.2012
Fávo forever
Před nějakou dobou jsem poslal svůj eR rozdělovač na překontrolování Urbimu. Práci odvedl opravdu pěknou, komunikace byla též výborná. Vysvětlil mi, co vše bylo ještě potřeba opravit a následně rozdělovač odzkoušel a seřídil na stolici.
Momentálně mám rozdělovač doma a čeká mě testování v jiném voze, abych mohl svoje hodnocení více rozvést. 6
upraveno 1x, naposled 03.04.2012 22:13:35
02:47:29
29.03.2012
Petr Urban
-> Vít Heřman: Teď sem jeden dělal, ale nadšený sem z toho nebyl, nemám na to díly, ani nejsou k dostání jako na velké rozdělovače a je zde možnost ještě mnohem větších vůlí a nepřesností než u emkového rozdělovače. Prosím využij tel. v článku pro podrobnější info.
16:41:48
27.03.2012
dragon_cb_cz
-> Urbi: Co otestování a repasi staršího (konkrétně eRkového) rozdělovače, zvládnul bys? Nějaké díly bych případně dodal (těleso, případně i hřídelku atd) - jde mi spíš o zachování hodnot regulace eRkového rozdělovače.
11:44:23
26.03.2012
havlik
hele máte někdo tušení co je tohle za rozdělovač 9204 882 Felicie 50 kW (karburátor) 004-026-253 ?
12:51:49
21.03.2012
Petr Urban
-> vhml: Jo vlastně, já to LPG přehlídl. To ano, to máš pravdu, takže zde klidně těch 14 st. a větší KP bez problémů.
11:40:50
21.03.2012
vhml
-> Urbi: ale používá LPG, takže je výhodný jít s KP a předstihem o hodně vejš
upraveno 1x, naposled 21.03.2012 11:41:06
02:02:28
21.03.2012
Petr Urban
-> Gemini: KP má dostačující, k takové vačce není nutno to nikam přehnaně hnát. Vrba jezdí tuto vačku na seriový KP a jak mu to šlape, navíc s kontaktním rozdělovačem 11st. vlastního odladění. 10st. u bezkontaktu je málo, protože bezkontakty mají výše popsané zpoždění, ale u kontaktního je to akorád, samozřejmě s urpavenou regulací.
Extreme Tyres